Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

“Én teszek mások véleményére”-állítják sokan. Tegyük a szívünkre a kezünket: valóban így van? Időnként még a legmagabiztosabbak is elgondolkoznak azon, hogy milyen visszajelzéseket kapnak a környezetükben élőktől. Ezzel nincs is semmi gond- egészen addig, amíg nem csap át folyamatos idegeskedésbe, hogy csak nehogy olyat tegyünk, amiért mások elítélnek!

Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, miért gond, ha mindig meg akarunk felelni másoknak, és hogyan lehet kitörni ebből.

Ki vagyok valójában? 

Mindenkit érdekel mások véleménye. Fontos számunkra, hogyan látnak minket a körülöttünk élők. Közösségekben élünk, ezek alapja pedig a beilleszkedés. Ha meghallgatjuk mások véleményét, az javunkra válik, hiszen nem csak magunkat fogjuk tisztábban látni, de a társadalomba is könnyebben fogunk beilleszkedni.

Emellett segítséget nyújt a fejlődésben. Ha egy elítélhető tettet hajtottunk végre, vagy nem megfelelően nyilvánultunk meg, mások visszajelzései alapján tanuljunk meg, hogy mit engedhetünk meg magunknak és mit nem. 

Ennek az ellentéte igaz, azaz folyamatosan ítélkezünk mások felett. Ez szintén azt a célt szolgálja, hogy megtaláljuk a helyünket a közösségen belül. Azzal, hogy másokat vizsgálunk, önkéntelenül is elgondolkozunk saját helyzetünkön. 

Ez tehát egy teljesen természetes viselkedés, amit nem tudunk kiküszöbölni, hiszen az emberi magatartás alapja. Ugyanakkor nem mindegy, mennyire hagyjuk, hogy a mások elítélése felett érzett félelem határozza meg cselekedeteinket! 

Amikor a külvilág határoz meg minket

Már gyermekkorunkban megtanuljuk, hogy meg kell felelnünk másoknak: szüleinknek, tanárainknak, szomszédainknak, később a partnerünknek, főnökünknek. Sajnos lehetünk akármennyire közvetlenek, kedvesek másokkal, biztos lesznek olyan emberek az életünk során, akikkel egyszerűen nem fogunk tudni kijönni. Ez pedig sok álmatlan éjszakát szülhet. 

Vannak, akik túlságosan aggódnak azon, mit gondolhatnak róluk mások. Nem mernek igazán önmaguk lenni, hiszen akkor mások elítélhetnék őket. Nem merik felvállalni igazi arcukat, nem mernek hibázni, nem mernek sebezhetőnek mutatkozni, mert félnek, hogy céltáblává válnak. Inkább csendben belesimulnak a környezetükbe, nem állnak ki magukért, hagyják, hogy mások átgázoljanak rajtuk, és kerülik a konfliktust- mindezt azért, hogy nehogy megszólják őket mások. 

Kisebb településeken még inkább jellemző, hogy meg akarunk felelni másoknak. Mindenki ismer mindenkit, sokkal könnyebben terjed a hír, ha nem megfelelően viselkedtünk, vagy oda nem illőt mondtunk egy beszélgetés során. 

Ez folyamatos feszültséget szülhet, hiszen minden lépésünket, minden megszólalásunkat meg kell kérdőjeleznünk. A folyamatos feszültség stresszt idéz elő, ha pedig valaki évekig benne ragad ebben az állapotban, akkor az egyéb mentális problémákhoz (szorongás, depresszió) is vezethet. 

Így ne izgassa mások véleménye

Nem könnyű megtanulni, hogyan zárjunk ki másokat, hogyan engedjük el a megfeleléssel kapcsolatos félelmeinket. De szerencsére ez is fejleszthető!

  • Nem másokért él. Ön legyen saját maga számára az első helyen. Ha mások miatt nem teszi azt, amit igazán szeretne, akkor azt később meg fogja bánni. 
  • Nem éri meg azért küzdeni, hogy mindenki szeresse, elfogadja. Bármennyire is szeretnénk, mindig lesznek olyan emberek, akiknek nem leszünk szimpatikusak, és nem fogjuk megtalálni a közös hangot. Koncentráljunk inkább azokra, akik mellettünk vannak!
  • Ha túl sokat foglalkozunk mások véleményével, az azt is jelezheti, hogy önbizalomproblémáink vannak. Ássunk a dolgok mélyére, és derítsük ki, mi akadályoz meg benne, hogy önmagunk legyünk!
  • Akármennyire dolgozunk azon, hogy hidegen hagyjon minket mások megítélése, biztos lesznek olyan napok, amikor egyszerűen érzékenyebbek vagyunk, és nem tudjuk figyelmen kívül hagyni a sérelmeket. Ez rendben van- de próbáljuk minimalizálni az ilyen esetek számát! 

Ha a lélek rendben van…

Ha lelkünk egyensúlyban van, akkor könnyebben ki tudjuk zárni a negatív gondolatokat. Ha békében vagyunk önmagunkkal, akkor nem fog érdekelni, hogy mit gondolhatnak mások. 

Nekünk a Mannacsepp segít, hogy megőrizzük a harmóniát lelkünkben. Ez a természetes étrendkiegészítő csökkenti a stresszt, feloldja lelki blokkjainkat, és elősegíti a nyugodt lelkiállapot megteremtését. 

Hagyja maga mögött a negatív gondolatokat, és koncentráljon arra, ami igazán fontos!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp