Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Néha túlgondolunk dolgokat. Az apróságokat felnagyítjuk, a jelentéktelen dolgokat fontosnak tartjuk, a semmiségeket felértékeljük. Bár az élet bizonyos területein hasznosnak bizonyulhat, ha képesek vagyunk több szemszögből is megvizsgálni az eseményeket, a hétköznapokban könnyű túlzásba esni. De vajon mi áll a túlgondolás hátterében? Legújabb blogbejegyzésünkben körbejártuk, hogy miért káros, és hogyan lehet megszabadulni tőle.

“Gondolkodom, tehát vagyok”

 

Descartes híres mondását sokan ismerik. A gondolkodás valójában egy igen hasznos képesség, és általa képesek vagyunk jobb, reálisabb döntéseket hozni az érzelmi fellángolások helyett. Ennek köszönhetően egy-egy változás esetén kevésbé ütjük meg a bokánkat, kevésbé kockázatos lépéseket tudunk tenni. 

De vajon mit is jelent az, ha túlgondoljuk a velünk történő eseményeket? 

Túlgondolás esetén úgy tűnik, mintha az agy egy pillanatra sem lenne képes kikapcsolni. Megvizsgál milliónyi eshetőséget és veszélyt. Górcső alá veszi munkahelyi gondjait, párkapcsolati problémáit, egyéni képességeit, társas kapcsolatait, szinte bármit, ami vele kapcsolatos, vagy amit a környezetében tapasztal. Mondanunk sem kell, ezeknek a gondolatoknak a jó része egyáltalán nem pozitív, sőt! A túlgondolás gyakran kéz a kézben jár a folyamatos aggodalmaskodással, illetve a szorongással. Ilyenkor a gondolatok nagy része nem is megtörtént eseményeken alapul, sokkal inkább a múltbeli vagy jövőbeli események állnak a középpontban. 

Bár nem tűnik eget rengető problémának, valójában rendkívül károssá válhat! 

 

Miből ismerhető fel, ha túl sokat agyal? 

 

Mint minden másnak, a túlgondolásnak is megvannak a jelei. Ha ezeket tapasztalja magán, talán érdemes átgondolni, hogy bizony túl sokat agyal!

Az egyik legjellemzőbb, ha folyamatosan a “mi lesz, ha…” típusú kérdéseken pörög az agyunk. Mi lesz, ha holnaptól nem lesz munkám? Mi lesz, ha anyagi problémáim lesznek? Mi lesz, ha a kedvesem nélkül kell boldogulnom? Minden esetben a lehető legrosszabb forgatókönyv lebeg a szemeink előtt, és vész esetére különböző terveket dolgozunk ki, hogy bebiztosítsuk magunkat.

A másik lehetőség, hogy a múltban történt negatív eseményeken elmélkedünk. Talán nem is tudatosan, de tartunk attól, hogy az a bizonyos dolog újra megtörténik velünk. Mivel érthető módon nem szeretnénk újraélni a negatív érzelmeket, ezért folyamatosan elemezzük a múltbéli rossz döntéseinket. 

A harmadik tipikus jelzés, hogyha jó ötletünk is támad, meggyőzzük magunkat az ellenkezőjéről. Hiába van egy ragyogó megoldásunk a munkahelyen, lebeszéljük magunkat róla, mondván, talán mégsem olyan jó az elképzelés. Talán valami hiba lesz a gépezetben, talán mi értékeljük túl magunkat. 

Akármelyik is igaz ránk, elmondhatjuk, hogy a túlgondolás nem túl szerencsés. Megnehezíti a mindennapokat, rányomja a bélyeget alvásunkra, hatására leblokkolunk. Extrém esetben krónikus stresszt okoz. Szükségünk van erre? Ugye, hogy nem? 

 

Így tartsa kordában a gondolatait

 

Bár a túlgondolásról nem egyszerű leszokni, egy kis odafigyeléssel megelőzhetjük az álmatlan éjszakákat és az állandó feszültséget. 

  • Teljesen természetes, hogy rágódunk a jövőn, hiszen ismeretlen, így tartunk tőle. Ugyanakkor ha meg nem történt szituációkon stresszelünk, annak valójában semmi értelme- hiszen lehetséges, hogy sosem válnak valósággá! Minek emésszük magunkat rajta feleslegesen? 
  • Ha épp azon kapjuk magunkat, hogy ezerrel kattognak a fogaskerekek, lépjünk egyet hátra! Próbáljuk meg tudatosítani magunkban, hogy igen, most valóban kicsit túlgondoljuk a dolgokat. Érdemes ilyenkor elterelni a figyelmünket valami mással, hogy ki tudjunk belőle szakadni. 
  • Mindenkinek vannak olyan napjai, amikor egy kicsit telítődnek a gondolatai. Ilyenkor szakítsunk időt egy kis kikapcsolódásra! Kiránduljunk egyet, sportoljunk egy kicsit, vagy merüljünk el egy jó könyvben. Ha elménk nyugodt, teljesen más színben fogjuk látni a történteket. 
  • Erősítsük meg lelki ellenállóképességünket! Ha lelkünk egészséges, akkor a jelentéktelen apróságok kevésbé tudnak kimozdítani bennünket a nyugalmi állapotból. Harmonikus lélek, kevesebb feszültség!

 

A túlgondolás stresszt szül?

 

A túlgondolás legnagyobb hátulütője a folyamatos feszültség. Bár a gondolataink kordában tartását meg lehet tanulni, ez egy hosszadalmas folyamat, tehát a stressz sem fog egy pillanat alatt elillanni. Ilyenkor jó, ha van egy támaszunk, ami segítséget nyújthat. 

Mi a Mannacsepp étrendkiegészítővel védjük lelkünket a stressz káros hatásaitól. Ez az étrendkiegészítő természetes módon, virágesszenciákkal és gyógynövényekkel veszi fel a harcot a feszültséggel szemben. Rendszeres szedése esetén megőrizhetjük lelki békénket, miközben megóvhatjuk magunkat a stressz káros hatásaitól. 

Ne hagyja, hogy gondolatai tönkretegyék lelki egészségét! Vigyázzon rá természetes módon!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 3 hete