Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Manapság mind hősök akarunk lenni. Pótolhatatlan munkaerők, ideális házastársak, sokoldalú szülők. Pech, hogy szuperhősök nem léteznek, még ha a média az ellenkezőjét is állítja. Ám ezzel már nem foglalkozunk, a lényeg csupán annyi, hogy megfeleljünk az elvárásoknak, de azt bármi áron. De miért is hajszoljuk ennyire kétségbeesetten a tökéletességet? És hogyan szabadíthatjuk fel saját magunkat?

Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük a lehetséges megoldásokat. 

Hajsza a tökéletesség után

A mai világunkban szinte kínos nem tökéletesnek lenni. 

A televízió, a rádió, az Internet pontosan definiálja, hogy milyen az ideális nő és férfi, az ideális szülő, az ideális házastárs. Nekünk csupán annyi a dolgunk, hogy megfeleljünk ezeknek az elvárásoknak. 

Hát nem is teszünk mást, mint minden nap megpróbálunk erőn felül teljesíteni. Igyekszünk helyt akarunk állni a munkahelyünkön, a családunk körében, a barátainkkal szemben. Természetesen ehhez jó képet is vágunk- hiszen ha nem így tennénk, az rést ejtene a tökéletesség páncélján! 

S miután jól teljesítettünk, várjuk a jól megérdemelt díjat: az idilli boldogságot, a biztonságot, az elégedettséget.

Csak hogy a “jutalmunk” általában nem más, mint túlterheltség, vég nélküli stressz, és romló egészség…

Ne engedjen a nyomásnak!

Kergetjük a tökéletességet, mert ettől reméljük azt, hogy szeretni fognak minket. Ettől várjuk, hogy ne lógjunk ki a sorból, hogy elfogadjanak mások, hogy elérjük a várva várt boldogságot. 

Egy darabig azt hihetjük, hogy sikerrel járunk. Hiszen elismernek minket a munkánkban,  körbevesz a családunk, és nincsenek egyéb gondjaink. 

Ám a tökéletességnek ára van. 

A túlhajszoltság előbb-utóbb kimerültséghez, állandó feszültséghez vezet. Ezt először palástolni akarjuk, ami további bűntudatot, ingerlékenységet, kilátástalanságot szül. A kettős érzelmek aztán lelki problémákhoz, például szorongáshoz és depresszióhoz vezethetnek. De fizikai állapotunkat sem kíméli a tökéletesség üldözése: a gyengeség és a stressz előbb-utóbb immunrendszerünk legyengüléséhez, és számtalan betegség kialakulásához vezethetnek. 

Ezek után jogos a kérdés: megéri vajon? Szerintünk nem! 

Így vállalja fel önmagát

Ne akarjunk tökéletesnek mutatkozni- hiszen nem vagyunk azok. Helyette mutassuk meg a világnak, kik is vagyunk valójában! 

  • Nehéz önmagunkat adnunk akkor, ha még nem is ismerjük magunkat igazán. Mi az, amiben jók vagyunk? Mi az, amiben kevésbé? Mely területen kell még fejlődnünk, miket kell még megtapasztalnunk az előrelépés érdekében? Ha ezekkel a kérdésekkel tisztában vagyunk, könnyebb lesz önmagunkként viselkedni. 
  • Ne akarjon mindig, mindenkinek megfelelni! Ez egy lehetetlen küldetés. Mindig lesznek olyanok, akik nem fogják kedvelni, akik rossz véleménnyel lesznek Önről, vagy egyszerűen csak nem lesz számukra szimpatikus. Mindig csak azokkal törődjön, akik az Ön oldalán állnak! 
  • Tanuljon meg nemet mondani! Nem kell feláldoznia az idejét, az egészségét vagy a boldogságát csak azért, hogy soha, senkinek ne okozzon csalódást. 
  • Amikor meglátunk valakit, aki tökéletesnek tűnik, emlékeztessük magunkat: ez csak a felszín. Nem ismerjük a másik életét, nem tudjuk, milyen nehézségekkel küzd, hány mélyponton esett túl az elmúlt időszakban, vagy milyen érzelmek kavarognak benne. Lehetséges, hogy ő a mi életünket irigyli, mert a szemében mi tűnünk gondtalannak és szerencsésnek. 

Támasz a nehéz időkben

A tökéletesség iránt vívott kétségbeesett harcra rámehet lelki egészségünk. Ha túlhajtjuk magunkat, ha nem töltekezünk, ha nem engedjük meg magunknak a hibákat, az belülről tép szét minket. 

Tegye rendben a kárt, amit okozott!

Mi a Mannacseppet használjuk, amikor szeretnénk feltölteni lelkünk energiatartalékait. Ez a természetes étrendkiegészítő virágesszenciákkal és gyógynövényekkel táplálja lelkünket, hogy az ismét stabil és erős legyen. Rendszeres szedésével visszaszoríthatjuk a negatív érzelmek káros hatásait, miközben szert tehetünk a vágyott kiegyensúlyozottságra. 

Lendüljön át könnyedén a nehézségeken!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacsepp.hu nyilvános bejegyzéséhez.
Baloghné Tóth Edit Nekem először elég fura volt. Az első két hétben egy csomó rossz emlék eszembe jutott édesanyámmal kapcsolatban. Aztán mintha elvágták volna, kisimult minden. Már rég nem voltam ilyen nyugodt.
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete