Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Sokan vannak, akik nem szeretik a reflektorfényt. Akik inkább a háttérbe húzódnak, akik nem szívesen vesznek részt a társalgásban. Ők általában jobban szeretik a csendet, mint a nyüzsgést. Számukra a társas helyzetek inkább negatív érzelmekkel járnak, ezért igyekeznek kerülni ezeket. De vajon ez félénkség, vagy inkább szociális szorongás? Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk, hol húzódhat a vékony határvonal.

Milyen egy félénk ember? 

 

Vannak, akik bármilyen új helyzetben feltalálják magukat. Akik roppant könnyen kötnek ismertséget új emberekkel, széles baráti körrel rendelkeznek, és élvezik a pezsgő társasági életet. Akik imádnak társalogni, viselkedni, és nem jelent számukra nehézséget saját gondolataik felvállalása sem. 

A félénk emberek pont ellentétes módon viselkednek. Számukra minden új helyzet stresszel jár: egy új munkahely, egy ismeretlennel való találkozás, egy vizsgahelyzet. Ők inkább a megfigyelő szerepét veszik fel társaságban, háttérbe vonulnak, és csendben figyelik az eseményeket. 

A félénkség egy olyan jellemvonás, amely a kutatók számára is kihívást jelent. Úgy gondolják, részben genetikai eredetű, de a család, a környezet is nagy befolyással bír. Vannak, akik a korral háttérbe tudják szorítani félelmeiket, másokat akár egész életükben végigkísér a társas szituációktól való rettegés. 

Önmagában ez nem jelenthet gondot, hiszen a félénkség csupán annyit jelent, az adott személynek több időre van szüksége ahhoz hogy feloldódjon. De mi történik akkor, ha ez a pont sosem jön el? Lehetséges, hogy inkább a szociális szorongáshoz van köze? 

 

Ahol a szorongás kezdődik…

 

A szociális szorongás és félénkség közötti különbséget nehéz felismerni. Bár mindkettő társas helyzetekben jelentkezik, előbbi sokkal komolyabban nehezíti meg a hétköznapokat. 

Míg a félénkség esetében általában az új szituációk, társaságok okozzák a problémát, addig szociális szorongás során minden esetben jelentkeznek a negatív érzelmek, sőt, akár a fizikai tünetek, mint a kipirosodás, izzadás, gombóc a torokban. Teljesen mindegy, hogy az adott egyénnel hányszor találkozott a szociális szorongó, vagy hányszor kellett ugyanabban a helyzetben résztvennie, ezek mindig végigkísérik. 

Sajnos a helyzet sokszor nem javul magától, sőt, egyre rosszabb lesz. Aki szociális szorongással küzd, hajlamos kerülni a társas helyzeteket, ezáltal egyre jobban elszigetelődik. Kerüli a munkahelyi beszélgetéseket, a családi programokat, vagy a közös étkezéseket. Bár ellentmondásosnak tűnik, egyre magányosabbnak is érzi magát, ami rossz hatással van önértékelésére. 

A szorongás folyamatos stresszt és akár depressziót is eredményezhet, hosszú távon pedig testi-lelki egészségünk is rámehet. Érdemes tehát komolyan venni!

 

Hogyan győzheti le a szorongást? 

 

Bár a szociális szorongás leküzdéséhez javasolt szakember segítségét is igénybe venni, létezik néhány technika, ami plusz segítséget jelenthet egy-egy kényelmetlen helyzetben: 

  • A szociális szorongó gyakran attól tart, hogy mások butának, furcsának, esetlennek fogják látni őket. Pedig hihetetlen, de gyakran ez az utolsó gondolat, ami megfordul a fejükben! Ha tehát mások nem így látják Önt, akkor Önnek miért így kellene látnia saját magát? 
  • Ebből kifolyólag a szorongás eme fajtája gyakran az alacsony önbecsülésre vezethető vissza. Ássa magát bele az önismeretbe, és találjon rá ennek okára! 
  • A szociális szorongók nagy része érzékenyebb, mint az átlag. S hogy mi ezzel a gond? Semmi! Kezdje el felvállalni az érzelmeit, és dobja sutba a maszkot! Ha tudatosítja magában, hogy az érzelmek megélése tulajdonképp egy jó dolog, az nagyban segíthet a szorongás legyőzésében. 
  • Erősítse meg lelki ellenállóképességét! A társas helyzetek különösen nagy kihívást jelentenek a szociális szorongók számára. Ahhoz, hogy ezeket könnyebben és kiegyensúlyozottabban tudják kezelni, erős lélekre van szükség. 

 

Vigyázzon lelki állapotára!

 

Ha rendszeresek érnek minket negatív ingerek, akkor azok negatív érzelmeket keltenek bennünk. Ezek olyan káros folyamatokat indíthatnak el bennünk, amelyek hosszú távon veszélyeztethetik egészségünket. 

A negatív helyzeteket nem tudja kerülni, de sokat tehet azért, hogy ez lelkében ne okozzon károkat!

Mi a Mannacsepp étrendkiegészítővel támogatjuk lelkünket. Rendszeres szedésével könnyebben begyógyítjatjuk sebeinket, és csökkenthetjük a stressz által okozott káros következményeket. 

Válassza a harmóniát a feszültség és szorongás helyett!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 3 hete