Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Míg a decembert átjárja a karácsony szelleme, addig januárra tovatűnik az emelkedett ünnepi hangulat. Ismét visszatérünk a szürke hétköznapokba, amiket a legtöbben nem viselünk túl jól. A meghittség, a boldogság és a szeretet helyét a lehangoltság, üresség és némi depresszió veszi át, amely akár teljesen tönkrevághatja az év elejét. De vajon hogyan győzhetjük le a sötét hangulatot? Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtünk néhány hasznos tippet.

Önt is érinti az ünnepek utáni depresszió? 

 

Levertség, ingerlékenység, szomorúság. Néhány jellemző érzelem karácsony után. Hihetetlen, de a karácsony utáni depresszió egyáltalán nem ritka jelenség, sőt: kutatások szerint az emberek közel negyedét érinti a rossz hangulat januárban. De vajon mi lehet ennek az oka? 

Bár a karácsony alapvetően egy örömteli esemény az emberek életében, mégis rengeteg rohanással, stresszel és készülődéssel jár. Az ünnep alatt hajlamosak vagyunk csak a jó dolgokra koncentrálni, ám lelkünk nem felejt: ha kell, karácsony után érezteti velünk, hogy bizony kimerült, elfáradt. 

Másrészt ebben az időszakban egyébként is jellemző a szezonális depresszió kialakulásának kockázata. A természetes fény hiánya, a dermesztő hideg, a szürke nappalok amúgy is megviselnek minket, ami az ünnepek után még rosszabbá válhat. 

Emellett az sem segít a hangulatunkon, hogy tudjuk, a tavasz még várat magára. Előtte még több hétnyi, hónapnyi sötétség és hideg vár ránk, aminek a gondolatával nehéz megküzdeni. 

Akármennyire természetes is, hogy az ünnepek után rosszul érezzük magunkat, ebbe nem érdemes beletörődni! 

 

Lehet boldog a január is! 

 

Bár az emberek egy jelentős része megtapasztalja a karácsony utáni depressziót, ez nem azt jelenti, hogy ebből az állapotból nincs kiút. Mint nagyon sokszor, most is csak rajtunk múlik, hogyan tekintünk az előttünk álló időszakra. 

Lehet, hogy messze még a tavasz. De mi lenne, ha addig is kihasználnánk a tél kínálta lehetőségeket? Hiszen télen például sokkal jobb érzés bekuckózni egy jó könyvvel és egy nagy pohár forró itallal, mint a meleg hónapokban. De korcsolyázni, szánkózni, vagy hóembert építeni is csak ilyenkor lehet, nem nyáron. 

Lehet, hogy sokkal hidegebb van. De ha rétegesen felöltözünk, ugyanúgy élvezhetjük a természetet, mint az év többi részében. 

Lehetséges, hogy véget ért az ünnep, amit már nagyon vártunk. De elkezdődött egy új év, ami megannyi lehetőséget tartogat a számunkra. Ez pedig mindennél izgalmasabb, nem igaz? 

Ne hagyjuk tehát, hogy a negatív érzelmek a mélybe rántsanak. Váltsunk inkább nézőpontot! 

 

Így űzze el a szomorúságot

 

Bár a tavasz beköszönte fordulópontot jelent a depresszióban, az még bizony elég messze van. Addig is sokat tehetünk azért, hogy egy fokkal vidámabban lássuk a világot magunk körül! 

  • Legyünk türelmesek önmagunkkal szemben! Az ünnepek után nem egyszerű visszarázódni a hétköznapi rohanásba. Ha túlságosan siettetjük magunkat, akkor csak stresszessé válunk, de a változást nem könnyítjük meg. 
  • Sokan nem merünk magunknak pihenést engedélyezni januárban, hiszen még épphogy csak maguk mögött hagytuk az ünnepeket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy akkor innentől kezdve hosszú időn át nincs is szükségünk némi feltöltődésre! Ha más nem, a hétvégéket használjuk ki, és kapcsolódjunk ki egy kicsit. 
  • Az új év egy remek lehetőség, hogy belekezdjünk valami új dologba. Ez lehet egy új hobbi, de köthetünk új ismeretségeket is, vagy akár gondolkodhatunk munkahelyváltásban, esetleg valamilyen készség elsajátításában. Ha kitűzünk magunk elé valamilyen célt, máris könnyebb elűzni a felhőket a fejünk felől!
  • A rossz hangulatra még egy lapáttal rátesz a szürke időjárás. Ha tehetjük, töltsünk minél több időt a szabadban, és használjuk ki a napfényes napokat! Ezzel szintén gondoskodhatunk arról, hogy egy kicsit örömtelibben teljesen a mindennapok. 

 

Természetes segítség lehangoltság ellen

 

A január a legtöbb ember számára egy igen gyűlölt időszak. Ám ez nem azt jelenti, hogy muszáj belesüppedni az önsajnálatba, depresszióba! Csak rajtunk múlik, hogy használjuk ki az előttünk álló heteket. 

Mi igyekszünk optimisták maradni, amelyben nagy segítséget jelent számunkra a Mannacsepp. Ez az étrendkiegészítő természetes támogatást nyújt a megfáradt léleknek, ezáltal az könnyebben viseli a hétköznapokba való visszarázódást. Rendszeres szedésével megelőzhetjük a stressz és az egyéb negatív érzelmek káros hatásait, valamint csökkenthetjük a depresszió kialakulásának kockázatát. 

Támogassa meg lelkét természetesen!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Baloghné Tóth Edit Nekem először elég fura volt. Az első két hétben egy csomó rossz emlék eszembe jutott édesanyámmal kapcsolatban. Aztán mintha elvágták volna, kisimult minden. Már rég nem voltam ilyen nyugodt.
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete