Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Hűvös széllel és rengeteg esővel köszöntött be az október.

Ismét előkerülnek a szekrény mélyéről a meleg holmik, ismét szívesebben töltjük az időt a négy fal között. Bár van, aki rajong a bekuckózós időszakért, mások fáradékonyságról, rosszkedvről, erőtlenségről számolnak be.

Mi lehet az oka annak, hogy a napfény eltűnésével hangulatunk is borúsabbá válik? Legújabb blogbejegyzésünkben feltárjuk, hogyan hat a fény hiánya a közérzetünkre.

Helló ősz, helló rossz közérzet!

Az ősz sokak számára egy boldog időszak. Ők azok, akik szívesen gyönyörködnek a színes falevelekben. Ők azok, akik alig várják, hogy előkerüljön a gyapjútakaró és az illatos gyertya. Ők azok, akik szeretnek bekuckózni, és egy jó könyv társaságában kikapcsolódni.

Másoknak azonban nem ennyire örömteli ez az évszak. A napfény hiánya, a hideg beköszönte, az alacsonyabb hőmérséklet rendkívül megviseli őket. Reggelente alig akarnak kimászni az ágyból, napközben pedig alig várják, hogy ismét ledőlhessenek. Kirázza őket a hideg, ha a kopár fákra, a folytonos esőre és a szürkeségre gondolnak.

Napközben nehezen tudnak a munkára koncentrálni, figyelmük gyakran elkalandozik. Teljesítményük csökken, nincs elég energiájuk ahhoz, hogy elvégezzék napi feladataikat. Kedvük hullámzó, hol jobb, hol rosszabb, de inkább utóbbi. Nem szívesen mennek társaságba, viszont otthonukban sem éreznek kicsattanó örömet. Legszívesebben felgyorsítanák az időt, és meg sem állnának, amíg ismét feljebb nem csúszik a hőmérő higanyszála.

Az őszi rosszkedv azonban ennél veszélyesebb is lehet: sokaknál tartós stresszben, szorongásban, vagy akár depresszióban nyilvánul meg!
De miért történik ez velünk? Mi a magyarázat?

Miért fontos a fény?

Őseink a Naphoz igazították életmódjukat. Pirkadatkor keltek, naplemente után pedig alváshoz készülődtek. Ehhez a szervezet is alkalmazkodott, azaz napközben aktívabb volt, míg éjszaka lelassult.

Bár a mai modern korban ez sokaknál felborult, azért a jelenség nem tűnt el nyomtalanul. A szervezet biológiai órája a kevesebb napfény miatt olyan anyagokat termel, amelyek hatására gyorsabban elálmosodunk. Nem véletlen, hogy már délután 4-5 óra tájban legszívesebben álomra hajtanánk a fejünket.

Ez azonban nem minden. Bizonyított tény, hogy a napfény jó hatással van hangulatunkra. Azonban az őszi időszakban sokkal kevesebbszer élvezhetjük az előnyös hatásait, ezért fordulhat elő, hogy hangulatunk ingadozó, kevésbé rózsás.

Lényegében tehát egy természetes folyamat játszódik le a szervezetben a fény mennyiségének változásával, ugyanakkor a negatív következmények továbbra sem túl kellemesek.

Így hozzon napfényt a hétköznapokba

A szürkeségben nehezebb megőrizni jókedvünket- ugyanakkor nem lehetetlen! Néhány apró szokással máris sokat tehetünk azért, hogy ne uralkodjon el rajtunk a rosszkedv.

  • Amikor csak tehetjük, legyünk kint a szabadban! Már egy fél órás séta is sokat javíthat a hangulatunkon, amely több napra is feltölthet minket.
  • Fordítsunk több időt a feltöltődésre, pihenésre! Lelkünk megérdemli az extra törődést. Vezessünk be olyan szokásokat hétköznapjainkba, amelyek boldogsággal töltenek el!
  • Bármennyire is nehéz rávennie magát a sportra, ne hanyagolja el! A tornázás segít a stressz csökkentésében és az ingerlékenység leküzdésében.
  • A vitaminban gazdag, egészséges étkezés szintén hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben vészeljük át a borús hétköznapokat.
  • Ne ostorozza önmagát, ha kevésbé produktív! Ez az évszak nyugodtan szóljon a pihenésről, a gondolataiba mélyedésről. Önmaga kerüljön a fókuszba!

Ne hagyja, hogy a sötétség behálózza!

Bár az időjárást nem tudjuk befolyásolni, nem kell hagynunk, hogy az ősz maga alá gyűrjön minket! Csupán egy kicsit nagyobb erőfeszítést kell tennünk annak érdekében, hogy hangulatunk kiegyensúlyozott legyen.

Mi az évnek ebben a szakában is a Mannacseppet használjuk. Ez az étrendkiegészítő természetes módon segít a fény hiánya miatt érzett stressz leküzdésében, és a sötétség miatt érzett rosszkedv legyőzésében. Rendszeres szedésével megőrizhetjük a harmóniát a mindennapok során, és megelőzhetjük a szezonális depresszió kialakulását.

Erősítse meg lelkét, hogy könnyebben vészelje át a szürkeséget!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 1 hete