Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Egy elbukott állásinterjú. Egy elszalasztott lehetőség. Egy sikertelen házasság. Élete során legalább egyszer mindenki elbukik. Ennek ellenére rettegünk a kudarctól. Tartunk attól, hogy fel kell vállalnunk mások előtt, hiszen így magunknak is el kell ismernünk: vesztettünk.

Miért olyan nehéz ez? Miért szenvedünk ennyire, ha a padlón vagyunk? Vajon tovább lehet lépni, ha nagy veszteség ért minket?

Legújabb blogcikkünkben összeszedtük a bukás ismérveit és a talpraállási stratégiákat.

Elbuktam, sikertelen vagyok?

Emberi természetünkből fakad, hogy rettegünk a kudarctól. Félünk attól, hogy sikertelenek leszünk, hogy nem fog összejönni az, amit elterveztünk. Tartunk attól, hogy a bukásról mi lesz a véleménye családtagjainknak, barátainknak, munkatársainknak.

Néha akármennyire is küzdünk, veszítünk. Lehetséges, hogy túl kevés energiát és időt fektettünk a cél elérésébe. Az is lehet, hogy rajtunk kívülálló tényezőkön csúszott el a várva várt siker. De előfordulhat, hogy egyszerűen csak rossz úton járunk, amely nem nekünk lett kitalálva.

A bukás kéz a kézben jár a szégyennel. Egyszerűen képtelenek vagyunk elviselni, ha más is tisztában van azzal, valami nem sikerült. Zavarba ejtőnek találjuk, ha másoknak is be kell számolnunk a kudarcainkról.

Egy bukás után nagyon nehéz felállni a padlóról. Megkérdőjelezzük képességeinket, negatívan látjuk önmagunkat. Ha hosszú időn keresztül őrizgetjük magunkban a kellemetlen élményeket és pesszimista gondolatokat, akkor az tartós stresszbe, szorongásba, vagy depresszióba csaphat át.

Ilyenkor bizony nem könnyű kimászni a gödörből!

Emberek vagyunk, hibázunk

Miért ostorozzuk önmagunkat, ha elbuktunk? Miért nem tudjuk elfogadni, hogy vesztettünk? Miért olyan nehéz belátni, hogy néha egyszerűen nem sikerülnek a dolgaink?

Mennyivel könnyebb lenne nyugodtan kezelni a sikertelenségeket. Mennyivel jobb érzés lenne, ha nem bántanánk magunkat egy-egy bukás után. Ha nem hagynánk, hogy a negatív gondolatok szétcincálják az önbizalmunkat, és a mélybe rántsanak.

Akármennyire is igyekszünk, időnként elbukunk, mindannyian. Felesleges emiatt rágódnunk. Ne akarjuk elbagatellizálni az érzéseinket, valljuk be magunknak, ha csalódottak, szomorúak, esetleg ingerültek vagyunk. Minél jobban igyekszünk elfojtani a negatív érzelmeket, annál tovább maradunk a padlón.

Ugye, hogy ez nem hiányzik senkinek?

Így keljen fel a padlóról

A talpra állás sosem könnyű, és nem is fog mennyi egyik napról a másikra. Ne erőltessük! Néhány egyszerű tipp segítségével viszont könnyebbé tehetjük ezt az időszakot.

  • Keressük meg az okot, ami miatt nem sikerült elérni a célunkat. Mi voltunk a hibásak? Túl kevés munkát fektettünk bele? Nem tettünk meg minden tőlünk telhetőt? Vagy ellenkezőleg, nem rajtunk múlt?
  • Ha valami nem sikerül, az nem a világ vége. Kovácsoljunk inkább új terveket! Teljesen mindegy, mennyire aprók ezek, növelni fogja a magabiztosságunkat, és könnyebben visszanyerhetjük a harmóniát.
  • Fejlessze önmagát! Sajátítson el egy új képességet, erősítse meg lelkét, kezdjen bele egy új hobbiba! Később hálás lesz, hogy önértékelését nem hagyta lerombolni.
  • Bár nem szabad elfojtani érzelmeit, vigyázzon arra, hogy az idő ne csússzon ki a kezei közül! Bármennyire is vonzó hónapokig a sebeket nyalogatni, valójában ezzel csak egyre mélyebbre rántjuk magunkat. Apró, de biztos léptekkel térjünk vissza az életbe!

Erős lelki ellenállóképességgel könnyebb

A kudarc mindig kudarc marad, egy olyan dolog, amely nem esik jól a lelkünknek. Mégis, erős lelki ellenállóképesség mellett könnyebb feldolgozni a bukást, és ismét visszarázódni a harmóniához.

Mi a Mannacsepp étrendkiegészítő segítségével tréningezzük a lelki ellenállóképességünket. Természetes módon oldja fel a lelki blokkokat, miközben csökkenti a stressz káros hatásait és elősegíti a kiegyensúlyozottság visszanyerését.
Ne hagyja, hogy a bukás hosszú ideig a földön tartsa, küzdje magát talpra!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp