Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Az elmúlt napok különösen megosztó és megrázó híre volt egy 17 éves holland lány önként vállalt halála. A fiatal lány lelkét nagyon súlyos terhek nyomták, fájdalmával képtelen volt együtt élni. Szenvedése odáig fajult, hogy lemondott az ételről és italról, és azzal került a hírekbe, hogy elutasította kényszertáplálását, ami végül a halálához vezetett. A szörnyű esetet sokféleképpen ítélik meg,de van egy különös tanulsága is.

“Semmi baja nem volt!”, “Más örülne, hogy egészséges testileg” – záporoztak a kommentek. Egy fiatal lány halála mindig szívbemarkoló és mindig igazságtalan, egy valamire azonban rávilágított: a lelkünk betegségeivel éppen úgy kell törődnünk, mint a testünkével.

 

Noa Pothoven élete átlagosan indult, szerető családjával élt Hollandiában. 11 éves volt, mikor egy gyerekzsúron egy felnőtt molesztálta a védtelen lányt, 14 évesen pedig két férfi csoportosan megerőszakolta őt. Sok áldozat nem mer beszélni a történtekről, önmagukat hibáztatják. Noával is ez történt. Hosszú évekig féltve őrizte a titkát, fájdalma odáig erősödött, hogy poszttraumás stresszzavarban, depresszióban és étkezési problémákban nyilvánult meg.

 

Küzdött, de erősebbek voltak a démonai

 

Az őt ért traumákról végül tudott beszélni, még könyvet is írt a pokolról, sorstársait arra biztatta, hogy kérjenek segítséget. Lelke legmélyén úgy gondolta, van kiút a legmélyebb lelki gödörből. Azonban úgy tűnik, a fiatal lánynál erősebbek voltak a démonai: eutanáziát kért, amit a holland orvosok elutasítottak, elkeseredésében pedig ő tette ugyanezt az étellel és itallal, elutasított minden táplálót. A pokoljárásnak kényszertáplálás lett a vége, ám Noa elérte, hogy leálljanak a kezelésével.

 

Elviselhetetlennek érezte a lelki szenvedését

 

Az azóta már törölt Instagram-fiókájának egyik utolsó bejegyzése ez volt:

 

“…hosszú évek küzdelmei után kiszáradtam. Most már egy ideje nem eszem és nem iszom, és sok megbeszélés után arra az elhatározásra jutottunk, hogy elengednek az elviselhetetlen szenvedésem miatt. Minden nap újra átélem a fájdalmat és a félelmet. Mindig félek. A testemet pedig a mai napig mocskosnak érzem. Betörtek a testembe, amit már nem lehet visszafordítani”

 

“Örüljön, hogy egészséges!”

 

A sajtó felkapta a hírt, hiszen tévesen eutanáziaként emlegették Noa halálát. Kapott is hideget-meleget érte. Az együttérző hozzászólások mellett rengeteg komment érkezett arról, hogy a lélek betegségei nem számítanak, és a lány feleslegesen halt meg, mert egészséges volt. Sokan nem értették, miért nem tudott továbblépni, miért nem örült annak, hogy egészséges testileg, miért nem felejtette el az egész gyerekkori molesztálást és csoportos megerőszakolást. Minden bizonnyal Noa megpróbálta ezeket, ám képtelen volt átlendülni a történteken.

 

A lélek betegségei sunyibbak, mint a testiek

 

Még egy ilyen tragédia mögött is van olyan szál, ami tanulságos, és az élők hasznára válik. Pontosan rávilágít arra, hogy a lélek betegségei pont olyan szörnyűek és akár halálosak, mint a testi bajok. Sőt, míg egy nagybeteg embernek látványos tünetei vannak, addig a lelki bajok sunyin lappangnak. Így nemcsak a környezettünk, hanem mi magunk is nehezen ismerjük fel, hogy nagy baj is lehet belőle.

 

Arra is megtanított minket Noa halála, hogy figyeljünk egymásra, és a legkisebb apró jelre is nyújtsunk segítő kezet, mutassunk érdeklődő együttműködést.

 

A lélek nem elhanyagolható

 

Éppen az ilyen tragédiák mutatják meg, hogy mennyire fontos a lélek egészsége. Azt már látjuk, hogy a mindennapokban számtalanszor történhet olyan negatív esemény, amit nehéz feldolgoznunk. A Manna-cseppekben levő virágok információi segjthetnek feldolgozni a minket ért traumák negatív hatásait. Segítik a lelki blokkok feloldását, feloldják a naponta keletkező feszültséget, és csökkentik a stressz káros hatásait is. Vagyis ez a természetes alapanyagokból álló termék, sokat tehet a lelki egyensúlyunk helyreállításában. A Manna-cseppeknek az az üzenete, hogy a lelkünk ápolása pontosan annyira fontos és nélkülözhetetlen, mint a testünkké. Szánjon Ön is egy percet lelki egészségére!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

 

Megrendelem

 

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

 

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Németh Tímea Vitaminokat eddig is szedtem. Mégis, már jó ideje reggelente úgy ébredtem, hogy egy csomóban volt a gyomrom, és sírhatnékom volt. A második héten ez szépen megszűnt. Úgy érzem az erőm is több, és nem fáradok el annyira estére. Ez tényleg Manna 🙂
Tetszik · 6 · körülbelül 6 hete