Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

“Bárcsak másképp történt volna…” Ugye Ön is gondolta már ezt? Ez természetes, hiszen mindenki téved, és hibázik. Mindenki hoz rossz döntéseket. Mindenki hagyott már ki mesés lehetőségeket. De akkor miért bántjuk magunkat érte? A megbánás természetes érzés, de ha túlzásba visszük, akár az egészségünk is rámehet.

Nem lenne jobb, ha bűntudatunk nélkül élhetnénk? Ha elfogadnánk, hogy mindenki tévedhet? Ha nem emésztenénk magunkat a hibák miatt?

Mi lett volna, ha….

Egy elszalasztott álláslehetőség. Egy elmulasztott családi esemény. Egy kihagyott randevú. Hétköznapi események, amelyek látszólag jelentéktelenek. Mindannyiunkkal megtörténtek már. De mi a helyzet akkor, ha rájövünk, nem kellett volna kihagyni őket? Hogy rossz döntést hoztunk? 

Bár régóta kutatják, a megbánás jelensége még mindig kérdőjel a kutatók számára. Van, aki szerint a többféle lehetőség miatt kialakuló, felfokozott érzelmek okozzák. Mások úgy gondolják, hogy akkor jelentkezik, ha a korábbi tévedést nem tudjuk helyrehozni. Megint mások úgy vélik, az egész nem több, mint egy evolúciós trükk, amely elősegíti a hosszú távú tanulást. 

Az életkor előrehaladtával egyre többször keríthet minket hatalmába a megbánás. Ahogy idősödünk, egyre több dolog válik elérhetetlenné, megvalósíthatatlanná. Negatív érzéseket válthat ki a gondolat, hogy egyre kevesebb lehetőség áll rendelkezésünkre. 

Ha sokáig tépelődünk egy rossz választáson, akkor a megbánás szép fokozatosan átveszi az irányítást az életünk felett. Nyomot hagy önbizalmunkon, megkérdőjelezzük, hogy egyáltalán mi értelme az életünknek. A folyamatos rágódás felőrli lelki egyensúlyunkat, tartós stresszhez, szorongáshoz és depresszióhoz vezethet. 

Tévedni emberi dolog

A mai világban kétségbeesetten hajszoljuk a tökéletességet. Mi legyünk a legjobbak, a legokosabbak, a legsikeresebbek. De valóban erre van szükségünk? Nem lenne jobb, ha néha hagynánk, hogy emberek maradjunk? Mennyivel felszabadítóbb lenne, ha elfogadnánk, hogy néha hibázunk. Ha nem lennénk annyira szigorúak magunkkal. Ha végre fel mernénk vállalni, hogy igen, tévedtünk, mert mi sem vagyunk tökéletesek?

Bármennyire is szeretnénk, sajnos senki sem tévedhetetlen. Időnként mindenki hoz rossz döntéseket. Akármennyire törekszünk arra, hogy a jó úton haladjunk, mégis lesz rá példa, hogy megbotlunk. 

Egy-egy rossz választásra nem szabad hibaként tekintenünk. Próbáljuk más szemszögből nézni. Minden egyes rossz lépés a fejlődésünket szolgálja. Minden botlás egy-egy leckét rejt magában. Ha képesek vagyunk levonni a következtetéseket, akkor a jövőben el tudjuk kerülni a hasonló döntéseket. 

Lehetséges, hogy jelen pillanatban ez elképzelhetetlennek tűnik. Hiszen elvesztegettünk egy olyan lehetőséget, amely akár az egész életünket meghatározta volna! De talán nem véletlen alakult így. Előfordulhat, hogy nem ez a mi utunk. Ha megkaptuk volna, amire vágyunk, talán most boldogtalanok lennénk. 

Lépjen túl a megbánáson!

 A megbánást nem könnyű elengedni. El lehet fojtani, de ez nem nyújt tartós megoldást. Egy kis erőfeszítéssel viszont megtanulhatjuk, hogyan intsünk neki búcsút:

  • Sokan beleesnek abba a hibába, hogy önmagukat kezdik el hibáztatni. Más biztos sokkal jobban döntött volna, más nem szalasztott volna el egy ekkora lehetőséget, más biztosan tudta volna, mihez kezdjen. Badarság! Mindenki téved, mindenki hoz olyan döntéseket, amelyeket megbán. Ezzel nincs egyedül!
  • Csábító eljátszani a gondolattal, mi lett volna, ha…? Ne töprengjünk ezen túl sokat! Ez csak tovább erősíti a megbánást.
  • Biztos, hogy csak rajtunk múlott? Néha bármennyire is igyekszünk, nem fogjuk tudni elérni azt, amire vágyunk, lehetőségek ide vagy oda. Ez az élet rendje. Vizsgáljuk meg saját felelősségünket, de legyünk tisztában a rajtunk kívülálló okokkal is. 
  • Vonjuk le a következtetéseket! Gondoljuk át, mit csinálhattunk volna másképp. Ha a jövőben hasonló helyzetbe kerülünk, már tudni fogjuk, hogy mit kell tenni. 
  • Bocsássunk meg magunknak! Talán ez a legnehezebb rész, elismerni saját magunknak, hogy nem vagyunk tökéletesek. De nincs is felszabadítóbb érzés, mint amikor rájövünk, hogy nem is kell annak lennünk. 

 Hesegesse el a bűntudatot!

 A megbánás bűntudatot gerjeszt, és gúzsba köt. Elszívja a boldogságot, és megakadályozza, hogy a múlt helyett a jövőbe nézzünk. Nem lenne jobb, ha nem emésztené magát a rossz döntéseken? Ha arra tudna koncentrálni, amin lehet változtatni, és nem arra, amin már nem?

Lépjen túl a megbánáson!

Nekünk a Mannacsepp segít lelki egészségünk megőrzésében. Ez a természetes étrendkiegészítő feloldja a lelki blokkokat, segít, hogy harmóniába kerüljünk a múltunkkal, és csökkenti a megbánás okozta stressz káros hatásait. Rendszeres szedésével elérheti, hogy végre jól érezze magát a bőrében, és őszintén tudjon mosolyogni.

Legyen újra önfeledt és békéljen meg a múlttal!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp