Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Milyen jó lenne reggelente vidáman munkába menni. Milyen szuper lenne, ha a 8 órát nyugodtan, kiegyensúlyozottan tudnánk eltölteni. Ha nem kellene túlórázni, ha időben hazaérhetnénk. Ez az idill azonban sokaknak nem adatik meg. Ők minden egyes napon túlélnek. Elviselik a mérgező munkahely romboló légkörét, de a munka öröme helyett csak annak kínjait tapasztalják meg. Ebben a blogbejegyzésünkben összeszedtük, hogyan lehet kilépni a toxikus légkörből.

A 21. század a rohanásé

 

Vigyázzon, méreg!

 

Bármennyire is törekszünk arra, hogy megtaláljuk az álommunkánkat, bármennyire is hajtunk, hogy feljebb léphessünk, életünk során legalább egyszer egy rossz munkahelyen találjuk magunkat. A rossz munkahely azonban nem egyenlő a mérgező légkörrel.

Vajon mi lehet a különbség?

A mérgező munkahelyeknek általában több sarkalatos pontja van.

Az első az alkalmazottal való kommunikáció. A dicséret helyett folyamatos kritika várja a dolgozót. Sok témában egyszerűen nincsen szava, nem talál hallgatóságra. Gyakran éreztetik vele alsóbbrendűségét, hogy tudja, hol a helye. 

A kollégákkal való kapcsolat is lehet toxikus. Egy jó kolléga segít a bajban, egy rossz munkatárs viszont minden alkalmat megragad, hogy keresztbe tegyen. Ha többségben vannak az elutasító, passzív dolgozók, az pedig elszigeteltséghez vezethet. 

Az ideális munkahelyen lehetőség van arra, hogy a dolgozó jelezze túlterheltségét. A mérgező munkahelyeken nem foglalkoznak azzal, ha stresszel, ha túlterhelt, ha megszakad, ahogy azzal sem, ha túl kevés feladata van és elveszíti motivációját. 

Ismerős helyzetek? Akkor Ön is mérgező légkörben dolgozik! 

 

Munkahelyi boldogtalanság=betegségek?

 

A mérgező munkahely veszélye nem csak abban rejlik, hogy nincs kedvünk bemenni dolgozni, vagy alig várjuk a nap végét. Ennél sokkal súlyosabb következményekkel is járhat! 

Az egyik leggyakoribb tünet az alvászavarok, alvási nehézségek fellépése. Ennek oka, hogy bár otthon tartózkodunk, mégsem tudunk kikapcsolni, továbbra is aggodalmaskodunk, stresszelünk. Ez álmatlanságot okozhat, ami rövid időn belül kimerültséghez vezethet. 

A kellemetlen légkör, a túlhajszoltság, a túlzott teljesítési kényszer miatt a stressz állandósul a hétköznapokban. Ez egy ördögi körré válhat: minél inkább stresszelünk, annál kevésbé fogjuk találni a helyünket, annál több frusztráló tényező vesz körül.

A krónikus, szűnni nem akaró stressz lelki állapotunkat is megpecsételi. Ingerlékennyé, rosszkedvűvé, leverté válhatunk. Már nem találunk örömet a hétköznapi tevékenységekben, hiszen folyamatosan gyomorgörcsünk van a munkahelyi problémák miatt. 

Ezek a problémák külön-külön is veszedelmesek, összeadva azonban valódi időzített bombák!

 

Ne nyelje le a pirulát!

 

Ha huzamosabb ideje tartózkodik egy rossz munkahelyen, az a lelkén már rengeteg sebet ejtett. Tippjeink segítenek, hogy minimalizálja a károkat, és idejében továbbléphessen.

  • Ne gondolja, hogy Ön az egyedüli, aki besétált a csapdába! Sajnos a mérgező munkahelyek jellemzője, hogy kezdetben rendkívül csábító, kihagyhatatlan lehetőségeket kínálnak. Ennek sajnos sokan bedőlnek, és csak később derül fény a problémákra. 
  • Egy bosszúálló kolléga vagy egy kicsinyes főnök megtépázza az önbizalmat. Ha nem építő kritikával, hanem kegyetlen megjegyzésekkel szolgálnak, ne vegye ezeket magára! 
  • Amennyiben megteheti, próbáljon meg elszabadulni! Mindenhol lesznek negatívumok, de egy ideális munkahelyen az előnyök felülmúlják a hátrányokat. Ha ez jelenlegi helyzetében nincs így, ideje lépni!
  • A mérgező munkahelyen eltöltött időt kezelje úgy, mint egy hasznos élettapasztalatot, amiből megannyi tudásra tehetett szert. Legközelebb már az első jelekből tudni fogja, hogy rossz helyen kopogtat!
  • Ha Ön mindent megtett a siker érdekében, de nem jutott egyről a kettőre, akkor is legyen magára büszke! Lehetséges, hogy ez nem az az út volt, ahol lennie kell, de a lényeg, hogy megtett minden Öntől telhetőt. Ez pedig mindenképp becsülendő. 

 

Gyógyítsa meg lelkét! 

 

Ha mérgező munkahelyen dolgozik már egy ideje, akkor a lelkének azonnali gyógyításra van szüksége. 

Mi a Mannacseppet használjuk, ha az élet viharai megtépázzák lelki egyensúlyunkat. Ez a természetes étrendkiegészítő csökkenti a stressz káros hatásait és segít begyógyítani a lelki sebeket, visszatalálni a harmóniához vezető útra. 

Kezelje időben a lélek sérüléseit, és támogassa lelki egészségét!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

 

Megrendelem

 

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

 

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 1 hete