Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Egy pihentető, pozitív élményekkel teli hétvége után szinte törvényszerű, hogy lendületesen, motiváltan és frissen ugorjunk neki a hétnek. Szép álom, igaz? Ehelyett a legtöbben hétfőnként lehangoltsággal, ingerlékenységgel, fáradtsággal és munkaundorral küzdenek. De vajon mi lehet az oka annak, hogy ki nem állhatjuk a hét első napját? És mit tehetünk azért, hogy egy kicsit elviselhetőbbé váljon a hétkezdés? Legújabb blogbejegyzésünkben hoztunk néhány hasznos tippet!

Hétfő, te utálatos! 

Ha egy közvélemény-kutatás során megkérdeznénk az embereket, melyik a hét legkedveltebb időszaka a számukra, a legtöbben valószínűleg a hétvégére szavaznának. Nem is csoda! Hiszen ki ne szeretné egy kicsit háta mögött hagyni a rohanással, feszültséggel és munkával teli hétköznapokat, és feltöltődni, kikapcsolódni családja társaságában? 

Ugyanakkor ha megkérdeznénk, melyik napot utálják a legjobban, egyértelműen a hétfő kerülne ki győztesen a mezőnyből. Ez a nap a legtöbb embernél kiveri a biztosítékot. A hét első napja nem jelent mást számukra, mint fáradtságot, motiválatlanságot, kedvetlenséget és bosszúságot. Az egyetlen céljuk, hogy túléljék a napot, lehetőleg minél fájdalommentesebben. 

De vajon miért utáljuk ennyire ezt az egyetlen, ártalmatlan napot? Vagy talán nem is a hét elejével van bajunk, hanem valami egészen másnak köszönhetjük a negatív érzelmeket? 

Miért kívánjuk pokolba a hét első napját? 

Ha reális magyarázatot keresünk arra, miért utáljuk a hétfőket, nos, azt nehezen találunk. Ugyanis még kutatások szerint sem kifejezetten a nappal van gondunk, hanem egyéb okok miatt érezzük magunkat rosszul! 

Arthur A. Stone, a Dél-kaliforniai Egyetem professzora egy érdekes kísérlet során például azt vizsgálta, hogy a résztvevők hogyan vélekednek a hét egyes napjairól. Hamar kiderült, hogy a hétvége kivételével a legtöbben az összes többi nap ellen ellenérzéseket táplálnak. Azaz, tulajdonképp nem is a hétfővel van baj, hanem a hétköznapokkal! De miért is? 

Egyrészt elképzelhető, hogy magával a munkával van a baj, ugyanis felmérések szerint az emberek legalább fele nem lelkesedik a munkája iránt. És ki szeretne olyan tevékenységet végezni, amiben nem is leli örömét? 

Másrészt a hétvégét általában olyan programokkal zsúfoljuk tele, amelyek jókedvre derítenek minket. De ha más nem, legalább lazítunk egy kicsit. Tudjuk, hogy hétköznap ezekre nincs időnk, ami frusztrációt okozhat. 

Tehát lényegében a hét első napja önmagában nem okoz negatív érzelmeket. A rohanó, stresszes hétköznapokkal való szembesülés azonban igen! 

Így találjunk örömet a hétfőkben

Sajnos a naptárból nem törölhetjük ki a hét leggyűlöltebb napját, de tehetünk azért, hogy a hét első napja ne csak a rosszkedvről és a fáradtságról szóljon. 

  • Bár hétvégén mindenki szeret sokáig lustálkodni, sajnos ezzel teljesen felboríthatjuk biológai óránk működését. Ez pedig azt eredményezheti, hogy vasárnapról hétfő virradóra képtelenek leszünk teljesen kipihenni magunkat. A fáradtság pedig mindig kéz a kézben jár az ingerlékenységgel, levertséggel! Vasárnap igyekezzünk időben ágyba bújni, és elég időt biztosítani magunknak a pihenésre. 
  • Ha tudjuk, hogy a hétfők általában különösen terhesek számunkra, akkor próbáljunk kevés tennivalót tervezni aznapra! Plusz stresszforrást jelenhet számunkra, ha tudjuk, hogy a fáradtság, nyűgösség mellett még ezernyi feladattal is meg kell birkóznunk. Tehermentesítsük magunkat, amennyire lehet! 
  • Koncentráljunk a pozitívumokra! Ahelyett, hogy bosszankodnánk a koránkelés, a reggeli dugó, vagy a hétfői értekezletek miatt, inkább koncentráljunk az apró, hétköznapi örömökre, mint például egy forró kávéra, egy ízletes ebédre, vagy egy kellemes csevelyre a munkatársakkal! Ha változtatunk a hozzáállásunkon, máris elviselhetőbb lesz a nap. 
  • Tervezzünk olyan programokat, amelyek elűzik a rosszkedvünket! Ha tudjuk, hogy munka után vár ránk egy baráti találkozó, egy kis séta vagy némi lazítás, máris pozitívabban állunk a naphoz. 

Stabil lelkiállapot mellett könnyebb

Akármennyire is szeretnénk, hogy életünk minden egyes percében olyan tevékenységet végezhessünk, amelyben örömünket leljük, sajnos erre nem mindig van lehetőség. Azonban ha alapvetően kiegyensúlyozottan vagyunk lelkileg, máris könnyebben túljutunk a nehézségeken! 

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy megőrizzük lelki stabilitásunkat. Ez a természetes étrendkiegészítő virágesszenciákkal és gyógynövényekkel támogatja lelkünket, hogy ne roppanjon össze a hétköznapok terhei alatt. Rendszeres szedésével elejét vehetjük a negatív érzelmeknek, életünk kiegyensúlyozottabbá és stresszmentesebbé válhat. 

Ne hagyja, hogy a negatív érzelmek megállítsák! Inkább tegyen azért, hogy könnyedén megbirkózzon velük! 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Baloghné Tóth Edit Nekem először elég fura volt. Az első két hétben egy csomó rossz emlék eszembe jutott édesanyámmal kapcsolatban. Aztán mintha elvágták volna, kisimult minden. Már rég nem voltam ilyen nyugodt.
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete