Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

A közösségi média korában elkerülhetetlen, hogy rendszeresen szembetaláljuk magunkat mások életével. Míg vannak, akik unottan görgetik az oldalakat, mások akaratlanul is elkezdik összehasonlítani magukat ismerőseikkel. Ő szebb, okosabb, sikeresebb, tehetségesebb… Valahogy mások mindig felülkerekednek. De vajon miért teljesen felesleges összehasonlítani magunkat másokkal, és miért káros ez a szokás lelkünkre nézve? Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat. 

A szomszéd fűje mindig zöldebb?

Ma már szinte erőfeszítés nélkül nyerhetünk betekintést mások életébe. A közösségi oldalaknak hála nyomon követhetjük rég nem látott ismerősök életét. De vajon jó ez nekünk?

Sajnos ez sokszor inkább átok, mint áldás. Ha valaki rossz passzban van, könnyen azon kaphatja magát, hogy elkezdi összehasonlítani saját életét másokéval. Az összehasonlítás mércéje lehet a munka, pénz, siker, család, külalak, de a lista igazából a végtelenségig bővíthető. 

Az összehasonlítást sokan művelik. Ez nem is olyan meglepő, tekintve, hogy már iskolás korunkban megkapjuk, hogy mások okosabbak, szorgalmasabbak vagy tehetségesebbek nálunk. Ez remek alapot nyújt ahhoz, hogy később is mindig másokhoz mérjük magunkat. 

Ha egyszer elkezdtük, nagyon nehéz abbahagyni. Hiába történik velünk bármi jó, kevésbé tudunk neki örülni, hiszen rögtön mások sikereinek fényében vizsgáljuk a saját eredményeinket. Mindig azt gondoljuk, hogy butábbak, szerencsétlenebbek vagy sikertelenebbek vagyunk másoknál. 

Nem nehéz kitalálni, hogy ez mennyire rossz hatással van önbizalmunkra. Nem csak önértékelésünket tesszük azonban tönkre, hanem saját lelkünket sebesítjük meg a negatív gondolatokkal.

Az összehasonlítás nem csak bántó, de igazából értelme sincs…

Mások sem tökéletesek!

Mások életének ajnározása közben egy valamit mindig elfelejtünk: hogy ők sem tökéletesek. A közösségi média által egy beállított, hamis képet kapunk másokról. De nem látjuk azt, ami a kép mögött van, nem látjuk a nehézségeket, a küzdelmeket, a fájdalmat…

Az összehasonlítás nem csak emiatt értelmetlen. De azért is, mert egyszerűen sosem lesz fair. Mindenki más helyzetből indul, más családba születik, más anyagi körülmények közé, más adottságokkal. Mi alapján tudnánk összemérni olyan embereket, akik teljesen eltérőek? Mi a mértékegység? 

Nézzünk egy egyszerű példát. Ésszerű összemérni két embert az alapján, hogy melyik a sikeresebb, ha az egyik 0 Ft-ból alapított céget, a másik hatalmas vagyonnal a háta mögött igazgat egy vállalkozást? Hiszen hasonló tevékenységet végeznek, mégis, teljesen más utat kellett ehhez bejárniuk. 

Az összehasonlítás során teljesen feleslegesen bántjuk saját magunkat. Nem leszünk tőle jobbak, szebbek, értékesebbek. Ellenben olyan komoly ütéseket mérhetünk a saját lelkünkre, amelyből nehezen fog tudni felállni. 

Ha a világ folyamatosan megsebez minket, legalább mi forduljunk szeretettel saját magunk felé! 

Hogyan hagyja hátra ezt a rossz szokást?

Mindenki egyedi és megismételhetetlen, így önmagában az összehasonlításnak semmi értelme. Ha Ön is hajlamos erre, akkor néhány tipp betartásával máris sokat tehet azért, hogy levetkőzze ezt a szokását. 

  • Mindenkivel történnek rossz dolgok, csak nem mindenki mutatja meg ezeket. Ha valami rossz történik velünk, nem mi vagyunk az egyetlenek, hát ne is rágódjunk ezen!
  • Mindig önmagunk legyen a mérce saját magunk számára! Azt nézzük, hogy mi hogyan fejlődünk, változunk, hiszen végső soron ez a legfontosabb. 
  • Ha önbizalmunk nincs a helyén, akkor kezdjük el rendbeszedni! Összepontosítsunk erősségeinkre, gyengeségeinkre pedig úgy tekintsünk, mint olyan területek, amelyeken még fejlődnünk kell. 
  • Ha borzasztó nap van a hátunk mögött, egyszerűen csak kerüljük a közösségi oldalakat. Ilyenkor könnyebb beleesni az összehasonlítgatásba, ami csak még tovább ronthatja a hangulatunkat. 

Rombolás helyett támogassa lelkét! 

Aki hajlamos összehasonlítani magát másokkal, az gyakran úgy érzi, hogy ő nem elég jó. Ennek a hátterében olyan tudat alatt rejlő információk, lelki sebek állhatnak, amelyek akár már gyermekkorunktól kezdve végigkísérnek minket. 

Segítsünk lelkünkön, hogy elengedhesse ezeket a sérelmeket! 

A Mannacsepp szelíden, természetes oldja fel lelki blokkjainkat, hogy azok ne mérgezzék tovább a jelenünket. Rendszeres használatával egyre harmonikusabban élhetjük meg a hétköznapokat, miközben búcsút inthetünk az aggodalmainknak, félelmeinknek, megfelelési kényszerünknek.

Hagyjuk hátunk mögött a negatív érzelmeket és koncentráljunk az örömteli jövőre! 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 3 hete