Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Akármennyire is törekszünk a boldogságra, akármennyire állunk a napos oldalon, akármennyire is szeretnénk jó életet élni, a nehézségeket senki sem tudja elkerülni. Van, aki ilyenkor összeszorítja a fogát és minden erejével küzd. Mások inkább nem akarnak tudomást venni a gondokról, és abban bíznak, hogy majd maguktól eltűnnek. De mi a gond azzal, ha nem nézünk szembe a nehézségekkel és menekülünk a problémák elől? Ebben a blogbejegyzésünkben ezt boncolgattuk!

 

Miért dugjuk homokba a fejünket? 

 

Minden nap érnek minket kellemetlenségek, hol kisebbek, hol nagyobbak. Egy befizetetlen számla, egy megoldatlan munkahelyi feladat, egy családon belüli konfliktus. Az apró, és gyorsan megoldható problémákkal talán még könnyebben meg tudunk birkózni, de a nagyobb horderejű bajokat hajlamosak vagyunk magunk előtt görgetni. 

Ennek több oka is lehet. Egyrészt tudat alatt, de megpróbáljuk letolni magunkról a felelősséget. Talán ha nem veszünk tudomást bizonyos dolgokról, maguktól megoldódnak. Talán valamilyen külső erő megsegít minket. Vagy egyszerűen csak elévülnek.

Lehet a háttérben a lustaság is. A komoly problémák időt és energiát követelnek meg, amit nem akarunk erre szánni. Nem vesszük a fáradtságot arra, hogy megtaláljuk a megoldást. 

De talán lehet egy önkéntelen védekezési mechanizmus is. Hiszen vannak olyan nehézségek, amelyekkel rendkívül fájdalmas lenne szembenézni. Nem akarjuk elismerni a hibáinkat, nem akarunk tudomást venni arról, hogy segítségre szorulunk, vagy csak nem merjük kérni. 

Ha szőnyeg alá söpörjük a gondokat, az mindig csak látszatmegoldás. Lehetséges, hogy úgy tűnik, megoldódott, pedig valójában ott van, csak elnyomjuk. Ez belső feszültséget, negatív érzelmeket szül. Ha a problémák többségéhez így állunk hozzá, akkor ezek az érzelmek megsokszorozódnak, és szorongás vagy krónikus stressz formájában üthetnek vissza. 

 

Ön vajon struccpolitikát követ? 

 

Sajnos a problémák elfojtása nem csak azért veszélyes, mert tönkreteheti lelkünket, de azért is, mert sokszor nem is vagyunk tudatában! Ezek az apró szokások annyira észrevétlenül be tudnak épülni életünkbe, hogy észre sem vesszük, valamit el akarunk velük takarnii: 

  • Ha állandóan rohanunk, mindig mókolunk valamin, egy szabad percet sem hagyunk magunknak, akkor lehetséges, hogy valójában nem akarunk tudomást venni a nehézségekről, ezért inkább másra tereljük a figyelmünket. 
  • Ha elkerülünk bizonyos helyeket, embereket, vagy szituációkat, amelyek a problémára emlékeztetnek, szintén csak annak elfojtásáért teszünk.
  • Nem beszélünk a gondokról sem családtagjainkkal, sem barátainkkal. Nem akarjuk, hogy tudomást szerezzenek a bajról, nem akarjuk őket beavatni a részletekbe, és ki akarjuk hagyni őket az egészből. Hiszen így el kellene ismernünk saját magunknak is, hogy bajban vagyunk. Ez nagyon fájdalmas lenne. 
  • Rosszul érezzük magunkat a bőrünkben, nem találjuk a helyünket, képtelenek vagyunk koncentrálni. Ingerlékenyek, feszültek vagyunk, a legkisebb apróság hatására is robbanunk. Mivel nem oldottuk meg a problémát, ezért az ugyanúgy ott motoszkál agyunk egy rejtett zugában, és talán nem is tudatosan, de folyamatosan rágódunk rajta. Ez negatív érzelmeket és stressz szül. 

 

Küzdje le a gondokat!

 

Bár a problémákkal való szembenézés, és a megoldásra törekvés valóban nehezebb út, mégiscsak ez az, ami tényleg megéri. Vegyük a bátorságot, és ne söpörjük a szőnyeg alá a gondokat!

  • A nulladik lépés, hogy tudatosítsuk magunkban, problémáinkat csak és kizárólag mi fogjuk tudni megoldani. Persze nem szégyen segítséget kérni családtagjainktól, barátainktól, de nem az ő feladatuk vagy felelősségük kézben tartani az életünket, hanem csakis a miénk.
  • Vizsgáljuk meg a problémát! Lehetséges, hogy egy apró bökkenő elsőre katasztrófának tűnik, vagy egy komoly gondot bagatellizálunk el. Nézzük meg, mennyire komoly a gond, mennyi időt kell rászánnunk a megoldásra, milyen lehetőségeink vannak! 
  • .Ha sorra vettük a megoldásokat, akkor már nincs más dolgunk, mint cselekedni! Miután megoldódott, sose felejtsük el átgondolni, hogy vajon mi vezetett ehhez a helyzethez. Saját figyelmetlenségünk, rossz ítélőképességünk, esetleg valami más?
  • Erősítse meg a lelkét! Bár önmagában ez nem fogja megoldani a problémákat, de segítséget nyújt ahhoz, hogy higgadtan és kiegyensúlyozottan állhasson hozzá a nehézségekhez. 

 

Vértezze fel lelkét!

 

Van, amikor a probléma megoldása fájdalommal, érzelmi viharokkal, könnyekkel vagy épp haraggal jár. Ezekkel pedig nem könnyű megküzdeni, főleg nem akkor, ha lelkünk tele van sebekkel. 

Mi a Mannacseppet szedjük, hogy begyógyítsuk lelkünk sebeit. Ez a természetes étrendkiegészítő gyógynövényekkel és virágesszenciákkal segít regenerálni lelkünket, hiszen csak ép lélekkel tudjuk legyőzni a nehézségeket. 

Ne hagyja, hogy a lelki gondok elvágják a megoldáshoz vezető utat. Inkább erősítse meg magát, hogy leküzdje a kihívásokat!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 3 hete