Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

A napsütötte, kalandokkal és élményekkel teli nyár után nehéz ráfordulnunk az őszre. A hűvösebb időjárás, a korai sötétedés, az iskolába, munkahelyre való visszatérés hatására sokan meglepődve tapasztalhatják, hogy egyre erősebben tapasztalják a szorongás tüneteit. De vajon mi okozhatja ezt? Egy évszak valóban ekkora hatással bír a lelki állapotunkra? Legújabb blogbejegyzésünkből kiderül!

Az ősz szorongást hoz?

A nyarat a legtöbben a vidámsággal, szabadsággal, boldog pillanatokkal kötik össze. Az évnek ez az az időszaka, amikor egy napsugár is elég ahhoz, hogy reggel mosolyogva keljünk fel. Lendületesen vágunk bele a napba, és valahogy könnyebben lépjük át az akadályokat.

Ám sajnos ez nem tart sokáig. Az ősz beköszöntével mintha megfakulna a hétköznapok ragyogása. Ismét visszatérnek a szürke hétköznapok, a monoton feladatok, a fásultság, kimerültség. A hangulatunk zuhanórepülésbe kezd, már szinte rá sem ismerünk önmagunk nyári verziójára. 

Vannak, akik meglepődve veszik észre magukon a szorongás tüneteit. Az ingerlékenység, a pesszimizmus, a folyamatos aggodalmaskodás ismét a mindennapjaik részévé válik. A folyamatos aggodalmaskodás, a koncentrációs nehézségek, a fizikai tünetek szinte élvezhetetlenné teszik, hogy egy kicsit is belemerüljenek az ősz csodáiba.

De vajon valóban az évszak tehet arról, ha hangulatunk zuhanórepülésbe kezd? Vagy más áll a dolog mögött?

Nem az évszak tehet róla! 

A válasz: igen is, meg nem is. De vajon miért? 

Az időjárás változása valóban befolyásolhatja a hangulatunkat. Az egyre kevesebb fény befolyásolja a hormonok előállítását a szervezetben, amelyek a felelősek a hangulatunkért. A borongós, esős időjárás is szomorúságot, álmosságot okozhat. 

Ugyanakkor ha valaki szorongással küzd, nem konkrétan az évszak okozza a problémát. A betegség valószínűleg már korábban is fennállt, az évszakváltással csupán csak a tünetek erősödtek fel. 

Ennek oka lehet, hogy nyáron hajlamosak vagyunk elnyomni magunkban a rossz érzéseket. Ezekben a hónapokban nem “divat” szomorúnak lenni. Mindenki boldog, életvidám, energikus, tehát mi sem lóghatunk ki a sorból. Emellett jellemzően nyáron több programon veszünk részt, azaz kevesebb időnk van elemezni saját lelkiállapotunkat. 

Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy nyáron több természetes szorongásoldó tevékenység áll rendelkezésünkre. A természetben tartózkodás, a mozgás például hozzájárul a nyugodt, kiegyensúlyozott lelkiállapot kialakításához. Erre értelemszerűen az ősz beköszöntével egyre kevesebb lehetőségünk van. 

De ez nem azt jelenti, hogy el kell fogadnunk a szorongás jelenlétét!

Így oldja fel a szorongást

A szorongás tönkreteheti a hétköznapokat, elszívhatja az összes életerőnket, és letörölheti a mosolyt az arcunkról. Tegyünk azért, hogy kitessékeljük az életünkből!

  • Meglepődve tapasztalhatjuk, hogy a nyári pörgés után szervezetünknek egyre több pihenésre van szüksége. Ez teljesen normális, és egyetlen recept van rá: minél több kikapcsolódás! 
  • A ősz sokak számára teljesen új napirendet, új feladatokat jelent. A munkahelyre, iskolapadba való visszatérés az egész családra hatással lehet, de mindig emlékeztessük magunkat arról, hogy ez átmeneti állapot! Néhány hét alatt meg fogjuk szokni az új helyzetet, és már kevésbé fog elviselhetetlennek tűnni a szoros időbeosztás.
  • A hőmérséklet csökkenése miatt ne adjuk fel a rendszeres testmozgást! Öltözzünk fel melegen, és töltsünk minél több időt a természetben. 
  • Fektessünk nagyobb hangsúlyt lelki egyensúlyunkra! Kezdjünk el befelé koncentrálni, és vizsgáljuk meg, milyen dolgoktól érezhetnénk jobban magunkat. Ez lehet egy kellemes baráti csevegés, egy új hobbi vagy egy kis bekuckózás. Ha megtaláltuk, mi dob fel minket, akkor vessük be ahányszor csak szükséges!

Tegye könnyebbé a mindennapokat!

A szorongás időről-időre felütheti a fejét. A rossz hír, hogy ha nem teszünk ellene semmit, magától nem fog elmúlni. 

Szabaduljon meg tőle természetes módszerekkel!

A Mannacsepp szelíden, gyógynövényekkel és virágesszenciákkal veszi fel a harcot a szorongással. Ez az étrendkiegészítő segíthet a szorongás feloldásában, felülkerekedhet a negatív érzelmeken, és támogathatja a nyugodt lelkiállapot visszanyerését. Rendszeres szedésével nem gyomorgörccsel, hanem testi-lelki életerővel vághat neki a napnak!

Válassza a szorongásmentes életet!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 3 hete