Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Ki sem bír kelni az ágyból, nem leli örömét kedvenc tevékenységeiben, és egyszerűen csak elbújna a világ szeme elől? Mások talán meggondolatlanul Önre sütik a lusta jelzőt, de biztos, hogy csak léhaságról van szó? Nem lehet, hogy valamilyen komolyabb betegség áll a háttérben, mint például kiégés vagy depresszió? Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük a leggyakoribb jeleit annak, ha nagyobb a baj, mint egy kis lustaság. 

“A lustaság fél egészség”

Míg vannak, akik eredendően szorgalmasak, mások egyszerűen csak energiatakarékosabb üzemmódban működnek. Mai világunkban inkább a kemény munkát értékeljük a naplopással szemben. Mégis, nem szabad megfeledkezni arról, hogy a lustaságnak néha igenis megvannak a maga előnyei. 

A lusta emberek talán egy kicsit kevésbé stresszesek, feszültek, hiszen lazábban kezelnek bizonyos helyzeteket. Nem akarnak állandóan tartani valami felé, néha csak élvezik az utazást. Ha pihenésre van szükségük, nem félnek megadni azt a testüknek, lelküknek. Jobban figyelnek arra, hogy az aktuális lelki állapotukban mire van szükségük, és nem kényszerítik saját magukra azokat a tevékenységeket, amelyeket az adott pillanatban a hátuk közepére sem kívánnak. 

Ám vannak, akik nem azért élnek így, mert lusták. Ők csak az elmúlt időszakban érzik magukat lehangoltnak, közönyösnek, motiválatlannak. Talán azért, mert ők nem pusztán naplopók, hanem valamilyen mentális betegséggel küzdenek…?

Ez több, mint lustaság!

Ha valaki nem szívesen kel ki az ágyból, legszívesebben egész napját alvással töltené, és a hétköznapi tevékenységek elvégzéséhez sincs ereje, akkor lehetséges, hogy nem is lustasággal, hanem kiégéssel, vagy depresszióval küzd. De vajon milyen jelekből ismerheti fel, ha nagyobb a baj? 

Az állandó fáradtság és motivációvesztés mellett ezeket a betegségeket jellemzi a hangulatingadozás. Míg a lusta ember nem izgatja magát különösebben semmin, addig a kiégéssel vagy depresszióval küzdők gyakran érzelmi viharokkal küzdenek. 

Egy másik szembetűnő különbség, hogy a mentális betegségekben szenvedők elhanyagolják társas kapcsolataikat, nem szívesen találkoznak másokkal. A lusta emberre ez nem jellemző. 

Onnan lehet még felismerni, hogy komolyabb a baj, ha egy korábban aktív, hobbijait szívvel-lélekkel űző, karrierjét építő ember egyik napról a másikra válik céltalanná, motiválatlanná. Aki lusta, az az egész életében alacsonyabb lángon ég. 

Illetve még egy fontos különbség: a lusta képes változtatni, a beteg viszont nem mindig! 

Hogyan szerezze vissza életerejét?

Ha arra gyanakszik, hogy többről van szó, mint egy kis lustaság, érdemes lépéseket tennie annak érdekében, hogy ismét visszanyerhesse életörömét, energiáját. 

  • Gondolja át, hogy vajon mióta tart ez az állapot! Van valamilyen konkrét esemény, aminek a hatására kialakulhatott Önben kiégés, vagy depresszió? Vagy lehetséges, hogy egyszerűen csak a hétköznapok darálták be? Ha megértjük az okokat, máris közelebb kerülhetünk a gyógyuláshoz.
  • Ne érezze magát rosszul amiatt, ha épp egy rosszabb időszakon megy keresztül! Sajnos a környezetünkben élők gyakran anélkül bélyegeznek minket lustának, hogy ismernék a mögöttes okokat. 
  • A mentális betegségek esetén jellemző, hogy nem figyelünk oda szükségleteinkre, testünk, lelkünk jelzéseire. Hiába van szükségünk a pihenésre, feltöltődésre, mégsem adjuk meg ezt magunknak. Ez óriási hiba! Akármennyire is nehezen tud rá időt szakítani a mindennapokban, próbáljon meg legalább egy fél órát találni a kikapcsolódásra! 
  • Erősítse meg lelki ellenállóképességét! Ha lelke rendben van, akkor könnyebben pattanak le Önről a külvilágtól érkező negatív ingerek. Ennek köszönhetően megőrizheti kiegyensúlyozottságát. 

Természetes feltöltődés a léleknek

A kiégés és a depresszió bár két különálló betegség, mégis mindkettő a lelkünket emészti fel. Ahhoz, hogy ne veszítsük el lelki egészségünket, muszáj felvennünk velük a harcot! 

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy megerősítsük lelkünket a külvilággal szemben. Ez a természetes étrendkiegészítő szelíden, gyógynövényekkel és virágesszenciákkal oldja fel a bennünk keletkező feszültséget, csökkenti a negatív érzelmek káros hatásait, és segít visszanyerni a kiegyensúlyozottságunkat. Rendszeres szedésével ismét harmonikusan, békében vághatunk neki a napoknak. 

Lelkünk megérdemli a gondoskodást, adjuk meg hát neki, ami jár! 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Baloghné Tóth Edit Nekem először elég fura volt. Az első két hétben egy csomó rossz emlék eszembe jutott édesanyámmal kapcsolatban. Aztán mintha elvágták volna, kisimult minden. Már rég nem voltam ilyen nyugodt.
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete