Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Aki szorong, az sosem mosolyog. Aki depressziós, az sosem kel ki az ágyból. Aki stresszel, az nem tud önfeledten nevetni.

Néhány a mentális betegségekhez kapcsolódó leggyakoribb tévhitek közül. Kutatások támasztják alá, hogy a világon több száz milliók életét nehezíti meg valamilyen lelki probléma, azonban a mai napig nehézséget okoz számunkra tisztán látni ezeket.

Legújabb blogcikkünkben összeszedtük és megcáfoljuk a legelterjedtebb mítoszokat.

“Nem is tűnik betegnek”

A mentális betegségekről azt gondoljuk, hogy szembetűnőek. Az illető külsejéből, viselkedéséből, hétköznapi szokásaiból biztosan le lehet szűrni, hogy valami nincs rendben. A jelek már messziről láthatóak, még a laikusok számára is.

Hol ebben a hiba?

Ott, hogy az álca mögé nehéz belátnunk!

Sok depresszióval küzdő minden nap felkel, mosolyt erőltet az arcára, bemegy a munkahelyére, cseveg a kollégáival, majd hazamegy- épp úgy, mint bárki más. Az egyetlen különbség az, hogy nem engedi szabadjára érzelmeit. Álarcot erőltet magára, amelyhez szinte kényszeresen ragaszkodik. Csak akkor mer összeomlani, ha négy fal között van, egyedül. Sokan annyira hitelesen játsszák a szerepüket, hogy még a hozzájuk legközelebb állók sem tudják, hogy gond van!

Ha azt gondolja, hogy az Ön környezetében biztosan nincs lelki problémával küzdő, akkor bizony előfordulhat, hogy téved!

“Csak a nők depressziósak”

A depresszió az egyik legelterjedtebb betegség a világon: minden harmadik ember legalább egyszer találkozik vele élete folyamán.

Mégis, hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy a depresszió csupán a gyengébbik nemet érinti. Őket látjuk érzelmesebbnek, érzékenyebbnek. Nehezebben viselik a stresszes helyzeteket, előbb bedobják a törölközőt. Egy férfi ezzel szemben racionális, tudatosan halad céljai felé, érzelmei pedig másodlagosak. Ők ezért nem is lehetnek rossz lelkiállapotban.

Ennél nagyobb tévedés nem is létezik!

Bár részben igaz, hogy a nőket gyakrabban érinti a betegség, nem azt jelenti, hogy a társadalom férfitagjait egyáltalán nem győzheti le a depresszió. Sőt, kutatások szerint minden nyolcadik férfit legalább egyszer érint élete során! Ezek az esetek viszont kevésbé szúrnak szemet, hisz a mai napig aktívan élnek a sztereotípiák, miszerint a férfiak nem sírhatnak, nem gyengülhetnek el.

Tehát a depresszió nem csupán a hölgyek betegsége: ők igazából csak előbb vallják be!

“Mentális betegség? Elő a pirulákkal!”

Le kell szögeznünk, hogy a valóban súlyos mentális betegségekhez minden esetben szükséges szakértőhöz fordulni, amely adott esetben gyógyszeres kezelésekkel is járhat. Akadhatnak olyan problémák, ahol a betegnek akár évekig antidepresszánsokat kell szednie ahhoz, hogy kézben tudja tartani lelki problémáit.

Ugyanakkor nem állíthatjuk, hogy ennek minden esetben így kell történnie!

Bizonyos problémák esetén akár elég lehet az életmódváltás, a betegséget kiváltó tényező megszüntetése. Például ha valakit krónikus stressz kínoz a munkahelyén, lehetséges, hogy érdemes elgondolkodnia egy munkahelyváltáson. A krónikus kimerültség esetén segíthet, ha rendszeresen időt szánunk a kikapcsolódásra, pihenésre, feltöltődésre.

Érdemes a természetes módszerek közül is szemezgetni. Sokféle gyógynövény létezik, amely elősegíti a nyugodt lelkiállapot elérését, de akár meditációval, a megfelelő légzéstechnika elsajátításával is lehet tenni egy próbát.

Meg lehet előzni?

Vannak olyan lelki betegségek, amelyek az egyénnel születnek, esetleg egy komoly trauma hatására alakulnak ki. Előfordulhat, hogy ezeket sosem lehet teljes mértékben meggyógyítani, így lényegében a megelőzés sem segíthet.

Ugyanakkor a legelterjedtebb gondok, mint a szorongás, depresszió vagy krónikus stressz igenis megelőzhető! Ha lelki állapotunk egyensúlyban van, sokkal kisebb az esélye, hogy egy váratlan esemény kizökkent minket.

Mi a Mannacsepp természetes étrendkiegészítőt használjuk, hogy megőrizzük lelkünk egészségét. Rendszeres szedésével kivédhetjük a mindennapos stressz okozta káros következményeket, elkerülhetjük a lesújtó érzelmi viharokat, és megóvhatjuk lelki békénket.

Ne hagyja, hogy egy mentális betegség az irányítása alá vonja! Tegyen ellene azzal, hogy megőrzi lelki egyensúlyát!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 1 hete