Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Manapság mintha képtelenek lennénk megbirkózni érzelmeinkkel. A pozitív érzelmeinket még csak-csak tudjuk kezelni, de a negatív érzelmekkel mintha nem tudnánk mit kezdeni. Igazából nem is szívesen mutatjuk ki, a szorongás, gyengeség, vagy bűntudat érzését. Sokan választják azt a módszert, hogy ezekről nem vesznek tudomást- de sajnos ez károsabb, mint gondolnánk! Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, az érzelmek elfojtása milyen hatással van lelkünkre.

Az érzelmek kezelése nem egyszerű? 

 

Az érzelmek már egészen kicsi korunktól kezdve körbevesznek minket. Kezdetben jellemzően csak pozitív érzéseket tapasztalunk meg, mint az öröm, a szeretet, a boldogság. Az évek múlásával elkerülhetetlen, hogy a negatív érzéseket is megismerjük, mint a fájdalom, a keserűség, az üresség. 

Az érzelmek kétségtelenül életünk részei, és nem is lenne jó megszabadulni tőlük, hiszen ezek azok, amelyek színesbe borítják a minket körülvevő világot. Mégis, manapság valahogy egyre kevésbé tudjuk őket kezelni. A pozitív érzésekkel még csak-csak megbirkózunk, bár sokkal visszafogottabban mutatjuk őket a világnak, mint ahogy bent érezzük. A negatív érzéseket viszont már-már szégyenfoltként kezeljük, amiket mindenképp rejtegetni kell mások elől. 

Természetes, hogy az idő múlásával megtanuljuk kontrollálni az érzéseket, hiszen vannak olyan élethelyzetek, amikor nem engedhetjük, hogy ezek vegyék át az irányítást. De nem szabad átesni a ló túloldalára sem, és a szekrény mélyére dobni az érzéseket! 

 

Nem szabad elfojtani!

 

Ha valami rossz dolog történik velünk, a legtöbben megpróbáljuk mihamarabb elfelejteni. De az ezzel járó érzelmek, mint például a szégyen, a bűntudat, a csalódottság nem múlnak el nyomtalanul! 

Ez elfojtás egy sokak által használt érzelmi mechanizmus, amikor direkt száműzzük a negatív érzéseket, gondolatokat agyunk legmélyebb zugába. Ha nincsenek szem előtt, akkor már nem is léteznek, igaz? Sajnos ez nem ilyen egyszerű. 

Attól, hogy megpróbálunk nem tudomást venni a negatív gondolatokról, még nem azt jelenti, hogy nincsenek ránk hatással. A szomorúság, a félelem, a harag ugyanott benne marad lelkünkben. Így azonban sokkal veszélyesebbé válhatnak, hiszen belülről rágják szét a lelkünket, ami számos mentális betegséget eredményezhet. 

Vannak, akik inkább amiatt takargatják érzelmeiket, mert félnek felfedni azokat mások előtt. Tartanak attól, hogy sebezhetővé, kiszolgáltatottá válnak. Ezért sosem mutatják, ha dühösek, reményvesztettek, vagy egyszerűen csak rossz napjuk van. Sajnos őket is ugyanúgy fenyegetheti a szorongás, vagy a depresszió.

De hogyan kezdjük el megélni az érzelmeket!

 

Hogyan tanulhatjuk meg kifejezni érzéseidet? 

 

Mint bármi más, az érzelmek helyes kezelése is megtanulható. Az alábbi módszerek segíthetnek, hogy könnyebben eligazodjunk az érzések kavalkádjában. 

  • Bár elsőre furcsán hangozhat, érdemes megfigyelni magunkat! Vizsgáljuk meg, hogy egy-egy esemény milyen érzéseket vált ki belőlünk. Ha kell, akkor akár jegyzeteljük le! Ezzel a technikával könnyebben megérthetjük, milyen érzések kavarognak bennünk, és ha már sikerült megneveznünk azokat, egyszerűbb lesz kezelni is őket.  
  • Ne nyomjuk el az érzéseket, inkább kezdjük el megélni őket! Ha szomorúak vagyunk, ne próbálgassuk takargatni mások előtt. Sírjunk, vonuljunk félre, vagy bármi, ami segít! Lehetséges, hogy egy rövid ideig nehezebb lesz, de ha feldolgoztuk magunkban az érzést, utána felszabadultabbak lehetünk. 
  • Ne féljünk attól, hogy mit szólnak érzelmeinkhez mások! Mindenki érzett már dühöt, csalódottságot, reménytelenséget. Nem fogják megkövezni azért, mert Ön is érzi ezeket!
  • Tanuljunk meg beszélni érzelmeinkről! Az érzelmek egy jelentős részét a körülöttünk lévő emberek váltják ki. Ha megtanuljuk kifejezni számukra, hogy a viselkedésük milyen érzéseket vált ki belőlünk, akkor máris könnyebb lesz megtalálni a megoldást!

 

Erős lelki ellenállóképesség mellett könnyebb

 

Az érzelmek néha hevesek, máskor fojtogatóak, megint máskor annyira nehezek, mintha a világ súlya nyomná a vállunkat. Ahhoz, hogy ezeket megtanuljuk kezelni, nagyfokú lelki ellenállóképességre van szükség. 

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy támogassuk lelkünket. Ez a természetes étrendkiegészítő gyógynövényekkel és virágesszenciákkal védi a lelket a hétköznapok próbatételeinek negatív követmezményeitől. Rendszeres szedésével csökkenthetjük a stresszt, elkerülhetjük az érzelmi viharokat, és kiegyensúlyozottan vehetjük az akadályokat. 

Ne hagyja, hogy érzelmei összeroppantsák! Inkább erősítse meg lelkét, hogy elbírja őket!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 3 hete