Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Beszélni akar velem a főnököm, tehát biztos, hogy ki akar rúgni. Mérges rám a párom, talán válni akar. Fáj a fejem, biztosan valami szörnyű történt az egészségemmel. Ismerős gondolatok? Akkor Ön is azok táborába tartozik, akik rendszeresen kataszrofizálnak. De mit is jelent ez pontosan, és hogyan lehet legyőzni ezeket a negatív gondolatokat? Legújabb blogbejegyzésünkben ennek jártunk utána!

Vigyázz, katasztrófa!

 

Vannak napok, amikor egyszerűen csak jókedvvel bújunk ki az ágyból. Szépen süt a nap, kényelmesen össze tudunk készülni, nincs nagy forgalom a munkahelyre. Aztán hopp, az egyik kolléga elejt egy kétélű megjegyzést, a kártyavár összeomlik. Ön azon tépelődik, hogy biztos ma lesz a napja, hogy kirúgják. Ha ismerős ez a jelenet, el kell szomorítsuk: Ön is hajlamos a katasztrofizálásra! 

Vannak, akiknél a probléma gyermekkori traumákra vezethető vissza. Másoknál a környezeti hatások erősítenek rá ezekre a gondolatokra. Ha arra neveltek minket, hogy mindig a rosszra készüljünk, és a jó dolgokat fenntartásokkal kezeljük, akkor nem csoda, ha mindig a legrosszabbat várjuk! 

Ezek a gondolatok általában a biztonság hiányából adódnak, és a legtöbb teljesen irracionális félelmen alapul. Hiszen miért is jelentene rosszat egy átgondolatlan megjegyzés, egy apró kellemetlenség, vagy egy komolytalan fejfájás? Mégis, annak aki hajlamos mindig negatív színben látni az eseményeket, ezek a legfélelmetesebb dolgoknak tűnnek. 

Sajnos ezek a gondolatok akár egészségünkre is hatással lehetnek!

 

A szorongás melegágya

 

Sajnos ez gyakoribb jelenség, mint hinnénk. Ennek során egy apró kellemetlenség, egy minimális stressz, vagy egy jelentéktelen testi tünet felnagyításra kerül. Úgy érezzük, hogy valami hatalmas probléma fog történni, nekünk pedig nincs ráhatásunk, csak sodródunk az árral. 

A kataszrofizálás általában kéz a kézben jár a szorongással. Ilyenkor a negatív gondolatok veszik át az irányítást, ami aggodalmat, rettegést, rossz közérzetet okoznak. 

Bár általában ezek az aggodalmak sosem következnek be, mégis komolyan kell venni ezt a jelenséget, hiszen megbetegíthetik a testünket, lelkünket. 

Még ha mi is tudjuk, hogy kicsi az esélye annak, hogy a legrosszabb forgatókönyv szerint történnek a dolgok, ezek a gondolatok megbetegíthetik testünket, lelkünket. Ha szorongunk, stresszelünk, akkor testünk folyamatos készenléti állapotban van. Ez pedig hosszú távon kimerítheti energiatartalékainkat, legyengítheti ellenállóképességünket, és megnehezítheti a betegségekből való felépülést is. 

Győzze le a kataszrofizáló gondolatokat!

 

Mit tehetünk? 

 

Sajnos egyáltalán nem jó megoldás az, ha elkerüljük a kellemetlenségeket. Egyrészt nincs olyan ember, akivel soha nem történik semmi rossz, másrészt menekülés helyett meg kell tanulnunk leküzdeni ezeket a félelmeket. 

  • Próbáljunk meg a probléma gyökerére ásni, akár szakember segítségével! Mi az, ami miatt mindig a legrosszabbra készülünk? Átéltünk valamilyen traumát? Kétségeink vannak azzal kapcsolatban, mennyire álljuk meg a helyünket a hétköznapokban? Vagy valami más ok áll a háttérben?
  • Figyeljük magunkat tudatosan! Ha azon kapjuk magunkat, hogy megint a legrosszabbra gondolunk, próbáljuk megtalálni, honnan indult ez a gondolatsor, milyen jelenség váltotta ki. 
  • Találjuk meg a számunkra leghatásosabb stresszkezelő módszereket! Ebben segítségünkre lehet a meditáció, a jóga, a különböző légzéstechnikák vagy a mozgás is. 
  • Erősítsük meg lelki ellenállóképességünket! Ha lelki egészségünk rendben van, akkor a hétköznapok kihívásai nehezebben fognak tudni kimozdítani a harmóniából, és kiegyensúlyozottan lépdelhetjük át az akadályokat. 

 

Így erősítheti meg a lelkét

 

A kataszrofizálás által kiváltott stressz és szorongás hosszú távon nem csak lelkünket károsíthatja, de fizikai egészségünkön is nyomot hagyhat. Ne hagyjuk, hogy a negatív gondolatok tönkretegyenek minket, inkább vértezzük fel lelkünket ellenük!

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy megerősítsük lelki ellenállóképességünket. Ez a gyógynövényeket és virágesszenciákat tartalmazó étrendkiegészítő természetes módon támogatja a lelkünket. Rendszeres szedésével kordában tarthatjuk a minket érő stresszt és a negatív gondolatokat, és megőrizhetjük a kiegyensúlyozottságunkat. 

Intsen búcsút a katasztrofizáló gondolatoknak, és üdvözölje a békét és a nyugalmat!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 3 hete