Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Csak az csinálhat mindent jól, aki nem csinál semmit, szokták mondani. Ennek ellenére különösen fájó, ha valaki rámutat a hibáinkra, hiányosságainkra.

Bár a jól megfogalmazott, tényekre alapozott visszajelzés valójában rendkívül hasznos, sokak számára olyan, mint egy arconcsapás. Az érzékenyebbeknek pedig igazi kihívást jelent megbirkózni a negatív szavakkal.

Legújabb cikkünkben összeszedtük, hogyan lehet megtanulni a helyén kezelni a negatív értékeléseket.

 

“Ön ide túl kevés”

“Sajnos a teljesítménye nem megfelelő”. “Kételkedem abban, hogy Ön képes lenne megugrani azt a szintet. “Sajnos a képességei nem passzolnak ehhez a feladathoz”. Időnként mindannyian kapunk ilyen vagy ehhez hasonló, negatív visszajelzéseket.

Első pillanatban általában jön a felháborodás. Miről is beszél? Hiszen ez nem igaz! Elutasítjuk, amit mások mondanak, akár haragot és dühöt is érezhetünk a kritikát megfogalmazó fél felé.

A következő lépcsőfok az elgondolkodás. Mi van, ha igaza van? Ha valóban túl kevesek vagyunk? Ha másképp kellene csinálnunk a dolgokat?

A kevésbé érzékenyek megállnak ennél a pontnál. Ők nem kezdik el apró cafatokra tépni a lelküket. Ők nem rágódnak napokig, hetekig egy-egy negatív visszajelzésen. Ők nyugodtan alszanak az éjszaka közepén is, és nem forgolódnak hajnalig, miközben a teljesítményüket illető szavak visszhangoznak a fejükben.

Az érzékenyebb embertársaink számára egy kritikus megjegyzés akár a lelkük mélyéig hatolhat. Ők nehezebben lépnek túl ezen, azonnal megkérdőjelezik saját képességeiket, ami nyomot hagy önbizalmukon is. Amíg rágódnak, folyamatosan stresszelnek, szoronganak. Ha pedig sok kritika éri őket, akkor arra akár az egészségük is rámehet!

Kritika, vagy bántás?

Ahhoz, hogy megtanuljuk helyén kezelni a negatív visszacsatolásokat, első lépésként meg kell határoznunk azt, hogy valóban kritikával van dolgunk, vagy csak egyszerű piszkálódással.

Mi is az a kritika? A kritika mindig a teljesítményre, vagy az eredményeinkre vonatkozik. Tárgyilagos, érvekkel van alátámasztva. Nem csupán a negatív dolgokat tartalmazza, hanem információt is ad arra vonatkozólag, hogyan lehetünk jobbak. Általában négyszemközt adják át. Nem is hangzik olyan szörnyen, ugye?

Sajnos ez a ritkább, sokkal inkább jellemző az indokolatlan bántás. Ezt onnan ismerhetjük fel, hogy általános, személyeskedő, tulajdonságainkat célozzák meg vele. Jellemzően nagyközönség előtt kapjuk meg, hogy mások is biztosan hallják. Kizárólag negatív, cél nélküli megjegyzéseket tartalmaz- lényegében az illető ránk borítja lelki szemetesládáját. Nem segít, ellenben leépít.

Legyen szó bármelyikről, semelyik sem jó érzés. Mégis, mit tehetünk ilyenkor?

Így kezelje helyén a negatív visszajelzéseket

Bár elsőre nem egyszerű meghallgatni és szó nélkül hagyni a kritikát, egy kis gyakorlással könnyen elsajátíthatjuk, hogyan kezeljük őket.

  • Hallgassunk figyelmesen! Ebben a szituációban könnyedén elsodorhatnak minket az érzelmeink, ez pedig ahhoz vezethet, hogy nem értjük meg, valójában mit is szeretett volna közölni velünk a másik. Ez pedig félreértéseket okozhat.
  • Kitől kapjuk a negatív visszajelzést? Ha egy családtagunk, barátunk vagy felettesünk fogalmaz meg felénk kritikát, érdemes figyelemmel végighallgatni. Ha viszont egy ismeretlen, akinek igazából fogalma sincs eredményeinkről, teljesítményünkről, jobb, ha elengedjük a fülünk mellett.
  • Ha cél nélküli bántást kapunk, ne vegyük a lelkünkre! Ezek általában nem nekünk szólnak, a bántó fél csupán keres valakit, akin levezetheti saját feszültségét. Ne hagyjuk, hogy ennek áldozatává váljunk!
  • A kritika fájó, de mindig jó szándékú. Épp ezért próbáljuk megfogadni! Gondoljuk végig, mi az, amin tényleg változtatnunk kell, hogy jobbak legyünk.
  • Mindenki hibázik, még ha ezt nem is könnyű elismerni. Attól, hogy valamiben nem jeleskedik, nem rossz ember! Csupán fejlesztenie kell magát!

Erősítse meg lelki ellenállóképességét!

Az érzékeny emberek lelkét egy-egy negatív visszajelzés hosszú ideig megviselheti. Ha viszont erős a lelki ellenállóképességük, könnyebben fogadhatják a negatív szavakat!

Mi a Mannacsepp természetes étrendkiegészítőt használjuk, hogy megerősítsük lelkünket. Ez az étrendkiegészítő segít, hogy megszabaduljunk a stressztől, és megőrizhessük a harmóniát a hétköznapokban, ezáltal könnyebben birkózhatunk meg a velünk szembejövő negatív történésekkel.

Ne robbanjon össze a kritika súlya alatt, inkább vértezze fel a lelkét!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 1 hete