Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Már biztosan tapasztalta, ha a környezetében egyvalaki is feszültebb a szokásosnál, egy idő után Ön is ingerlékennyé válik. A megoldás nem tűnik bonyolultnak: hagyjuk hátra a stresszes helyzetet. De mi van akkor, ha erre nincs lehetőségünk? Ha otthonunkban, vagy épp munkahelyünkön uralkodik el a stressz? Hiszen nem rúghatunk fel mindent, ugyanakkor azt sem hagyhatjuk, hogy a stressz kárt tegyen egészségünkben.

Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, hogyan küzdhetünk meg vele. 

Amikor nem tudod magad mögött hagyni a stresszt…

Mindannyian a kiegyensúlyozottságra, harmóniára törekszünk. Ám sajnos néha hiába minden erőfeszítés, győz a feszültség, a stressz.  

A helyzet különösen zavaró akkor, ha nem is bennünk keletkezik, hanem közvetlen környezetünkben támad a stressz. Hiába nem tőlünk indul, hamar azon kaphatjuk magunkat, hogy átvesszük a mellettünk lévők ingerlékenységét, és mi is bosszússá, feszültté válunk. 

A stressz egy rendkívül rossz tulajdonsága, hogy megfertőz mindenkit, akivel egy légtérben vagyunk. A legrosszabb pedig, hogy sokszor tudatában sem vagyunk annak, mi történt, egyszerűen csak nem értjük, mitől is lettünk annyira stresszesek. 

Általánosságban a legjobb, amit tehetünk, hogy megpróbáljuk magunk mögött hagyni azokat a helyzeteket, amelyekben túlságosan feszültnek érezzük magunkat. De előfordulhat, hogy erre nincs lehetőségünk, hiszen épp otthonunkban vagy munkahelyünkön fertőz a stressz. Nem dobhatunk el csak úgy mindent – de ha nem változik valami, akkor annak egészségünk látja kárát!

Vigyázz, rámehet az egészséged! 

Sajnos a stresszel nem csak az a gond, hogy bosszantó. Sokkal inkább az, hogy egészségkárosító hatással bír!

Mindenki életében vannak olyan időszakok, amikor rövidebb-hosszabb ideig összecsapnak a feje felett a hullámok. Ám ha ez túlságosan sokáig elhúzódik, akkor bizony az nyomot hagy lelki-testi állapotunkon.

Észrevehetjük, hogy koncentrációs képességünk, teljesítményünk romlani kezd. Folyamatosan idegesek, ingerlékenyek vagyunk, vagy ellenkezőleg, latergiába esünk. Tapasztalhatunk még fáradékonyságot, alvászavarokat, feledékenységet, vagy épp étkezési szokásainkban történő változásokat. 

Ezek mind-mind figyelmeztető jelek. De ha ekkor se teszünk semmit, akkor még súlyosabb következményekkel kell számolnunk!

A tartós stressz olyan fizikai tüneteket okozhat, mint fejfájás, szív-és érrendszeri megbetegedések, emésztési problémák, hát-és ízületi fájdalom, az immunrendszer legyengülése, allergia…

Ne várjuk meg, amíg egészségünkkel kell fizetnünk! 

Tartsa kordában a feszültséget!

Akármennyire is igyekszünk, a stresszt nem kerülhetjük el a hétköznapokban. De azért tehetünk, hogy könnyebb legyen megbirkózni vele! 

  • Próbáljuk meg kizárni a másoktól érkező negatív érzelmeket! Attól, hogy munkatársunk vagy családtagunk feszült, nem szükséges nekünk is azzá válnunk. Tudatosítsuk magunkban, hogy ez az Ő problémája, nekünk felesleges idegeskednünk rajta. 
  • Segítsünk feszült társunkon! Lehetséges, hogy épp túlterhelt, vagy kimerült, és egyszerűen csak nem kér segítséget. Ha leveszünk a válláról némi terhet, nem csak neki, de saját magunknak is jót teszünk. 
  • Ha nem tudjuk elhagyni a helyiséget, ahol tetőzik a stressz, akkor legalább egy pár perc szünetet engedélyezzünk magunknak. Levegőzzünk egy kicsit, igyunk egy kávét vagy egyszerűen csak kapcsoljunk ki egy kicsit. Utána sokkal nyugodtabban térhetünk vissza.
  • Hanem javul a helyzet, érdemes leülni beszélni feletteseinkkel vagy családtagjainkkal. A hosszú távon fennálló stresszes légkör senkinek nem tesz jót, ezért érdemes olyan megoldásokra törekedni, amivel mindenkinek javítható a hangulata. 

Segítség a nyugodtabb hétköznapokhoz

A hétköznapokban megannyi potenciális stresszforrás leselkedik ránk. Ha ez nem lenne elég, a feszültség olyan, mint egy makacs kórokozó: egyik emberről a másikra száll, amíg le nem dönt mindenkit a lábáról. Szerencsére azonban van ellenszere!

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy kordában tartsuk a mindennapok feszültségét. Ez a természetes étrendkiegészítő virágesszenciákkal és gyógynövényekkel csökkenti a stressz káros hatásait, miközben támogatja lelkünket. Rendszeres szedésének köszönhetően elkerülhetjük a tartós stressz okozta negatív következményeket, és kiegyensúlyozottan nézhetünk szembe a hétköznapi akadályokkal. 

Ne várja meg, amíg a stressz kárt tesz lelkében! Inkább tanulja meg jól kezelni a feszült helyzeteket! 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Baloghné Tóth Edit Nekem először elég fura volt. Az első két hétben egy csomó rossz emlék eszembe jutott édesanyámmal kapcsolatban. Aztán mintha elvágták volna, kisimult minden. Már rég nem voltam ilyen nyugodt.
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete