Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Mindannyian tudjuk, mennyire fontos a minőségi alvás. Mégis, néha előfordul, hogy bármit teszünk, álmunk nem lesz pihentető. Hiába fekszünk le időben, hiába alszunk közel 8 órát, hiába nem rohanunk reggel sehova, valahogy mégsem sikerül feltöltődnünk. Ilyenkor van, hogy már reggel fáradtan ülünk az ágy szélén és tudjuk, hogy hosszú napunk lesz. Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, hogyan tehetjük elviselhetőbbé az ilyen napokat!

Mit csinálunk rosszul? 

 

Ha reggel kipihenten szeretnénk ébredni, alapvető, hogy éjjel időben hajtjuk álomra a fejünket. De sajnos ez önmagában nem elegendő a pihentető alváshoz. Mi az, amit rosszul csinálhatunk? 

Az egyik legtipikusabb hiba a vacsora. Farkaséhesen, de teli hassal sem érdemes ágyba bújni, álmunk ugyanis biztosan nyugtalan lesz. 

Sokan tapasztalhatják egy-egy stresszes nap után, hogy éjjel nem tudnak kikapcsolni. Ha éjszaka a nap történésein rágódunk, akkor nehezebben fogunk tudni elaludni, ezáltal az alvási idő rövidül. 5-6 óra alvás sajnos nem elegendő testünknek a regenerálódáshoz. 

Télen hajlamosak vagyunk feltekerni a fűtést, mielőtt lefekszünk. Ez is egy gyakori hiba, hiszen a nagy melegben sokkal nyugtalanabban fogjuk tölteni az éjszakát. 

Sokan a tévé előtt hajtják álomra a fejüket, vagy a telefonjukat böngészik elalvás előtt, azonban ez sem túl jó ötlet, hiszen ilyenkor az agyunk nem tud kikapcsolódni, a pihenésre hangolódni. 

Az első lépés tehát, hogy ezeknek a rossz szokásoknak hátat fordítsunk!

 

Hogyan legyen jobb a reggel? 

 

Egy átvirrasztott éjszaka tönkreteheti az egész napot. Tehetünk valamit azért, hogy mégis javuljon a helyzet? 

Bár egy kiadós alvást semmi sem pótolhat, néhány életmentő tippel javíthatunk a helyzeten. 

Bármennyire is csábító, ha egyszer kinyitottuk a szemünket, ne szundítsunk vissza! Ez csak még fáradtabbá tesz. Ha reggel fáradtan keltünk, akkor vegyük rá magunkat arra, hogy kikászálódjunk az ágyból. Nyissuk ki az ablakot, és engedjünk be egy kis friss levegőt. Vegyünk mély lélegzeteket, de akár egy-két tornagyakorlatot is elvégezhetünk. 

Fordítsunk nagyobb figyelmet a reggelire. A cukros péksütemények és müzlik helyett válasszunk rostban gazdag, tápláló ételeket, mint például gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű péktermékek, tojás, sovány hús, sajt. Ezek elegendő tápanyagot és vitamint tartalmaznak, és energiát adnak a napindításhoz. 

Ha semmi más nem segít, akkor egy kávét is elkortyolhatunk, de figyeljünk arra, hogy mellette vizet is fogyasszunk! A kávé ugyanis dehidratáltságot okozhat, ami pont, hogy fáradtabbá tehet. 

Ha van még időnk, egy gyors, frissítő zuhany is sokat segíthet. 

 

Tippek a pihentető alváshoz

 

Bár vannak olyan módszerek, amelyekkel átvészelhetőek a fáradt reggelek, a legjobb amit tehetünk, hogy megfelelő alvási körülményeket teremtünk. Mire kell odafigyelnünk?

  • Bár már rég megdőlt az az elmélet, miszerint este 6 után nem szabad enni, figyeljünk arra hogy alvás előtt 2-3 órával már ne nagyon étkezzünk. A vacsorát is könnyen emészthető összetevőkből állítsuk össze, ugyanis a fűszeres, magas zsír-és cukortartalmú élelmiszerek emésztési kellemetlenségeket, savasodást okozhatnak, ami akadályozhatja a nyugodt pihenést. 
  • Tegyük félre a nyugtalanító gondolatokat! Ha szeretnénk végiggondolni a nap eseményeit és a másnapi teendőket, azt még lefekvés előtt tegyük meg. Ha a hálószobába lépünk, ezeket már tegyük félre, és koncentráljunk a pihenésre!
  • Hálószobánkból tiltsuk ki az elektronikai eszközöket, a tévét, a telefont! Ha Ön nem tud egyből aludni, amint befekszik az ágyba, ezek helyett inkább olvasson vagy meditáljon! 
  • Ha lelki problémákkal, depresszióval, vagy szorongással küzdünk, akkor számíthatunk álmatlan éjszakákra. Ez esetben először lelki egyensúlyunkat kell helyreállítanunk. 

 

Segítség a nyugodt nappalokhoz

 

Ha nappalaink feszültséggel, nyugtalansággal telnek, akkor éjszakánk sem lesz zökkenőmentes. Tegyünk azért, hogy visszanyerjük a harmóniát!

Mi a Mannacsepp étrendkiegészítőt szedjük, ha nyugodt hétköznapokra vágyunk. Természetes módon segít megszabadulni a negatív érzelmek okozta stressztől, miközben támogatja lelkünket. Rendszeres használatával búcsút inthetünk a stresszes nappaloknak és a zaklatott éjszakáknak. 

Nyerje vissza a békét és teremtsen harmóniát az életében!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 3 hete