Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Egy anya sosem pihen. Egy anya mindig talpon van. Főz, mos, takarít, támogat, lelkesít, motivál, ápol, kézben tartja a családi ügyeket. Anyaként kikapcsolódni luxus. Vagy mégsem? Hiszen mindenkinek jár egy kis szünet! Sőt, nemcsak jár, hanem szükséges is. Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk, miért is olyan fontos a lazítás szülőként, és hogyan lehet egy kicsit kiszakadni a hétköznapok mókuskerekéből.

Anyaként nincs megállás

 

Bár manapság már egyre egyenlőbben oszlanak meg a gyermekneveléssel és háztartással kapcsolatos feladatok a két nem közt, még mindig elmondható, hogy a terhek nagyobb részét a nők cipelik. Anyaként ők azok, akik kimaxolják a multifunkcionalitás fogalmát, és profi zsonglőrként kezelik az otthoni tennivalókat. Reggel korán talpon vannak, és gyakran csak akkor zuhannak ágyba, ha már ellátták a gyerekeket és az otthoni teendőket. 

Sajnos a társadalmi elvárások még mindig azt közvetítik a nők felé, hogy a gyermeknél semmi nem lehet fontosabb, semmi nem lehet előrébbvaló, még saját maguk sem. Csak akkor “érdemlik” meg a lazítást, ha a gyermekekkel kapcsolatos összes feladatot kipipálják a listáról. Valljuk be, ez szinte lehetetlen küldetés, hiszen mindig történik valami váratlan! Mindig történnek meglepetések, mindig történnek váratlan fordulatok, amelyek lehetetlenné teszik, hogy egy édesanya egy kis nyugalmat leljen a mindennapokban. 

De mi ezzel a gond? 

 

Pihenés mindenkinek jár!

Kikapcsolódás mindenkinek jár, akár édesanya, akár nem. 

Lazítás nélkül a lelkünk túlterhelődik. Felhalmozódik a rengeteg stressz, a kisebb-nagyobb konfliktusok, a negatív érzések. Hamar azon kaphatjuk magunkat, hogy egy olyan mókuskerékbe kerültünk, amelyben sosincs megállás. 

Ha nem pihenünk, akkor az lelki problémák formájában csapódhat le. A stressz a kiégés határára sodorhat minket, de akár szorongás, depresszió, vagy krónikus kimerültség is jelentkezhet. Ez nem csak a lelki egészségre, de a fizikai állapotunkra is rányomhatja a bélyeget.

Egy gyermek nem akkor lesz boldog, ha minden este frissen sült étel várja az asztalon, minden patyolattisztán ragyog a szekrényében, vagy fényesen csillog a konyhakő. Boldog lesz akkor, ha az édesanyja őszintén mosolyog. Ha tudnak együtt bolondozni, nagyokat nevetni, viccelődni. Biztonságban fogja érezni magát, ha édesanyja is kiegyensúlyozott. Ha a szülő nyugodtan kezeli a problémákat, ha nem roppan össze a kihívásoktól, akkor a gyermekek is ezt a mintát fogják megtanulni, amelyet későbbi felnőttéletükben is fognak tudni hasznosítani és követni. 

Melyiket választjuk tehát: egy fáradt, stresszes, lelkileg összeroppant édesanyát, aki mindent tökéletesen elvégez, vagy azt, aki félre meri tenni a feladatokat, be meri vallani, mikor pihenésre van szüksége, és kiegyensúlyozottan tudja helyes irányba terelni gyermekei életét? Ugye, hogy az utóbbi?

 

Iktasson be énidőt!

 

Vannak napok, amikor a pihenés lehetetlen megoldásnak tűnik. Valójában azonban mindenre van megoldás, csak maximum egy kicsit több odafigyelést, és szervezést igényel!

  • Ha úgy érzi, összenyomják a terhek, ne féljen segítséget kérni! Akár a házastársától, akár a családja többi tagjától, akár barátaitól. Biztosan boldogan fognak segítségére sietni, ha gondban van. 
  • Rendszeres időközönként próbáljon időt szánni olyan tevékenységekre, amelyek boldoggá teszik. Szeret sportolni? Mindene az olvasás? Nem vágyik semmi másra, mint egy relaxáló fürdőre? Tegye meg! 
  • Az énidő nem feltétlen jelenti azt, hogy egyedül kell lennie. Ha feltölti az, hogy családjával minőségi időt töltenek együtt, akkor válassza azt! Lehet egy közös grillezés a kertben, egy nagy kirándulás, vagy egy közös társasjátékozás. A lényeg, hogy a szórakozásról szóljon minden!
  • Ne akarjon senkinek megfelelni! Nem attól lesz jó anya, ha egész életét a gyermekeinek szenteli. A gyermekek akkor lesznek igazán boldogok, ha az édesanyjuk is az, ehhez pedig néha kell egy kis kikapcsolódás. 

 

Hogy bírja a strapát…

 

Ma már tudjuk, hogy nem csak a testünknek, de lelkünknek is szüksége lehet extra támogatásra. Hogy bírja a tempót, találja meg azt a módszert, ami feltölti! 

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy megvédjük lelkünket a külvilág nehézségeitől, kihívásaitól. Ez a természetes étrendkiegészítő gyógynövényekkel és virágesszenciákkal segít a stressz csökkentésében és a lélek egészségének megőrzésében. Rendszeres szedésével megőrizhetjük nyugalmunkat és kiegyensúlyozottságunkat, amely átsegít a nehéz helyzeteken. 

Válassza a feltöltődés természetes formáját, és hagyja maga mögött a stresszt!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 3 hete