Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Milyen ember Ön? Szétszórt, figyelmetlen? Makacs, türelmetlen? Aggódó, bizonytalan? Álljunk meg egy percre! Miért egyből a negatívumokkal kezdjük? Miért nem azzal, hogy mennyire szorgalmas és kitartó? Hogy Ön a legjobb hallgatóság? Hogy nehéz megbízhatóbb embert találni, mint Ön? Mert a pozitív tulajdonságainkat hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. Ez pedig egy idő után rombolóan hat az önképünkre. Hogyan lehet ezen változtatni?

Miért bántjuk magunkat?

 

Mindenek előtt le kell szögezni, önkritikára az élet minden területén szükségünk van. Ha tisztában vagyunk adottságainkkal, esetleges hiányosságainkkal, reálisan látjuk magunkat, akkor az nagyban megkönnyíti a boldogulást a hétköznapokban. 

A jó önkritika alapja a fejlett önismeret. Ha ismerjük negatív tulajdonságainkat, ha tudomásul vesszük, hogy mely területeken kell változtatnunk, akkor azzal sokat tehetünk saját fejlődésünkért, céljaink eléréséért. 

A probléma viszont a következő: sokan összekeverik az önkritikát az önostorozással. Mi a különbség? 

Az önkritika sosem negatív irányú. Ha valaki jó önismerettel rendelkezik, képes objektíven szemlélni saját magát. De ez sosem bántó jellegű, inkább azt jelenti, hogy az illető érti, hol kell még fejlődnie.

Ezzel szemben az önostorozás fájó, kíméletlen. Olyan kérdések gyötrik az embert, mint például miért nem tud olyan lenni, mint mások. Milyen idegörlő, hogy pont ezekkel a gyengeségekkel áldotta meg a sort. Csak ő ilyen szerencsétlen, mások sokkal jobbak/talpraesettebbek/okosabbak…

Önmagunk bántása komoly sebeket ejthet a lelkünkön. Elhisszük magunknak, hogy semmit sem érünk, hogy bennünk nincs semmi szerethető. Akár odáig is eljuthatunk, hogy kár volt megszületni.

STOP! Viselkedne így bárkivel is? Ugye, hogy nem? Akkor önmagával miért teszi ezt? 

 

Önben is van sok jó!

 

Könnyű rásütni a billogot magunkra: “Én rossz ember vagyok”. De tényleg az?

Nincs olyan, hogy valakinek csak rossz tulajdonságai vannak. Nincs olyan, hogy valaki mindenhez tehetségtelen, hogy semmihez sem ért. Mindannyiunkban lapul valami jó. Maximum csak nem vagyunk tudatában! 

A pozitív tulajdonságainkat nehezebben vesszük észre. Ennek oka lehet az, hogy saját magunkat hajlamosak vagyunk alábecsülni. Mások úgy érezhetik, az erősségeink hangsúlyozása egyfajta önteltség- az egészséges énképet viszont nem szabad összekeverni a nagyképűséggel!

Amikor a jó tulajdonságokat keressük, nem a világmegváltó dolgokra kell fókuszálni. A legapróbb pozitívumokat kell figyelembe venni: például, milyen jól tud előre tervezni. Hogy mennyire ügyesen tud több feladattal zsonglőrködni. Hogy mennyire türelmes, elfogadó másokkal szemben.

Meg fog lepődni, hogy mennyi mindenre fog rájönni!

 

Így találja meg az erősségeit!

 

Hogyan találja meg a pozitív tulajdonságait? Segítünk!

  • Kérje ki családtagjai, barátai véleményét! A kívülállók általában teljesen máshogy látnak minket. Meglehet, hogy olyan előnyös tulajdonságokat találtak Önben, amelynek még a létezéséről sem tud!
  • Tegye próbára magát új helyzetekben! Ismerjen meg új embereket, fedezzen fel új hobbikat! Ezek fejlesztik az önismeretet, ezáltal eddig ismeretlen pozitív tulajdonságaira bukkanhat rá!
  • Írjon egy listát az erősségeiről és a gyengeségeiről! Ne kapkodja el, alaposan gondolja át. Meg fog lepődni, hogy mennyi a pozitív dolgot fog találni önmagában. 
  • A gyengeségeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, de az ezekhez való hozzáállásunkat meg lehet változtatni. Ne azt mantrázza, hogy Ön ebben vagy abban mennyire rossz, inkább azt gondolja végig, hogyan tud ezeken a területeken fejlődni!
  • Dicsérje meg saját magát, és fogadja el, ha Önt dicsérek! Tisztában lenni a pozitív tulajdonságainkkal semmi esetre sem jelent nagyképűséget, inkább azt, hogy egészséges önbizalommal rendelkezünk. 

 

Kiegyensúlyozottan könnyebb!

 

Ha lelkiállapota egyre csak romlik, nehéz pozitívan hozzáállni bármihez is- nem hogy önmagához. Ha viszont lelki egyensúlya a helyén van, kevesebb erőfeszítést kell tennie azért, hogy megtalálja saját magában a szépet, a jót.

Nekünk a Mannacsepp segít, ha lelkiállapotunk kívánnivalót hagy maga után. Ez a természetes étrendkiegészítő csökkenti a mindennapos stressz káros hatásait, feloldja a lelki blokkokat, ezáltal könnyebb megőrizni a harmóniát, a pozitív hozzáállást. 

Hagyja, hogy a Nap ismét Önre ragyogjon, és fújja el a felhőket! Támogassa a lelki ellenállóképességét, és szilárdítsa meg a harmóniát a hétköznapoban!

 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

 

Megrendelem

 

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

 

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 1 hete