Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

A kritika az életünk része. Belopózik a családunkba, ott van a munkahelyünkön, de elér minket akár az utcán is.

Úgy tűnik, hogy az édesanyáknak kicsivel több jut belőle. Nem elég, hogy a gyermekneveléssel, háztartással vagy munkahelyi feladatokkal kapcsolatos terhek nyomják a vállukat minden egyes nap, de még a folyamatos ítélkezéssel is meg kell küzdeniük. Nem csoda, hogy rövid időn belül kiégnek, és lelkileg összeroppannak!

Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, hogyan léphetnek túl az őket ért negatív véleményeken.

“Milyen anya az ilyen?”

Ha gyermeket nevel, biztosan Ön is tapasztalta már, hogy akármit csinál, valakinek a szemét úgyis szúrni fogja. Ha így etetjük, nem jó, ha úgy, az sem. Így nem szabad elaltatni, de a másik módon sem. Ha így játszik vele, akkor biztosan rossz szülő. De akkor is, ha máshogy. Mindegy, mit tesz. Úgysem lesz soha elég jó.

Az Internet korában még nehezebb helyzetben vannak az anyukák. A különböző fórumokon nyíltan megy az önjelölt bíráskodás. A közösségi oldalakon akaratlanul is bele lehet botlani olyan szülőkbe, akik kétségbeesetten próbálják fenntartani a tökéletességet látszatát. Természetesen ez sokszor csak a külvilágnak szól- de ha valaki a padlón van, bőven elég ahhoz, hogy még ramatyabbul érezze magát.

Egy édesanya sokszor elbizonytalanodik. Kételkedik saját magában, fogalma sincs, hogy mihez kezdjen. Bár mindenki azt tanácsolja neki, hogy bízzon saját megérzéseiben, sokszor mégis kritikát kap, ha eszerint cselekedik. Nem csoda, ha a folyamatosan bizonytalankodás összeroppantja őket! Hiszen így is elég dolguk van, ami kimeríti őket- a plusz aggodalmak pedig csak még egy lapáttal rátesznek.

Ideális szülő vs. valóság

Mindenkinek van egy képe arról, hogy milyen az ideális szülő. Van, aki úgy gondolja, hogy egy anyának kötelessége tisztán tartani a házat, és meleg ételt tenni a családja elé. Mások úgy vélik, egy anyuka nyugodtan dolgozzon, ha cserébe nem hanyagolja el a gyerekeket. Megint mások szerint bőven elég az anyai szeretet, amelyhez fogható alig akad a világon.

Mindig lesznek olyanok, akik másként gondolkoznak. Akik értetlenül állnak majd egy-egy anyai cselekedet előtt. Akik számára a mi viselkedésünk már a rossz, gondatlan szülő kategóriába tartozunk. Ők nem félnek majd hangot adni a véleményüknek. A jó hír, hogy nem kell hallgatnunk ezekre a hangokra!

Minden anya hibáztat, minden szülő hozhat rossz döntéseket. Ők is lehetnek fáradtak, türelmetlenek, állhat nehéz nap a hátuk mögött, vagy egyszerűen csak kelhetnek rossz lábbal.

Az édesanyáknál jobban senki sem ismeri a saját gyermeküket. Egy anya őszintén szeret. Egy anya jó akkor, ha minden tőle telhetőt megtesz a gyermekéért. Egy anya jó, ha megismeri a gyemeke személyiségét, reakcióit, majd ezeket mérlegelve hoz döntéseket a nevelését illetően.

Innentől pedig számít az, hogy mások mit gondolnak? Szerintünk nem!

Hagyja maga mögött a kritikákat!

A kemény, bíráló szavakon nem könnyű felülemelkedni. Néhány tipp betartásával azonban megtanulhatja könnyebben kezelni a kritikát!

  • Ítélkezni mindig könnyű. Gondoljon arra, hogy a kritikusok nem ismerik Önt, a családját, vagy a helyzetüket. Innentől kezdve nem biztos, hogy érdemes hallgatni a véleményükre.
  • A kirakat édesanyák élete sem fenékig tejfel, csak ezt remekül rejtegetik. Ne méregesse magát hozzájuk!
  • Ne hallgasson mindig másokra! Lehetséges, hogy egy másik anyuka számára bevált egy tanács, míg gyermeke esetében haszontalan lenne. Minden gyerek és minden szülő teljesen más.
  • Senki sem tökéletes, így Önnek sem kell annak lennie. Rendben van, ha hibázik.
  • Ha mi is és gyermekeink is boldogok, akkor jól csináljuk azt, amit teszünk. Ez a lényeg, nem?

Lelki feltöltődés 1 percben

Anyaként könnyű elveszni a feladatok és kötelességek dzsungelében. A munka és a gyermeknevelés mellett az utolsó dolog, amire időt tudnak szakítani, az a pihenés, kikapcsolódás. Ez azonban hosszú távon felőrli lelküket, ami miatt csak még sérülékenyebbek lesznek a kritikákkal szemben.

Ne hagyja, hogy lelki ellenállóképessége a semmibe vesszen!

A Mannacsepp természetes étrendkiegészítő segíthet, ha gondoskodni szeretne lelkéről. Ez az étrendkiegészítő természetes módon támogatja lelkünket, hogy könnyebben birkózzunk meg a hétköznapok nehézségeivel. Rendszeres szedésével csökkenthetjük a szülőség felelősségével járó stresszt és visszanyerhetjük nyugodt lelkiállapotunkat.

Ápolja lelkét is – hiszen megérdemli!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 1 hete