Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

A járványhelyzet nem kímél minket. Tavasszal azt hittük, néhány hónap alatt túl leszünk rajta, de az ősz beköszöntével ismét számos korlátozással kell együtt élnünk. A kijárás korlátozása, a szórakozási lehetőségek megnyirbálása azonban még egy lapáttal rátesz az aggodalmainkra. Bár a helyzet elkeserítő, érdemes a napos oldalon maradni. Legújabb blogcikkünkben összeszedtük, hogyan hozhatja ki a legtöbbet az otthonlétből!

A bezártság lelki hatásai

 

A helyzet sokkal rosszabb, mint elsőre gondoltuk. Tavasszal az a néhány hónap sétagaloppnak tűnik a jelenlegi helyzethez képest. Különösen nehéz helyzetben vannak a mentális egészség szempontjából azok, akik az első hullám óta otthonról dolgoznak, vagy idejük nagy részét otthon töltik. 

De miért viseljük ennyire nehezen a bezártságot? 

Az ember alapvetően szociális lény, szükségünk van mások társaságára. Bár az online világnak köszönhetően rengeteg lehetőségünk van a kapcsolattartásra, közel sem ugyanaz telefonon beszélgetni, mint személyesen találkozni barátainkkal, munkatársainkkal. 

Nehéz feldolgozni azt is, hogy életünk egy végtelen mókuskerékké vált. Az élet sava-borsát a barátainkkal, családtagjainkkal töltött közös programok adják. Az utóbbi hónapokban azonban egyre kevesebb lehetőségünk van minőségi időt tölteni velük. 

Ezen kívül a tél beköszönte sem kedvez azoknak, akik érzékenyebben viselik a helyzetet. A korai sötétedés és a röpködő mínuszok nem túl szerencsések, ha valaki például kirándulni, sétálni szeretne. Így pedig sokan egy kezükön meg tudják számolni, hányszor mozdulnak ki egy héten! 

Nem csoda, ha ebben az időszakban nagy erőkkel csap le ránk a stressz, a szorongás, vagy a depresszió.

Van kiút? 

 

Hogyan segít a pozitív gondolkodás?

 

Bár a helyzet nem könnyű, dönthetünk. Dönthetünk arról, hogy hagyjuk, hogy a negatív gondolatok a mélybe rántsanak. De dönthetünk úgy is, hogy a lehetőségekhez képest megpróbáljuk kihozni a maximumot a helyzetből. 

A pozitív hozzáállás sokat segít abban, hogy megőrizzük lelkünk egészségét. Ha megpróbáljuk a jót keresni a hétköznapokban, akkor kiegyensúlyozottabban élhetünk. 

Ha például azon sopánkodunk, hogy mennyire rossz, hogy nem tudunk csinálni valamit, akkor fordítsuk meg gondolkodásmódunkat! Lehet, hogy nem tudunk hétvégén találkozni a barátainkkal, de több időt tölthetünk együtt családtagjainkkal. Lehetséges, hogy korábban minden hétvégén programokat terveztünk, most azonban van lehetőségünk otthon kikapcsolódni, saját magunkra koncentrálni. Ha nevetünk a kényelmetlenségeken bosszankodás helyett, máris könnyebb színesben látni a világot. 

Persze ezt könnyű mondani. De tenni is kell érte!

 

Hogyan tegye elviselhetővé a helyzetet? 

 

A jelenlegi helyzetben nehéz megőrizni életkedvünket, kiegyensúlyozottságunkat. Azonban apró, pici lépésekkel tehetünk azért, hogy könnyebben megbirkózzunk a kihívásokkal! 

  • Ne hagyja, hogy bedarálja a hétköznapok monotonitása! Bár nehéz magunk mögött hagyni a berögzült napi rutinokat, tehetünk azért, hogy például az estéink izgalmasabban teljenek! Találjunk ki otthoni programokat, például közös vacsorakészítés, családi filmnézés, vagy egy szuper társasjátékest! 
  • Ne a munka vegye át az irányítást! A munkával kapcsolatos teendőket próbálja hivatalos munkaidejébe sűríteni, utána viszont álljon fel íróasztalától, és tegye félre a feladatokat a következő napig!
  • Mozogjunk! Bár az időjárás könnyen elveheti a kedvünket, öltözzünk fel melegen, és munka előtt vagy után tegyünk egy nagy kört a környéken! A friss levegő és a mozgás segít kiszellőztetni a fejünket. 
  • Ne olvasson híreket! Sajnos ezek nagy része erősen pánikkeltő, emiatt sokkal rosszabb lelkiállapotba kerülhet. Ha mégis így tenne, csak a hivatalos forrásból származó információkat figyelje!

 

Ha elkél a plusz segítség

 

Néha nem is olyan könnyű egyedül megbirkózni a nehézségekkel. Ilyenkor jó, ha van egy biztos pont, amire támaszkodhatunk. 

Nekünk ez a Mannacsepp étrendkiegészítő, amely természetes módon siet lelkünk segítségére. Rendszeres szedésével megőrizhetjük a harmóniát, és csökkenthetjük a stresszt akkor is, amikor a legnehezebb. 

Tegyen azért, hogy könnyebben teljenek a napok!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 1 hete