Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Tisztában van a pozitív tulajdonságaival? Ismeri a hibáit? Kristálytisztán látja a fejlesztendő területeket?

Gratulálunk, Ön már egy hatalmas lépést tett afelé, hogy jobb emberré váljon! Sajnos sokan hátradőlnek ennél a pontnál. Nem tesznek extra erőfeszítéseket annak érdekében, hogy fejlődjenek, inkább azzal takaróznak “Ilyen vagyok, fogadj el így!”.

Mi a gond ezzel a gondolatmenettel? Hogyan lehet továbblépni az önfejlesztés felé? Legújabb blogcikkünkben összeszedtük!

Mi is az az önismeret?

Először is: mit nevezünk önismeretnek?

Önismeret az, amikor tudatában vagyunk a személyiségünk jellemzőinek. Pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy melyek a legfőbb értékeink, melyek a korlátaink, milyen rossz tulajdonságoknak vagyunk birtokában. Tudjuk, hogyan reagálunk egy-egy helyzetben, ismerjük saját működésünk mozgatórugóit.

Bár misztikus dolognak tűnik, valójában az önismeret nem más, mint önmagunk megfigyelése. Górcső alá vesszük, hogyan viselkedünk a hétköznapok során, milyen reakcióink vannak bizonyos szituációkra. Az önismeret fontos része a másoktól kapott visszajelzések tömkelege, hiszen ezek segítségével tudunk fényt deríteni erősségeinkre és gyengeségeinkre.

Ha tudjuk, melyek a pozitív tulajdonságaink, akkor ezekre alapozhatjuk az életünket. Ha tudjuk, mely területeket kell még fejlesztenünk, akkor már egy hatalmas lépést tettünk a változás felé.

Az önismeret azonban még csak a kezdet. Ha előrébb akarunk lépni, akkor muszáj az önfejlesztés útjára lépnünk!

Itt a változás ideje!

Nagy lelki erő kell ahhoz, hogy félretegyük egónkat és felismerjük: bizony, ezek az én rossz tulajdonságaim. Ám annál is több kell ahhoz, hogy ezeken változtatni tudjunk.

Sajnos sokan a könnyebb utat választják, és nem mernek lépéseket tenni annak érdekében, hogy fejlődjenek. Ők azok, akik különféle kifogásokat gyártanak “Ha valaki szeret, akkor elfogad így is.” “Ez vagyok én, nem tehetek róla” “Én már nem tudok változni, túl idős vagyok hozzá”.

Mi a baj azzal, ha valaki nem akar változni?
Aki figyelmen kívül hagyja az önfejlesztést, az könnyen magára maradhat. Ha például Ön a rendszeres késők táborába tartózik, akkor családtagjainál, barátainál, munkatársainál be fog telni a pohár. Számukra nem lesz elfogadható indok, hogy Ön ilyen. Elképzelhető, hogy néhányan ezért fordulnak el Öntől.

Ha valaki nem fejlődik, az nem fog tudni lépést tartani a világ változásaival. Bele fog ragadni egy olyan helyzetbe, amely- bár kényelmes- valójában nem okoz számára elégedettséget. Csodálkozni fog azon, hogy mások miért is kerültek jobb helyzetbe. Értetlenkedni fog, hogy miért nem tud magasabb pozícióba kerülni, vagy miért nem teljesülnek az álmai.

Emiatt gondoljuk úgy, hogy a nehézségek ellenére érdemes belevágni!

Ne állj meg az önismeretnél!

Nem fogunk valótlant állítani, egy-egy rossz szokás megváltoztatása nem egyszerű menet. Rengeteg erőfeszítést igényel. Előfordulhat, hogy kezdetben kényelmetlenségeket tapasztal, vagy furcsának fogja tartani saját viselkedését. Azonban nem szabad feladni!

  • Elsőként el kell dönteni, mely területeket szeretnénk fejleszteni. Semmi esetre se akarjunk mindent egyszerre, rövid időn belül megváltoztatni! Nagy valószínűséggel nem fog sikerülni, az emiatt érzett csalódás pedig elveheti a kedvünket önmagunk fejlesztéséről.
  • Mi az, amit meg fog tenni céljai elérésében? Ha tudja, hogy mindig elkésik mindenhonnan, akkor például fogadja meg, hogy mindig 10 perccel előbb elindul, mint ahogy szükség lenne. Így kisebb lesz az esélye, hogy későn érkezik.
  • Ne féljen visszajelzést kérni másoktól! Ha például már egy hónapja próbál fejlődni, akkor kérje ki családtagjai, barátai véleményét. Lehetséges, hogy tanulságos válaszokkal fognak tudni szolgálni.
  • Ne akarja a lehetetlent! Ha Ön rendkívül szétszórt, akkor valószínűleg hosszabb időre lesz szüksége, hogy ezt a szokását levetkőzze. Haladjon lépésről lépésre, és legyen önmagával szemben is türelmes!

Minden kezdet nehéz…

Az önfejlesztésnél sincs ez másképp. Saját, természetes viselkedésünk irányítása rengeteg energiát vesz ki belőlünk. Arról nem is beszélve, hogy az út időnként csalódásokkal, könnyekkel, buktatókkal van kövezve. Ilyenkor jól jön, ha van valami, ami átlendít a nehézségeken!

Mi a Mannacseppre esküszünk. Ez a természetes étrendkiegészítő segít, hogy könnyebben vegyük az akadályokat. Rendszeres szedésével sokat tehetünk azért, hogy egyszerűbben kezeljük a változással járó stresszt, és hogy ezalatt az időszak alatt is megőrizhessük kiegyensúlyozott lelkiállapotunkat.

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 1 hete