Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

A késés nem az én hibám, nagy volt a forgalom. Nem tudom, miért viselkedik így a gyerek, biztos nem tőlem örökölte. A kollégám a rosszindulatú, én nem csináltam semmit. Rengeteg ilyen és ehhez hasonló aprósággal áltathatjuk magunkat minden egyes nap. Észre sem vesszük, mennyire rossz szokás ez. Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, miért nem éri meg füllenteni saját magunknak!  

 

Az önbecsapás művészete

Sajnos el kell keserítenünk: időnként mindenki füllent saját magának. Ki többet, ki kevesebbet. Ez a szokás már egészen gyerekkorunkra vezethető vissza, felnőttkorunkra pedig akár a profi szintet is elérhetjük benne. 

Amikor másokra hárítjuk a felelősséget, amikor kibúvókat keresünk, amikor próbáljuk csorbítani a helyzet komolyságát, akkor semmi mást nem csinálunk, mint becsapjuk saját magunkat. 

A legnehezebb az egészben, hogy sokszor nem is vagyunk tudatában annak, hogy épp most ferdítettük el az igazságot. Ez ugyanis sokszor a tudatalattinkban játszódik le. 

Bár az önámítás az életünk része, és bizonyos esetekben a hasznunkra válhat, alapvetően nem egy jó dolog. Ha folyamatosan hazudunk saját magunk számára, akkor a káosz egy idő után elviselhetetlen lesz a lelkünk számára. Ez pedig olyan mentális problémák formájában köszönhet vissza, mint a szorongás, krónikus stressz, vagy depresszió. 

Miért ferdítjük el a valóságot?

Időnként mindannyian hajlamosak vagyunk elferdíteni a valóságot. De vajon miért is tesszük ezt? 

Sokszor egyszerűen csak túlságosan fájónak érezzük az igazságot. Ha például nem minket választanak egy állásinterjú során, mert hiányosak a képességeink, akkor gyötrelmes beismerni, hogy az adott munkához nem voltunk elegek. Ezért szoktunk inkább azzal takarózni, hogy protekció történt, vagy nem voltunk szimpatikusak. 

Előfordulhat, hogy csak az aggodalmainkat szeretnénk csökkenteni. A legtöbben nem szeretünk orvoshoz járni. Hiába tudjuk, hogy bizonyos vizsgálatok, például egy gyomortükrözés nem egy leányálom, mégis megpróbáljuk elhitetni magunkkal, hogy csak egy jelentéktelen kis apróság vár ránk. 

Előfordulhat az is, hogy valamilyen kellemetlenséget akarunk elkerülni. Ha nem hív fel egy családtagunk a megbeszélt időpontban, akkor áltathatjuk magunkat azzal, hogy biztos dolga akadt. Közben lehetséges, hogy elfelejtette, vagy mégsem volt számára fontos a beszélgetés. Nem akarunk egyből konfliktusba keveredni. 

Akárhogy is, a túlzásba vitt önámítás egyáltalán nem egészséges. Akármennyire is tiltakozunk ellene, a valóság egyszer arcon fog csapni. Jobb hát mielőbb szembenézni vele. 

Legyünk őszinték magunkkal!

Az önámítás befejezésében senkire nem számíthatunk, csakis saját magunkra. Nekünk kell erőt venni magunkon, és szembenézni azokkal a dolgokkal, amelyek nem kellemesek. 

  • Fejezzük be a kifogások, magyarázatok gyártását! Ha hibáztunk, akkor kezdjük el vállalni a felelősséget tetteinkért. Ne tagadjuk le, ne keressük a kiskapukat! 
  • Próbáljuk egy kicsit jobban megérteni magunkat. Vajon miért van szükségünk arra, hogy becsapjuk magunkat? Nem tetszik az az ember, akit a tükörben látunk? Úgy gondoljuk, hogy nem vagyunk elég szerethetőek, elég jó emberek? Attól félünk, hogy a hibák miatt nem fognak minket mások elfogadni? 
  • Ideje elfogadnunk: senki sem tökéletes. Teljesen rendben van, hogy vannak rossz tulajdonságaink, hogy hibázunk, hogy időnként rossz döntéseket hozunk. Azonban ezeket ne tagadjuk le! Nem kell ostoroznunk magunkat érte, de jó tudni, hogy igen, mi is tévedhetünk.
  • Ássuk bele magunkat mélyebben az önismeretbe! Egy-egy fontos lecke hatalmas segítséget jelenthet, hogy megértsük viselkedésünk mozgatórugóit, a miérteket. Ha szükséges, kérjük ebben szakértő segítségét!

Szedje össze a bátorságot!

Bár az önámítás ártatlan tevékenységnek tűnhet, valójában hatalmas pusztítást tud végezni a lélekben. A valóság elfogadása azonban nem mindig könnyű. Ehhez nagyfokú lelki ellenállóképességre lehet szükség. 

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy támogassuk lelkünket a nehéz időkben. Ez a természetes étrendkiegészítő segít megvédeni lelkünket a külső negatív ingerektől, miközben megőrzi kiegyensúlyozottságunkat. Rendszeres szedésével harmonikusan élhetjük meg a hétköznapokat, és a nehézségeket is egyszerűbben viselhetjük el. 

Ne a könnyebb utat válasszuk! Döntsünk a nehezebb mellett, de készítsük fel lelkünket az útra! 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 3 hete