Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Ha egy édesanya életet ad gyermekének, onnantól kezdve többé nem lesz egyedül, különösen az első néhány évben. Talán ezért is olyan furcsa, amikor egy anya arról panaszkodik, hogy mennyire magányosnak, szomorúnak érzi magát. De vajon minek köszönhetjük a negatív érzelmeket és hogyan lehet ezek után visszanyerni életörömünket? Hoztunk néhány túlélési stratégiát, amelyek segíthetnek!

Anyaként is lehet magányos

Amíg egy nő nem válik édesanyává, addig talán nem is érti, hogyan lehet egy anyuka magányos. Hiszen egész álló nap a gyermeke társaságában van. Kell ennél több? 

Meglepő, de igen! 

Az édesanyák is igénylik a társasági életet, a kellemes beszélgetéseket, a barátokkal történő összejöveteleket. Ha szerencséjük van, akkor a párjuk, a családtagjaik és a barátaik is gondoskodnak arról, hogy ne magányosodjanak el, ám a legtöbb időt mégiscsak a babájukkal kettesben töltik. Bár a gyermekük iránti szeretet leírhatatlan, mégsem tud mindent helyettesíteni. 

A legrosszabb helyzetben azok vannak, akik egyedülállóként próbálnak megbirkózni az anyaság nehézségeivel, vagy pedig párjuk a rohanó hétköznapok mellett kevés időt tud otthon tölteni. Számukra ez az időszak még embert próbálóbb. 

Hiába átmeneti időszakról van szó, magányosan rendkívül lehangolónak tűnik az előttünk álló 1-2-3 év, amíg a gyermekünkről való gondoskodás áll az első helyen. 

Ráadásul ne felejtsük el azt sem, a magány nincs túl jó hatással a lélekre! 

A magány méreg?

A magány a 21. század egyik hatalmas problémája, amely szép lassan, belülről mérgezi meg az embereket. Annak ellenére, hogy sosem volt könnyebb a kommunikáció, mint napjainkban, a személyes találkozásokat nem helyettesítheti a chatelés, a telefonálás, videóhívás. A társas kapcsolatokra ugyanúgy szükségünk van, mint az evésre, ivásra, vagy az alvásra. Ha hiányt szenvedünk belőlük, akkor az hatással van a lelkünkre.  

Az édesanyák a babázással töltött évek alatt könnyedén elszigetelődhetnek másoktól. A gyermek körüli teendők szinte az egész napot kiteszik, emiatt ritkán van lehetőségük kimozdulni, barátokkal, ismerősökkel találkozni. Ezek a kapcsolatok aztán szép lassan teljesen leépülhetnek, így az anya könnyen azon kaphatja magát, hogy teljesen elmagányosodott. 

A magány mellett az anyukáknak olyan plusz terhekkel is meg kell küzdeniük, mint a kimerültség, a túlterheltség, az önbizalomhiány. Nem csoda, hogy idővel a depresszió réme fenyegetheti őket! 

Így élessze újra lelkét

Bár az anyaság egy csodálatos feladat, mégis, sok-sok nehézséggel jár. Hogy ne viselje meg lelkünket a kezdeti időszak, lelkünk ápolására is meg kell próbálnunk időt szánni. 

  • Ne érezze rosszul magát, ha szüksége van egy kis kiruccanásra! Az anyukák többsége beleesik abba a hibába, hogy el sem mozdulnak a csecsemőjük mellől. Néhány órára nyugodtan megkérheti párját, családtagjait, hogy vigyázzanak a babájára, amíg Ön feltöltődik. 
  • Ezen a vonalon tovább haladva: ne féljen segítséget kérni! Egy kisgyermek ellátása rengeteg tennivalóval jár, nem csoda, ha egy idő után teljesen kimerül tőle. Ha úgy érzi, kezd elszakadni a cérna, forduljon szeretteihez! 
  • Ne ragadjanak be a négy fal közé! Ha napközben nem tudja kire bízni a gyermekét, akkor se maradjanak otthon! Menjenek el sétálni, játszótérre, és próbáljon megismerkedni más édesanyákkal! Ez enyhítheti a magány miatt érzett szorongását. 
  • Bár az első néhány év nem épp sétagalopp, mindig az lebegjen a szeme előtt: ez csupán átmeneti időszak! Előbb-utóbb a gyermekek felnőnek, Ön pedig ismét visszatérhet a jól megszokott kerékvágásba. 

Enyhítse a lehangoltságát! 

Ha lelkileg megterhelő volt az elmúlt időszak, akkor itt az ideje tennie valamit saját magáért. 

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy feltöltsük lelkünk készleteit. Ez a természetes étrendkiegészítő természetes módon támogatja a megviselt lelket, hogy visszanyerhessük életerőnket, energiánkat. Rendszeres szedésének köszönhetően visszanyerheti kiegyensúlyozottságát, és ismét boldogan vághat neki a hétköznapoknak. 

Billentse helyre lelki egészségét édesanyaként is!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 3 hete