Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Időnként mindenkivel előfordul, hogy számolja a bárányokat lefekvés után. Vannak olyan éjszakák, amikor akármit is teszünk, egyszerűen nem jön álom a szemünkre. Amíg ez ritkán fordul elő, addig nincs gond- de ha állandósul, az bizony problémát jelent! De vajon mi állhat az alvászavar mögött, és hogyan lehet ismét pihentető az álmunk? Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük a leghasznosabb túlélési technikákat.

Ha nem jön álom a szemére…

Mind tudjuk, mennyire bosszantó, ha nem tudunk aludni. Amikor szorosan lezárt szemhéj mögött is azon tanakodunk, hogy még mindig ébren vagyunk. Amikor kétségbeesetten számoljuk az órákat reggelig, tudván, hogy ennyi idő alatt már úgysem fogjuk tudni kipihenni magunkat…

Az alvás ugyanannyira fontos szükségletünk, mint a levegő, az étel, vagy a víz. A megfelelő alvás során szervezetünk regenerálódik, feltöltődik, és felkészül a másnap kihívásaira. Ha odafigyelünk az elegendő mennyiségű és minőségű pihenésre, akkor immunrendszerünk is sokkal stabilabb lábakon áll, ezért a betegségektől sem kell tartanunk. 

Már egyetlen álmatlan éjszaka is megvisel minket. Gondoljunk csak arra, mennyivel nehezebb felkelni reggel, mennyivel rosszabb a hangulatunk, mennyivel ingerlékenyebbek és feszültebbek vagyunk aznap. 

Ha ez állandósul, akkor súlyos árat kell fizetnünk. Védtelenebbé válhatunk a mentális betegségekkel, például szorongással és depresszióval szemben. De fizikai betegségeket is tapasztalhatunk, nő az elhízás, cukorbetegség, szívroham, agyvérzés kialakulásának kockázata. 

De még ha tisztában is vagyunk vele, hogy mit teszünk kockára- miért nem tudunk aludni?!

Az álmatlanság okai

Mai rohanó világunkban alig pihenünk. Hajszoljuk az élvezeteket, az élményeket, a sikereket, a boldogságot- de önmagunkat, testünk-lelkünk igényeit háttérbe szorítjuk. 

Az álmatlanság mögött olyan egyszerű okok is állhatnak, mint a rossz táplálkozási szokások, a mozgásszegény életmód, esetleg a hálószoba rossz kialakítása. De a leggyakoribb indok mégis a stressz. A stressz, amely körbevesz minket mindenhol, amely bekúszik a hálószobánkba, és amely egy perc nyugtot sem hagy. 

Hiszen ki ne töltötte volna már azzal az éjszakát, hogy a munkahelyi problémákon stresszel. Vagy a párkapcsolati gondokon rágódik. Esetleg pénzügyeivel, feladataival kapcsolatos aggodalommal van tele a feje…

A stressz hatására szervezetünk védekező mechanizmusa bekapcsol. Ez azt jelenti, hogy képtelenek leszünk lenyugodni, amely az alváshoz szükséges. Ennek következtében ha sikerül is elszundítanunk, nagy valószínűséggel többször felébredünk az éjszaka folyamán. 

Ha tehát szeretnénk ismét alvással tölteni az éjszakákat, ideje kezelnünk a stresszt!

Így legyen pihentető az éjszaka

Mivel az alvásnak fontos szerepe van testi-lelki egészségünk megőrzésében, ezért fontos, hogy mindent megtegyünk a pihentető alvás biztosítása érdekében. Hoztunk néhány hasznos tanácsot, amelyekkel közelebb kerülhetünk a gondtalan éjszakákhoz. 

  • Törekedjünk arra, hogy rendszert vigyünk napjainkba! Ez gyakorlatban annyit tesz, hogy hasonló időpontban keljünk fel és feküdjünk le, még hétvégén is. 
  • Sokan a számítógép vagy a tévé előtt próbálnak elaludni, pedig ezek az ingerek pont, hogy nem hagyják kikapcsolni agyunkat. Tegyük félre az elektronikai kütyüket, és inkább olvassunk, meditáljunk lefekvés előtt!
  • Ha éjszaka nem aludtunk megfelelően, nagy a kísértés, hogy napközben néhány órára lehunyjuk a szemünket. Ez azonban csak még jobban összezavarja biológiai óránkat, ami megnehezíti az éjszakai pihenést. Ha semmiképp nem bírjuk ki ébren, egy 15-20 perces csendes pihenőt engedjünk csak meg magunknak.
  • Akármennyire stresszes időszakon megyünk keresztül, éjszakára tegyük félre a nyugtalan gondolatokat, az aggodalmakat. Gondoljunk arra, hogy a vég nélküli töprengés úgysem fogja megoldani a problémáinkat, cserébe csak napközben is elveszi az erőnket. És persze kezeljük a feszültséget! 

Hogyan tartsa kordában a stresszt? 

Manapság mindenfelől stressz ér minket: a munkahelyen, a családon belül, az utcán…Nem csoda, ha legtöbbször robbanás közeli állapotban vagyunk. Ám nem szabad hagynunk, hogy a folyamatos feszültség tönkretegyen minket. Inkább tanuljuk meg helyesen kezelni!

Mi a Mannacseppet használjuk, ha úgy érezzük, hogy túl sok a stressz. Ez a természetes étrendkiegészítő gyógynövényekkel és virágesszenciákkal támogatja lelkünket a küzdelmekben. Rendszeres szedésével megvédhetjük magunkat a stressz káros hatásaival szemben, hogy kiegyensúlyozottan nézhessünk szembe a hétköznapokkal. 

Ne hagyja, hogy a stressz ledarálja, inkább zabolázza meg!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 3 hete