Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Az ősz haj az időskor természetes velejárója. Ám van, akinek a vártnál korábban jelentkezhetnek az első ősz hajszálak. Elképzelhető lenne, hogy nem csak a genetika, de életmódunk is befolyásolja ezt? Sőt, egyenesen a stressz az, ami ősszé tesz? Legutóbbi blogbejegyzésünkben utánajártunk, milyen komoly következményekkel járhat a folyamatos feszültség. 

 

A stressztől megőszülünk? 

Szoktuk mondani, hogy “ebbe bele fogok őszülni”. Ha épp egy stresszes, feszült helyzetben vagyunk, akkor elhagyhatja szánkat ez a mondat. De vajon tényleg van benne igazság? Kutatók szerint igen!

Az egyik ilyen kutatás a Harvard EgyetemŐssejtkutató- és Regeneratív Biológiai Intézetben zajlott. Itt a kutatók egérkísérletek során arra a kérdésre keresték a választ, hogy vajon tényleg okozhat-e a stressz gyors őszülést. Az eredmény. igen! Ennek oka nem más, minthogy a festékanyagok termelődéséért felelős sejtek energiatartalékai kimerülnek, és képtelenek lesznek megújulni, ezáltal a haj színéért felelős festékanyagokat sem tudják többet előállítani. 

Természetesen azt hozzá kell tenni, hogy az őszülésért nem csak a feszültség, de a genetika, az egészségtelen életmód és a dohányzás is felelős lehet. De ha a lehető legtovább szeretnénk megőrizni hajkoronánk szépségét, akkor érdemes csökkenteni a stresszt!

Mit okozhat még a stressz? 

Sajnos mindenkit el kell, hogy szomorítsunk: a stressz az őszülésnél jóval súlyosabb lelki-testi problémákat okozhat. 

A stressz befolyásolja a legtöbb szervünk működését. Többek közt a csont-és izomrendszer, a légzőrendszer, a szív-és érrendszer, az emésztőrendszer, és az idegrendszer működését is befolyásolhatja. Amennyiben túl hosszú ideig áll fenn a feszültség, a szervek működésében zavar jelentkezik, ez pedig furcsa, fájdalmas, vagy épp ijesztő tüneteket produkálhat. Sokan meglepődve tapasztalják, hogy panaszaikra az orvosok, gyógyszerek sem tudnak segítséget nyújtani. Ha ez nem derül ki időben, akkor súlyos betegségek formájában bosszulhatja meg magát.

Nem csak fizikai egészségünk, de lelkünk is veszélyben van, ha túl sok a stressz a mindennapokban. A stressz szorongást kelthet bennünk, kiszívhatja energiánkat, elveheti az életkedvünket, és megkeserítheti a hétköznapokat. 

A jó hír, hogy tehetünk azért, hogy ezeket elkerüljük!

Így gyűrjük le a hétköznapokban

Nyugodtan bevallhatjuk, hogy a stresszel nem könnyű megbirkózni. Ha egyszer viszont sikerül rátalálni a számunkra leghatékonyabb módszerre, máris egyszerűbb lesz legyőzni! 

  • Ha úgy érezzük, hogy egy adott pillanatban majd szétrobbanunk a stressztől, lépjünk kicsit ki a helyzetből! Menjünk át egy másik szobába, szívjunk egy kis friss levegőt, tartsunk egy rövid szünetet. Így megálljt parancsolhatunk indulatainknak. 
  • A mély légzés, a meditáció, a jóga természetes módon segítenek csökkenteni a stresszt. Kísérletezzünk bátran!
  • Néha egyszerűen nincs jobb megoldás, mint kiereszteni a gőzt. Osszuk meg problémáinkat családtagjainkkal, barátainkkal! Ha beszélünk a gondokról a hozzánk közel állókkal, máris nyugodtabbak lehetünk. 
  • Tanuljunk meg pihenni, relaxálni! Minden nap iktassunk be egy kis pihenést, amikor valóban a kikapcsolódásra fókuszálunk. Ilyenkor tegyük félre a negatív gondolatokat, aggodalmainkat! 

Természetes stresszoldás néhány percben

Bár a stressz kezelése rendkívül fontos, a rohanó hétköznapokban sajnos gyakran nem jut rá elég idő. Szerencsére ma már többféle olyan természetes alternatíva létezik, amely napi néhány percnél nem vesz el többet az időnkből!

Mi a Mannacseppet használjuk a stressz csökkentésére. Ez a természetes étrendkiegészítő gyógynövényekkel és virágesszenciákkal csökkenti a feszültség káros hatásait, miközben segít megvédeni lelki egyensúlyunkat. Rendszeres szedésével nem kell tartanunk a stressz okozta lelki gondoktól, és megőrizhetjük kiegyensúlyozottságunkata hétköznapokban.

Ne hagyja, hogy a stressz átvegye Ön felett az irányítást! Tegyen ellene gyorsan és természetesen! 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 3 hete