Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Bár már gyermekkorunktól fogva arra tanítanak minket, hogy bocsássunk meg az ellenünk vétkezőknek, sokszor felnőttkorban is problémát jelent a minket ért sérelmek magunk mögött hagyása. Ha valaki megbánt minket, onnantól képtelenek vagyunk logikusan gondolkozni, érzelmeink veszik át az irányítást. Azonban sokkal jobban járnánk, ha a megbocsátást választanánk a haragtartással szemben. Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, hogyan engedhetjük el minél hatékonyabban a minket ért sérelmeket. 

Miért olyan nehéz megbocsátani? 

Bár a megbocsátás egyszerűnek tűnik, már Gandhi is megmondta, hogy a megbocsátás képessége az erős emberek jellemzője. Sokak számára valódi küzdelmet jelent a harag hátrahagyása. De vajon miért ilyen nehéz a megbocsátás? 

Gyakran azért nem tudunk megbocsátani, mert nem is az adott ember által okozott fájdalom bánt minket. Lehetséges,hogy az eset olyan negatív érzelmeket hoz a felszínre, amely egy korábbi lelki traumához kötődik. Így tévesen sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítunk az illető tettének, sokkal több rosszat kötünk hozzá, mint amit valójában érdemelne. 

Van, aki attól tart, a megbocsátás túl gyengének és sebezhetőnek teszi őt mások szemében. Pedig ez nincs így, hiszen pont, hogy a megbocsátáshoz kell több lelki erő. 

A haragtartás gyakran extra figyelmet és gondoskodást jelent, ez pedig tudat alatt is, de jól esik a megbántott fél egójának. Nem csoda, ha addig húzza a megbocsátást, ameddig csak lehet. 

De az is lehetséges, hogy fogalmunk sincs, hogyan bocsássunk meg jól. Hogyan tegyünk valóban pontot a dolgok végére, és ne csak magunk előtt görgessük a sérelmeket. 

Érdemes lenne elsajátítanunk ezt a képességet, hiszen a haragtartás semmi jóra sem vezet! 

Nem érdemes haragot tartani

Ha nem tudjuk elengedni a haragot, akkor sajnos többféle negatív következménnyel is számolnunk kell. 

A harag, a keserűség általában nem csak azt az embert érinti, aki megbántott minket. A körülöttünk lévők isszák meg a levét annak, ha rossz hangulatban vagyunk- pedig ők nem is tettek ellenünk semmit!

Aki mindig csak a negatív érzelmekkel foglalkozik, az értelemszerűen levert, szomorú, rossz hangulatú. Nem tud örülni, nem tud mosolyogni, nem tudja élvezni a jelent. 

A harag eltereli a figyelmünket az igazán fontos dolgokról. Aki haragszik, az nem tud maximálisan a feladataira koncentrálni, hiszen akkor is csak a sérelmeken jár az esze. 

A hosszú ideig tartó harag alvásminőségünkön is ronthat, hiszen éjjel is csak a minket ért igazságtalanságokon fogunk rágódni. Emellett a szorongás, depresszió, vagy stressz sem kerülhet el minket. 

Ezzel szemben ha elengedjük a haragot, akkor jobb lesz a mentális egészségünk, kiegyensúlyozottabbak leszünk, olyan dolgokra tudunk koncentrálni, amelyek valóban fontosak. Megéri tehát megbocsátani, nem igaz? 

Hogyan engedje el a sérelmeket? 

Ha megbántják, két út között választhat. Vagy magával viszi a dühöt, a sértettséget, vagy lerakja a terheket, és megbocsát. Hogyan könnyítheti meg az utóbbit? 

  • Tisztázza magában, hogy a megbocsátás elsősorban Önnek fontos. A harag az Ön lelkét teszi tönkre, nem azét, aki megbántotta. Miért is mérgezné tovább saját magát? 
  • Vajon miért esik olyan nehezére a megbocsátás? Biztos, hogy csak az adott illetővel van a gond? Nem lehet, hogy a korábbi lelki sebei szakadtak fel? 
  • Gyakoroljon empátiát, vizsgálja meg a másik fél szemszögét is! Lehetséges, hogy ahol Ön szándékosságot feltételez, valójában nincsen semmiféle rosszindulat. Ha megérti a másik felet, könnyebben megbocsáthat neki. 
  • Hagyjon magának időt a megbocsátásra! Míg egy rossz megjegyzést akár abban a pillanatban el tudunk engedni, egy komoly, ellenünk irányuló cselekedetet hosszabb ideig tarthat feldolgozni. Ne sürgessen semmit, hiszen többet ér egy őszinte megbocsátás, mint egy hamis. 

Oldja fel lelki traumáit természetesen! 

A megbocsátás gyakran azért esünk nehezünkre, mert mélyen eltemetett érzelmeket, rejtett traumákat hoz a felszínre. Ezek valószínűleg már évek, évtizedek óta ott lapulnak lelkünk rejtett zugaiban, belülről mérgezve minket. 

Oldja fel a lelki blokkokat természetes módszerekkel!

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy megszabaduljunk a minket ért lelki traumák hatásaitól. Rendszeres szedésével segíthetünk lelkünknek, hogy feldolgozza az őt ért negatív érzelmeket, ezáltal végleg búcsút inthetünk ezeknek a kellemetlen terheknek. A készítményben található gyógynövények és virágesszenciák gondoskodnak róla, hogy ismét kiegyensúlyozottan élhessük meg a hétköznapokat. 

Gyógyítsa meg lelkét természetesen! 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Baloghné Tóth Edit Nekem először elég fura volt. Az első két hétben egy csomó rossz emlék eszembe jutott édesanyámmal kapcsolatban. Aztán mintha elvágták volna, kisimult minden. Már rég nem voltam ilyen nyugodt.
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete