Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Betegségek, balesetek, káros szenvedélyek. Ha egészségünket fenyegető tényezőkről beszélünk, a magányt általában kihagyjuk a sorból. Pedig az elszigeteltség korunk egyik népbetegsége, milliók életének megkeserítője. Nemtől, kortól, személyiségtől, vagyontól függetlenül bárkire lesújthat, és nem csak az egyedül élőkre. Ha pedig nem kezeljük, jó néhány évvel megrövidítheti életünket. De miért ilyen veszélyes, és hogyan lehet tenni ellene?

A 21. század betegsége

 

A másokkal való kapcsolattartás sosem volt még olyan könnyű, mint a 21. században. Az okostelefonoknak köszönhetően bárhol, bármikor összeköttetésben lehetünk. Faramuci módon viszont sosem volt még ennyi magányos ember, mint napjainkban. 

Bár elsősorban az idősebbeket érintő problémára gondolunk, valójában a nagyvárosi 18-35 év közöttiek gyakrabban szenvednek a magánytól, mint az 55 év felettiek.

A szociális kapcsolatok, a másokhoz való kötődés legalább annyira alapvető emberi igényünk, mint az evés-ivás és az alvás. Az emberi kapcsolatok biztonságot adnak, nélkülözhetetlenek a túléléshez, és ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Ezek hiánya nem meglepő módon megviselik a lelkünket. 

A legnagyobb probléma, hogy sokan nem mernek segítséget kérni. Szégyellik érzéseiket, nem merik felvállalni mások előtt a problémáikat. Így viszont csak még mélyebbre süllyednek a magányban. Külső segítség nélkül pedig egy idő után elnyel a sötétség. 

Veszélyesebb, mint a dohányzás?

Ha valaki egyedül van, még nem biztos, hogy magányos. Az egyedüllét egy olyan állapot, amelyre időnként mindannyiunknak szüksége van. Ekkor csak magunkra koncentrálunk, feltöltődünk. A magány viszont épp, hogy elszívja tőlünk az energiát. 

A magány testi-lelki tüneteket egyaránt okozhat. Ha tartósan fennáll, akkor akár szorongáshoz, depresszióhoz is vezethet. Ennek oka, hogy az elszigeteltség miatt nem érezzük magunkat biztonságban. Testünk “küzdj vagy menekülj” üzemmódba kapcsol, ami hosszú távon kimerítheti energiatartalékainkat. 

Szakértők már rájöttek arra, hogy a magány rengeteg betegség okozója lehet. A minőségi emberi kapcsolatok hiánya 50%-kal növeli a korai halálozás esélyét. 30%-kal nagyobb esélyük van a szívrohamra. Legalább annyira veszélyes egészségünkre nézve, mint a rendszeres dohányzás! 

 

A magány típusai

 

A magány mögött többféle ok állhat. 

 • Új élethelyzet okozta magány. Költözés vagy munkahelyváltás után átmenetileg egyedül érezhetjük magunkat, amíg nem sikerül beilleszkednünk a közösségbe. 
 • Különbözőség miatt érzett magány. Akkor jelentkezik, ha a környezetünkben lévő egyik csoporthoz sem tudunk kapcsolódni. Például munkahelyünkön nem érezzük azt, hogy igazán kötődnénk bárkihez is. 
 • Párkapcsolat hiánya miatt érzett magány
 • Párkapcsolati magány
 • Felszínes baráti kapcsolatok miatt érzett magány
 • Időskori magány

 

 

Vessen véget a magánynak!

 

A magány hosszú távon elszívja előlünk a napfényt. Viszont tehetünk ellene!

 • Ismerje fel, ha magányos! Ha sikerült beazonosítani a negatív érzelmek forrását, máris tett egy lépést a megoldás felé.
 • Ne szigetelje el magát másoktól! Vegyen részt társas eseményeken, mozduljon ki emberek közé, ismerkedjen! Otthon, a négy fal között nem fogja tudni enyhíteni a mellkasát szorító érzést. 
 • Ne telefonjától remélje azt, hogy jobban fogja érezni magát! Bár sokat segít a kapcsolattartásban, a chatelés vagy a telefonhívás nem pótolhatja azt az érzést, amikor egy családtagjával vagy barátjával beszélget.
 • Ne féljünk róla beszélni másokkal! A magányban nincs semmi szégyellnivaló. 
 • Legyen kitartó! Mindenkinek az életében van olyan időszak, amikor magányosnak érzi magát. Lehetséges, hogy több időre van szükség kikeveredni ebből az állapotból. Ne adja fel! 

 

Győzze le a magányt!

A magánnyal folytatott csata hosszú és küzdelmes lehet, amely megvisel minket fizikailag, lelkileg. Ahhoz azonban, hogy kiszabaduljunk belőle, aktívan tennünk kell érte. 

A Mannacsepp természetes étrendkiegészítő segítségével erős lelki állóképességre tehet szert. Ennek köszönhetően könnyebben viselheti a változással járó terheket, könnyebben alkalmazhodhat az új helyzetekhez, könnyebben nyit más emberek felé, és kiegyensúlyozott lelkiállapottal rendelkezhet.

Számoljon le a magánnyal, és hagyja háta mögött a negatív érzéseket!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

 

Megrendelem

 

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

 

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Baloghné Tóth Edit Nekem először elég fura volt. Az első két hétben egy csomó rossz emlék eszembe jutott édesanyámmal kapcsolatban. Aztán mintha elvágták volna, kisimult minden. Már rég nem voltam ilyen nyugodt.
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete