Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Van elkeserítőbb, mint a biztos rossz? Igen, a bizonytalanság!

A folyamatos idegeskedés, az ismeretlentől való félelem, a hatalmas kérdőjelek szétcincálják lelkünket. Ilyenkor kétségbeesetten várjuk a megoldást, és legszívesebben hátunk mögött hagynánk az idegtépő várakozást. Különösen igaz ez jelenlegi helyzetünkben, ahol senki sem tudja, hol és mikor találjuk meg a kiutat.

De miért viseljük ennyire nehezen a bizonytalanságot? Legújabb blogcikkünkben összeszedtük a lehetséges magyarázatokat!

Néhány érdekes kutatás

A bizonytalanság kérdésköre már régóta foglalkoztatja a szakértőket, számos tanulmány és vizsgálat született már e témakörben.

Bár a tudósok szerint a bizonytalanság megélése alapvetően személyfüggő, általánosságban nehezebben viseljük a várakozással járó stresszt, mint magát a negatív végkimenetelt.

Egy 2008-ban napvilágot látott tanulmány során olyan résztvevőket vizsgáltak, akiknél mellrákgyanú állt fennt. Meglepő módon a páciensek nem akkor érezték a legnagyobb mértékű szorongást, amikor diagnosztizálták őket, hanem a vizsgálat eredményét megelőző időszakban!

Egy másik, Kaliforniai Egyetem által végzett kísérlet során különböző tanulmányi és személyes akadályok elé állították a résztvevőket. Szintén arra jutottak, hogy a várakozással töltött percek sokkal nagyobb szorongást okoztak!

Mi lehet erre az ésszerű magyarázat?

Miért gyűlöljük ennyire?

A bizonytalanság tulajdonképpen azt jelenti, hogy elveszítettük az irányítást. Egy állásinterjú, egy fontos vizsga, vagy egy vizsgálat során, miután megtettünk minden tőlünk telhetőt, könnyen érezhetjük azt, hogy innentől már nem nálunk van a gyeplő. Ezt azért viseljük különösen nehezen, hiszen vágyunk, hogy saját magunk dönthessük életünkről, aktív szereplői lehessünk a filmünknek, ne csupán nézők.

A jelenlegi járványhelyzet során az emberek többsége bizonytalanságot tapasztal. Fogalmunk sincs, mikor és hogyan fognak véget érni megpróbáltatásaink. Pontosan tudjuk, hogy egyáltalán nincs ráhatásunk, az események nem tőlünk függnek. Ez pedig azt jelenti, hogy szembesülnünk kell azzal: emberek vagyunk, nem mindenhatók.

Ha egy kérdéses helyzetben nincsenek válaszaink, akkor pedig agyunk automatikusan elkezd kreálni. Többféle forgatókönyv jelenik meg lelki szemeink előtt, a kevésbé rossztól a végzetesig. Ez a katasztrofizálás aggodalmat szül, ami hosszú távon megterheli a lelkünket, szorongás, tartós stressz, de akár depresszió formájában csapódhat le.

A lelki terhek mellett pedig a fizikai következményekkel is számolnunk kell!

Ön bizonytalanságra hajlamos?

Vannak olyanok, akik sokkal nehezebben viselik el, ha az irányítás kicsúszik a kezeik közül. Őket már néhány egyszerű kérdés is aggodalomra késztetheti. Vajon Ön is a bizonytalanok táborába tartozik?

  • Folyamatosan meg akar felelni másoknak, fél mások véleményétől, nem mer nemet mondani?
  • Úgy érzi, hogy sosem képes semmit tökéletesen elvégezni? Mások biztosan jobbak Önnél?
  • Egy-egy rosszmájú megjegyzés azonnal aláássa önbecsülését, a kritikán hosszú ideig rágódik?
  • Nem mer egyedül döntést hozni? A döntési helyzetekben szüksége van mások támogatására?
  • Szüksége van arra, hogy rendszeresen kapjon visszajelzést másoktól, még a legapróbb dolgok terén is?

Ha ezek közül az állítások közül legalább kettő Önre is igaz, akkor valószínűleg bizonytalan!

Állítsa sarokba a bizonytalanságot!

Kiszámíthatatlan helyzetek mindig is lesznek, azonban nem mindegy, hogyan kezeljük az ezzel járó bizonytalanságot!

  • A túlzott aggodalom nem segít, csupán a testet és a lelket betegíti meg. Hogy ne őrjítse meg a várakozás, próbálja elterelni a figyelmét! Sportoljon, főzzön, kertészkedjen, töltsön időt családtagjaival és barátaival! Az önfeledt pillanatok háttérbe szoríthatják a folyamatos rágódást.
  • Ne gyártson forgatókönyveket! Bár azt hihetné, hogy így fel tud készülni a lehető legrosszabb végkimenetelre, valójában csak még tovább stresszeli magát.
  • Ne akarja mindenáron saját kezébe venni az irányítást! Néha el kell fogadnunk, hogy a dolgok nem rajtunk múlnak, hanem rajtunk kívül álló dolgok határozzák meg utunkat.

Biztos pont a bizonytalanságban

A feszültséget, bizonytalanságot okozó eseményeket nem tudjuk kikerülni, de tehetünk azért, hogy könnyebb legyen. Ha lelki ellenállóképességünk rendben van, egyszerűbben viseljük a váratlan szituációkat.

Mi a Mannacsepp természetes étrendkiegészítővel erősítjük meg lelkünket. Rendszeres szedésével csökkenthetjük a stresszt, és megőrizhetjük a harmóniát, kiegyensúlyozottságot a hétköznapokban.

Ne hagyja, hogy a bizonytalanság maga alá gyűrje!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 1 hete