Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Végértek az ünnepek, megkezdődött az új év, és javában a tél kellős közepén járunk. Mindezek nem segítenek azon, hogy ne érezzük lehangoltnak magunkat. Vannak, akiknél ebben az időszakban évről évre komolyabb hangulatváltozások jelentkeznek, amelyek egész télen át tartanak. Szerencsére vannak bevált stratégiák, amelyek kedvezően módosítják az endorfinból, dopaminból, szerotoninból és oxitocinból álló belső koktélunkat – ismertebb nevén a boldogsághoz leginkább szükséges agyi vegyi anyagokat.

  • Gyakorold a pozitív gondolkodást.

  Gondolj boldog dolgokra. Az általad választott hozzáállással befolyásolhatod saját boldogságodat. Az első számú javaslat tehát az, hogy a pozitív hozzáállást készségként kezeld, és ne pedig dolgozz rajta. A pozitív gondolkodás nem egy személyiségjegy, ami van vagy nincs. Tekints rá úgy, mint egy olyan képességre, amelyet fejleszthetsz. c

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.
  • Táplálkozz helyesen

  Nincs olyan varázslatos szuperétel, amely javítja a hangulatot, de sok minden múlik a táplálkozási szokásaidon. Vannak egyes élelmiszerek, amelyek különösen előnyösek lehetnek, ami nagyvonalakban sok gyümölcsöt és zöldséget, valamint sok sovány fehérjét jelent. Mindez pedig kétféleképpen javíthatja a hangulatot. Először is segít kordában tartani a súlyodat. Másodszor, a gyümölcsben és zöldségben gazdag étrend természetesen rostban gazdag, ami nagy áldás a bélben élő baktériumok számára. 

  Igazi napsütés

  Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy hangulatunkat jelentősen javítja, ha több fényhez és napsütéshez jutunk. A téli hónapokban is nélkülözhetetlen a napfény ereje, és bár a D-vitamin ugyanilyen fontos, önmagában nem fogja úgy feldobni a hangulatod, mint a valódi napfény. Ezenkívül a nap folyamán megnövekedett napfénynek való kitettség segíthet csökkenteni az SAD (Seasonal affective disorder – szezonális hangulatzavar) tüneteit. A természetes napfény megemeli szerotonin szintet, amely szervezeted egyik jó közérzetét biztosító vegyi anyag

  Indulás mozogni

  Akár kint a szabadban, akár a négy fal között, a tél ne legyen kifogás a mozgás hiányára. Nem újszerű tény, de mindig meg kell ismételni, az edzés a jó közérzetet biztosító endorfinok felszabadulását okozza az agyban és segíthet a súly szabályozásában is.

  Kimutatták, hogy a fizikai aktivitás javítja a hangulatot, csökkenti a depresszió tüneteit és csökkenti a stresszt. Kezd lassan, és hetente ötször végezz 30-60 percnyi aerob edzést, erősítő edzést vagy jógázz. A napi, akár néhány percnyi kint tartózkodás is nagy hatással lehet a hangulatodra, és segíthet enyhíteni a napfény hiányával összefüggő tüneteket.

  Nincs ismert módszer a szezonális affektív zavar kialakulásának megelőzésére. Ha azonban időben megteszed a szükséges lépéseket a tünetek kezelésére, megelőzheted, hogy idővel azok súlyosbodjanak. 

  Hasznos lehet ha már ősszel elkezded használni a Manna cseppet, de ha úgy döntesz most teszed meg az első lépést, akkor is a legjobb döntést hoztad. A Manna csepp az ideális megoldás arra, ha természetes módon szeretnéd könnyebbé és elviselhetőbbé tenni a borongós, téli napokat. 

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.