Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Valami folyamatosan idegesíti? Nem tudja az okát? Vannak időszakok, amikor szorong, nyugtalan és elkeseredett, de ha állandóan aggódik, feszült vagy ideges, akkor szorongásos zavara lehet. Ez az állapot többet vesz el belőlünk, mint egy átmeneti aggodalom vagy félelem. Egy szorongásos betegségben szenvedő személynél a szorongás nem múlik el, és idővel súlyosbodhat.

A szorongást okozhatja a stressz, akár egy jelentősebb életesemény, akár a kis hétköznapok felhalmozott stresszorai. Egyértelmű kapcsolat van a koffein, az alkohol és szorongásos zavarok között, továbbá bizonyos gyógyszerek is okozhatják a megváltozott mentális állapotot. Hosszú távú jelenléte olyan egészségügyi állapotokkal is járhat, mint szívbetegség, cukorbetegség, asztma vagy pajzsmirigy rendellenességek.

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Szívproblémák

Ha volt már valaha pánikrohama, akkor ismeri az érzést, kezei nyirkossá válnak, nem kap levegőt és úgy érzi, hogy a szíve kiugrik a helyéről. Míg a pánikroham ugyan nem szívroham, de a szívproblémák és a szorongás közötti kapcsolat kétirányú. Azoknál az embereknél, akik hosszú távú szorongást tapasztalnak, megnövekedhet a pulzusszám és a vérnyomás, csökkenhet a szívbe irányuló véráramlás, és megemelkedhet a szívverés szintje. A túl sok stresszhormon – kortizol – jelenléte idővel szívproblémákhoz vezethet.

Az alkohol és a drogok árnyékában

A szorongásos zavarokkal küzdő embereknek 2-3-szor nagyobb valószínűséggel nyúlnak kábítószerhez és alkoholhoz, de ezek a szerek gyakran okozhatnak pánikrohamot is. Az alkohol valójában súlyosbítja a tüneteket, holott a szorongásban szenvedők pont ezek enyhítésére nyúlnak hozzá. Nem számít melyik probléma következik be először, a drogok, az alkohol és a szorongás kombinációja ördögi körré válhat.

A koffein idegessé teszi 

A koffein stimuláns és ez bizony rossz hír lehet a szorongásos emberek számára. Ennek az az oka, hogy a koffein serkenti a „küzdj vagy menekülj” reakciót, ronthat szorongás állapotán és akár rohamot is kiválthat. A koffein növelheti ugyan az éberséget, a figyelmet és a kognitív funkciókat, a túladagolása azonban fokozhatja a szorongást, különösen azoknál akiknél mindez pánikbetegséggel társul. 

A gyógyszerek szorongásos rohamot válthatnak ki

Egyes gyógyszereknek van néhány csúnya mellékhatása és szorongásos tüneteket vagy pánikrohamot is kiválthatnak. A vényköteles gyógyszerek közül különösen figyelni kell a pajzsmirigy és asztma gyógyszerekre. 

A szorongásos tünetek és a pajzsmirigy

A pajzsmirigy egy pillangó alakú mirigy a nyak elülső részén, amely olyan hormonokat termel, amelyek fontosak az anyagcsere és az energiaszint szabályozásában. Sem a túl kevés, sem a túl sok nem jó. Ha túl sokat termel, az szorongásos tüneteket okozhat, ami idegességet, ingerlékenységet, szívdobogásérzést és álmatlanságot eredményezhet. Pajzsmirigy alulműködés szintén összefüggésbe hozható a szorongásos zavarokkal, így ha súlycsökkenést, gyengeséget, fáradtságot vagy hő érzékenységet tapasztal, ellenőriztesse pajzsmirigyét.

A stressz ronthatja a tüneteket

Feszültség és a szorongás gyakran kéz a kézben jár – a stressz okozhatja a szorongásos tüneteket, a szorongás pedig ronthatja a stresszt. Mindkettő olyan testi tünetekkel jár, mint a gyomorfájás, fejfájás, szájszárazság, szédülés és izzadás.

Van segítség

Nem könnyű kikerülni a szorongás ördögi és fojtogató köréből, de a Manna csepp segítséget jelent. Természetes támogatást nyújt a lelki blokkok feloldásában, a stressz, a szorongás és a traumák káros hatásának csökkentésében. A Manna csepp jóvoltából harmonizálja lelkét, hogy könnyebben felvegye a versenyt testi és lelki megpróbáltatásokkal. 

Ne figyelje a tüneteket, szüntesse meg azokat, hogy könnyebben legyen a mindennapok. 

Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.