Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Egyértelműen tudod és érzed, hogy mikor vagy boldog, mint ahogy azt is, amikor nem. A boldogság annak a kombinációja, hogy mennyire vagy elégedett az életeddel (például találsz értelmet a munkádban), és mennyire érzed jól magad a mindennapokban. A szomorúság érzése nem mindig egyenlő a boldogtalansággal, de ha már nem leled örömöd semmiben, fontos jele annak, valami nincs rendben.

Különbség a szomorúság és a depresszió között

Érezted, hogy mostanában, hogy a belső világod egy kicsit sivárabb, még akkor is, ha jó egészségnek örvendesz, dolgozol és anyagilag szilárd talajon állsz? Tudnod kell, hogy az átmeneti szomorúság és nem egyenlő a depresszióval.

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Mindannyiunknak vannak rosszabb napjai, amit rendszerint egy nehezebb, fájdalmas, vagy éppen csalódást okozó esemény, esetleg szituáció válthat ki belőlünk. A körülmények változásával, annak jobbra fordulásával enyhül a fájdalmunk, csökken és megszűnik a szomorúság érzése is. Ez egy teljesen egészséges, normális emberi érzés, ami egy ideiglenes állapot.

A depresszió viszont valami teljesen más, egy abnormális érzelmi állapot. Ebben az esetben egy mentális betegségről beszélünk, amely befolyásolja gondolatainkat, a viselkedésünket, az érzéseinket és a hangulatunkat. Ilyenkor nem csak egy bizonyos dolog, hanem minden miatt szomorúak vagyunk. Hatással lehet az élet minden területére, amikor az érintett úgy érzi minden elromlott, semmi nem jó az életében.

A boldogság négy fő akadálya, és hogyan lehet legyőzni őket

Mi a boldogság? Mi az ideális állapot? Vidám pillanatok sokasága? Értékes percek értékes emberekkel? A pillanat megélése? Bármi is legyen a személyes definíciód a boldogságról, vannak olyan viselkedések, amelyek akadályozhatnak az elérésében.

1. Másokhoz hasonlítod magad
A legrosszabb, amit tehetsz, hogy másokhoz hasonlítod magad, mert akkor úgy ítélheted meg, hogy mindenki másnak csodálatos élete van, miközben te magányosnak, szomorúnak vagy elégedetlennek érzed magad. A közösségi médiában az emberek boldog, fényes életéről készült képeket lehet nézegetni, de ezek csak megkreált fotók. Te pedig miközben irigyled a mű, kirakatba készült fotókat elszalasztod a pillanatot, hogy valóban elkezdj élni.
Hogyan lehet legyőzni? Minden egyes nap számold össze, hogy miért vagy hálás. Azt hiszed nem fog menni? Írj fel minden nap öt olyan dolgot, amiért hálás vagy. Meg fogsz lepődni, mennyi pozitív dolgot találhatsz az életedben.

2. Önkritika
A belső kritika könyörtelen lehet. Még akkor is, ha a dolgok jól mennek, és kezded úgy érezni, hogy a boldogság irányába halad az életed, az önkritikád gyorsan visszaránthat a boldogtalanságba. Olyan, mintha lenne egy részed, amely azt hiszi, hogy nem érdemled meg, hogy boldog légy, és ez a részed az igazát akarja bizonyítani. Mindent túlelemzel a fejedben, és akkora nyomást helyezel magadra, hogy tökéletes legyél, hogy végül úgyis elrontod a dolgokat. Ez igen kimerítő.

Vedd le magáról a nyomást. Engedj meg magadnak néhány kellemes dolgot. Falatozz valami finomat, vagy hallgass olyan zenét, ami boldoggá tesz – és ami egyúttal elnyomja a belső kritikus hangot is. Segíthet, ha leírod a tipikus dolgokat, amiket a kritikus éned mond, majd ellensúlyozod ezeket a kifejezéseket néhány pozitívval. Amikor boldog pillanatokat élsz át, élvezd őket, ahelyett, hogy azon izgulsz, hogy a pillanat nem tart örökké.

3. Mindig a „ha”-tól függve élni
Semmi sem tompítja el a boldogság pillanatait, mint azt hinni, hogy a boldog állapot nem is létezik. Amikor megígéred magadnak, hogy boldog leszel, ha több pénzt keresel, ha előléptetnek, ha tökéletes kapcsolatod lesz, ha nagyobb házad, és ha minden aranyozott lesz. Ez a fajta gondolkodás a materális dolgokhoz való kötődést és a valamitől függést jelenti, ami nem mindig elérhető. Ezen dolgok elérésének előtérbe helyezése megfoszt a jelen pillanatának megélésétől.

Élj a jelenben pillanatban. Az éberség gyakorlata arra tanít bennünket, hogy az élet most zajlik, nem valami idealizált jövőben. Amikor azon kapod magad, hogy valami meghatározhatatlan jövőbe sodródsz, húzd vissza magad a jelenbe.

4. Félelem

Félhetünk új dolgok kipróbálásától, vagy attól, hogy elérjük azt, amit igazán akarunk, attól tartva, hogy elbukunk. Rosszabb, hogy az emberek tanúi lesznek a kudarcunknak, mi pedig szégyelljük magunkat, csüggedünk és szégyelljük magunkat. A félelem megfoszt bennünket a boldogságtól, és egy életen át csapdába ejthet.

A változás nem történhet és nem is fog villámcsapásként megtörténni. Változás történik azokban az apró döntésekben, amelyeket nap mint nap meghozunk. Csak ma dönts úgy, hogy valami olyasmit teszel, ami kicsit is kirángat a komfortzónádból. Amikor bebizonyíthatod magadnak, hogy túl tudod élni ezt, holnap próbálj ki valami mást. Ezek a lépések fokozatosan építeni fogják az önbizalmadat, hogy elérd azt a dolgot az életben, amit igazán szeretnél.

A boldogság fogalma mindenkinél más és más. Eléréséhez és megéléséhez néha szükség van némi segítségre a célok és vágyak meghatározásáán túl. Megeshet, hogy mentális blokkoka ütközünk, melyek magas falat állítanak a boldogság útjába.

Ne add fel! Inkább a Manna cseppel erősítsd meg a mentális egészséged és be a boldogságod stabilitását. Napi szintű Manna csepp használattal biztos lehetsz abban, hogy könnyebben fogod venni az eléd gördülő akadályokat, és a lelki blokkok feloldásával megéled a boldogság minden pillanatát.

Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.