Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Mindannyian ismerjük azt a közmondást, hogy a szem a lélek tükre. A másik ember szemébe nézve láthatjuk, hogy a másik fél milyen érzésekkel viseltetik iránta. Látjuk azt, hogy ha haragszik, és a szemében látjuk a boldogságot is. Van még valami, amit a szemünk, ha nem is árul el, de érezzük. Ez a szorongás érzése. Cikkünkben megvizsgáljuk a szorongásból fakadó néhány szemtünetét, előfordulásának okát és, hogy mit tehetsz a szorongás enyhítésére.

  A szorongás által okozott tünetek

  A szemproblémák szorongásból fakadó tünetei egyáltalán nem ritkák. Leginkáb olyan állapotok jelennek meg szemészeti problémaként, mint a szemgolyón belüli vérkeringés vagy a szemnyomás szabályozása. 

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  A szorongás számos különböző módon befolyásolhatja a szemet, melyek leggyakoribb tünetei az alábbiak: 

  • Szemfájdalom és kellemetlen érzés.
  • Enyhén homályos látás.
  • Vizenyős szemek.
  • Fényérzékenység.
  • Szemúszók (a szemen átúszó foltok).

  A fenti tünetek leginkább az intenzív szorongás időszakában, illetve a pánikrohamok során tapasztalható intenzív érzésként jelennek meg.

  Hogyan hat a szorongás a szemre?

  Ha erős szorongástól szenvedsz, két dolog történik a szemeddel. Először is a pupilláid kitágulnak. Amikor a harc vagy menekülés rendszere aktiválva van, a pupillák kitágulnak, hogy könnyebben lássanak és hozhassanak gyors döntéseket (harcban látni kell a közelgő fenyegetést). Ez okoz olyan problémákat, mint a fényérzékenység. 

  Ilyenkor azt is tapasztalhatod, hogy az arcizmok megfeszülnek. Ez összehúzhatja a szem ereit, és további szemfájdalmat vagy akár homályos látást okozva. 

  A hiperventiláció, vagy szapora légzés, szintén gyakori probléma a szorongásos betegeknél, ami a szemet is érintheti. Az említett tünet az erek összehúzódását is okozhatja. Ezen kívül szédüléshez vezethet, ami azt a látszatot keltheti, mintha a szemeddel lennének problémák, bár technikailag ez más tünet.

  A szorongás sújtotta szemproblémák leküzdése

  Sok szorongásos tünet van, amelyeket megtanulhatsz könnyen kezelni, de a szemtünetek általában nem tartoznak ezek közé. A szorongás minden szemre gyakorolt ​​​​hatása annak a közvetlen következménye, hogy a tested adrenalint pumpál, és amíg ez el nem múlik, szinte lehetetlen megakadályozni, hogy a szemed úgy reagáljon, ahogyan reagálnia kellene. 

  A szorongásból eredő szemproblémák kezelésének kulcsa az, hogy megtanuljuk kezelni az általános szorongásos tüneteket.

  • Ügyelj arra, hogy lassan lélegezz. 
   • A túlzott légzés hiperventillációt okozhat, ami további szorongáshoz és további szem problémákhoz vezethet.
  • Találj egy zavaró tényezőt. 
   • A zavaró tényezők kizökkentik az elmédet, és eltávolítanak azoktól a gondolatoktól, amelyek stresszt okozzák. Ez a technika még a szorongásos rohamok súlyosságát is csökkentheti.
  • Testmozgás

   Néhány ember szorongása megnehezíti, hogy erőt vegyen magán és elkezdjen mozogni. A mindennapos, de már a heti pár edzés is felesleges energiát, valamint adrenalint éget el, ami a szemproblémák kiváltója. Bár a pulzusszámot növelő, megerőltető tevékenység a legjobb, még az is hasznos, ha csak sétálsz egyet a környéken vagy otthon futópadon.


   Mindezek a stratégiák csak átmenetiek, és az azonnali szorongás kezelésére szolgálnak, hogy az érintett szeme ellazuljon. Ezek a javaslatok nem jelentik a szorongással kapcsolatos szemproblémák végét, mert a probléma gyökere maga a szorongás, és először ezt kell megoldani. 

  Gondolhatod, hogy könnyű beszélni, és nehezebb cselekedni. Nos, ez nem teljesen így van, mert ha fenti problémákkal küzdesz, akkor van rá egy megoldás, úgy hívják Manna csepp. Kezdd el alkalmazni mielőbb, hogy a szorongás, a depressziós és a stressz messze elkerüljön.

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.