Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Van néhány dolog, ami hátrányosan befolyásolja megjelenését, ilyen például a stressz. A korai ráncoktól, a pattanásokon át, az egyenetlen bőrtónusig, a duzzadt vagy karikás szemekig, számos szépség problémát okozhat vagy súlyosbíthatja azokat. Ezek után nem számít, mit ken fel a bőrére vagy mit eszik, ha lelkiállapota nem egészséges és stresszmentes, az nem tesz jót megjelenésének. 

A stressz óriási szerepet játszik bőrünk egészségében is. Rossz hír, hogy azok akik a stressz és a szorongás jeleit mutatják, akár 10 évvel idősebbnek is néznek ki. Olvasson tovább, mert megmutatjuk, hogy hogyan hat a stressz a bőrre és a hajra, és mit tehet ellene. 

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Akné

A stressz fokozza a gyulladást a szervezetben, és olyan bőrproblémákat okoz, mint az akné, a pikkelysömör és az ekcéma. Amikor stresszes, a szervezet sok kortizolt szabadít fel, ami más hormonokat is összezavar. Ugyanígy beleszól étkezési szokásaiba, ami a bélrendszerben lévő egészséges baktériumokat kibillenti egyensúlyából, és az emésztési problémák pattanások formájában jelenhetnek meg a bőrén.

Fakó, fénytelen bőr

A stressz korlátozza a bőr vérellátását, ami kevesebb oxigénellátást eredményez, leállítja a regeneráló sejtek termelését. Amikor a bőr táplálása nem megfelelő, fáradtnak és fénytelennek tűnik, veszít nedvességéből, puhaságából és ragyogásából. Ez egyenetlen bőrtónushoz és pigmentációhoz vezethet. 

Szem alatti karikák

Ha nem alszik eleget, folyadék gyűlik össze az alsó szemhéj alatt, amitől a szeme duzzadtnak és fáradtnak tűnik. Bőre alvás közben helyreállítja azt, ezért az egészséges, stresszmentes bőrhöz elengedhetetlen, hogy legalább 7 órát aludjon. 

Száraz, hámló bőr

Az emberek nagy része gyakran kevesebb vizet iszik ha stresszes. Ellenben annál több kávét vagy teát, míg néhányan a szénsavas italok rabjává válnak. Mindez dehidratálttá teszi a testet, amitől a bőr kiszárad. 

Kiütések és csalánkiütések

A stressz kiütéseket és csalánkiütéseket is okozhat (piros, megemelkedett területek a bőrön, amik hirtelen jelennek meg), amelyek viszketnek és nagyon kellemetlenek lehetnek.

Korai ráncok

Stresszes állapot során a túlzott mennyiségű kortizol termelődik, ami magas vérnyomáshoz és a kollagén károsodásához is vezet. Bőre elveszíti rugalmasságát, és emiatt már egészen fiatal korban ráncok kialakulásához vezet.

A haj őszülése és elvékonyodása

A hajnak 3 fázisa van: növekedés, pihenés és hullás. A stressz felgyorsítja ezt a folyamatot A stressz felgyorsítja a haj természetes ciklusát, és gyorsabban hullik. Ezen kívül a csökken a melanintermelés, ami korai vagy túlzott őszülést von maga után. Növeli továbbá korpásodást, ez pedig aknéhoz vezethet a fejbőrön és hajhulláshoz is vezethet.

Szóval, mit lehet tenni?

Oldani a stresszt! A stressz természetes, de probléma lesz belőle, ha ellenőrizetlenül hagyja. Időnként szánjon időt arra, hogy lelassít, tart egy kis szünetet és lazít, ami által nyugodtabb lesz és korlátozhatja a stressz bőrre gyakorolt ​​hatását. Számos módszer van a stressz levezetésére, találja meg az Ön számára legjobbat. 

A Manna cseppet bátran ajánljuk stresszcsökkentésre, mert egészséges összetevőinek köszönhetően könnyen megszabadulhat a mentális béklyótól. Mindennapos használata feloldja a lelki blokkokat, ami által könnyebben megy a stresszkezelés és teste, lelke egyaránt fellélegezhet. 

Ne várjon addig, hogy a stressz káros következményei láthatatlan nyomot hagyjanak lelkén, és látható jelei legyenek a testén.