Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Valljuk be – mindannyian stresszesek vagyunk. Legyen szó mindennapi súlyosbodó eseményekről, vagy váratlan traumatikus eseményekről, amelyek kihatnak a mind mentális jólétünkre, mind testi egészségünkre.  De vannak jó hírek. A szakértők szerint vannak egyszerű, tudományosan alátámasztott stratégiák, amelyek segítségével perceken belül ellazulhatsz. Olvass tovább, mert sokkal könnyebb, mint gondolnád. 

  1. Vegyél egy mély levegőt

Azzal, hogy egyszerűen átveszed az irányítást a légzésed felett, percek alatt ellazíthatod elmédet és testedet. Amikor stresszes vagy, az agy utasítja a mellékveséket, hogy bocsássanak ki adrenalint, kortizolt és epinefrint. Ezek az erős stresszhormonok felkészítenek, hogy reagálj az észlelt fenyegetés leküzdésére azáltal, hogy felgyorsítja a szívverést, emeli a vérnyomást és növeli a glükózszintet a véráramban.  Ennek folyamán észreveheted, hogy a tested és izmaid megfeszülnek. Ezután már csak arra tudsz gondolni, hogy ezután csak rosszabb lesz. Mit tehetsz? Megszakítod a folyamatot. 

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Ennek egyszerű módja a légzés. Általában ez egy automatikus funkció, amire nem is gondolunk, hogy tudjuk irányítani.  Próbáld meg, hogy először a hasadon keresztül lélegzel, félig tágítsd ki a hasad, majd tartsd. Ezután nyújtsa el a lélegzetet a mellkasodon keresztül, és töltsd meg teljesen a tüdődet az orrodon keresztül. Végül nagyon lassan fújd ki a szádon keresztül. A lassú kilégzés nagyon fontos, mert amikor kilélegzel, növeled a nyomást a mellkasodban. Nem csak a levegőt fújod ki, hanem több vért is juttatsz a szívedbe” És ez azt jelenti, hogy beindítod idegrendszered módját és megnyugtatod a tested. 

  1. Hallgass zenét

A kutatások azt mutatják hogy a zenehallgatás során dopamin szabadul fel a szervezetben, ami boldoggá tesz minket. „Úgy tűnik, hogy a zene élvezete ugyanazt az örömközpontot foglalja magában az agyban, mint az élvezet más formái, mint például az étel, a szex és a drogok.

A 2021-es tanulmány feltárta, hogy a zenét hallgató felnőttek jelentősen csökkentették kortizol szintjét. 

Ha azt szeretnéd hogy a zene segítsen megváltoztatni az érzéseidet, próbálj meg a hangulatodhoz igazítani a zenét. Minél többet használod tudatosan a zenét tested és elméd ellazítására, annál gyorsabban fogod élvezni az előnyeit. Olyan ez, mint edzés. 

  1. Simogass meg egy kutyát

Tanulmányok azt mutatják négylábú bundás barátaink segítségére lehetnek a kikapcsolódásban. Öt percnyi interakció egy kutyával olyan szintre csökkentheti a kortizol szintet, mintha 15 percig egyedül ültél volna egy csendes szobában. Amikor az emberek kapcsolatba kerülnek állatokkal, vérnyomásuk és kortizol szintjü csökken

  1. Próbáld ki a színezést

Az elmúlt években a felnőtt színezők igen közkedveltek lettek. Nem véletlenül, ugyanis  a színezés nemcsak ellazítja az elmét és a testet, de potenciálisan enyhítheti a depressziót és a szorongást, javíthatja az alvást, élesítheti a fókuszt és javíthatja motoros készséget. Ennek oka, hogy az ismétlődő mozgás megnyugtató, és amikor az ember a színezés egyszerű tevékenységére összpontosít,  el tudja engedni az életében felmerülő egyéb nehézségeket. 

A színezés segít ellazítani az agy félelem központját, és meditatív állapotba hozza a nyugtalan gondolatok csökkentésével. A színezéshez az agy két féltekéje is szükséges a kommunikációhoz. A logikai oldal segít a vonalakon belül maradni, miközben a színek kiválasztása kreatív gondolatokat generál.

  1. Gyorsan elő egy narancsot

Amikor stresszes vagy a C-vitamin szinted rohamosan csökken.  Ennek az az oka, hogy a mellékvesének C-vitaminra van szükségük a stresszhormonok beáramlásához. Még ha nem is akarsz narancsot enni, pusztán a narancs meghámozása csökkentheti a stresszt, javíthatja a hangulatot és nyugodtabbá tehet. Az édes narancs héjában található limonén felemelő és serkentő élettani hatást fejt ki. A szagláés a többi érzészszervvel ellentétben sokkal hatásosabb, ugyanis közvetlen kapcsolata van az aggyal, így a hatások gyorsabban érezhetők.

Nem mindig megoldható, hogy kéznél legyen egy narancs, amit gyorsan meghámozhatsz, ha éppen stresszesnek érzed magad. Inkább tarts magadnál egy kis üveg narancs illóolajat, és cseppents néhány cseppet a csuklódra, halántékodra, nyakadra vagy a füled mögé, amikor úgy érzed, hogy kezdenek kicsúszni kezeid közül a dolgok. 

Nem számít, melyik stresszoldó stratégia működik a legjobban a te esetedben, a lényeg, hogy nem vagy egyedül és mindig van megoldás.  Foglalkozz magaddal, figyelj oda magadra, és ez segíteni fog a problémák kezelésében, amelyekkel meg kell küzdened. 

A Manna csepp is a természetes összetevőknek, a benne rejlő virágesszenciáknak köszönhetően segít feloldani a lelki blokkokat, segít abban, hogy elméd pihent és valóban ellazult legyen. Nézd meg, hogy milyen erővel bír, és ha úgy érzed segítség nélkül nem megy, ott van a Manna csepp.

Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.