Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A stressz az élet része, de ha krónikussá válik, több kortizol, vagyis  stresszhormon temelődhet. A magas kortizolszint károsíthatja az egészséget, így súlygyarapodást, szorongást és az alvási problémákat okozhat.

  A kortizol mellett az ebből fakadó  gyulladások és az életmódbeli változások is jelentősen befolyásolják a stresszel kapcsolatos egészségügyi problémák kialakulását. Számos megoldás létezik, amiket te is egyszerűen alkalmazhatsz, ha szeretnél egyensúlyba kerülni a hormonoddal.

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  Rutin kialakítása: A napi rutinok stabilitást és kontrollt biztosítanak, csökkentve a stresszt és a kortizol ingadozását.

  Rendszeres testmozgás: Fizikai tevékenység endorfint szabadít fel, amelyek ellensúlyozhatják a kortizol hatásait. Törekedj a heti többszöri, legalább 30 perc mérsékelt testmozgásra.

  Aludj eleget: A minőségi alvás elengedhetetlen az egészséges kortizolszint fenntartásához. Törekedj a 7-9 óra megszakítás nélküli alvásra, hogy ezzel is segítsd a kortizoltermelés szabályozását.

  Nevess többet: A nevetés endorfin felszabadulását idézi elő, amely viszont ellensúlyozza a kortizol hatását. Nézz meg egy vicces filmet, olvass el egy humoros könyvet, vagy tölts több időt olyan emberekkel, akik megnevettetnek. 

  Korlátozd az alkoholt és a koffeint: Mind az alkohol, mind a koffein hozzájárulhat a kortizol kiugrásához. Korlátozd ezen anyagok fogyasztását, különösen a lefekvés előtti órákban.

  Tartsd fenn a kiegyensúlyozott étrendet: A teljes értékű élelmiszerekben, köztük gyümölcsökben, zöldségekben, sovány fehérjékben és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrend segíthet stabilizálni a vércukorszintet és megelőzni a magas kortizol szintet. 

  Stressz kezelése: Stresszcsökkentő technikák, mint a meditáció, a mélylégzés gyakorlatok vagy a jóga idővel csökkentik a kortizol szintjét. Ezek a technikák elősegítik az ellazulást és segítenek a szervezetnek hatékonyabban kezelni a stresszt.

  Foglalkozz többet magaddal: Ha időt szánsz magadra, például az olvasásra, a relaxáló fürdőzésre vagy az általad kedvelt hobbi gyakorlására, az segíthet csökkenteni a stresszt.

  Csökkentsd a képernyő előtt töltött időt: A túlzott képernyőidő, különösen lefekvés előtt, zavarhatja az alvás minőségét és növelheti a kortizolszintet. 

  Irány a természet: A szabadban, természetes körülmények között eltöltött idő megnyugtatja az idegrendszert. Sétálj egyet a parkban, vagy menj el túrázni.  

  Maradj hidratált: A kiszáradás a kortizolszint növekedéséhez vezethet. Figyelj arra, hogy elég vizet fogyassz, hogy megőrizd hidratálságodat. 

   

  Összességében elmondható, hogy a magas kortizolszint károsíthatja egészséged és az általános jólétet. Ezek a természetes stresszkezelési és relaxációs technikák csökkenthetik a hormon szintjét, amivel együtt javul az általános életminőséged is. 

  Van azonban, hogy nem mindig megy a technikák alkalmazása, de érzed, hogy szükség van változásra. Ekkor kell segítségül hívni a Manna cseppet. A virágesszenciák erejének köszönhetően feloldódnak a lelki blokkok, ami által könnyebben tudod venni a lelki akadályokat is. Válaszd a Manna cseppet, és dobd le magadról a lelki terheket. 

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.