Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A stressz az élet elkerülhetetlen része, és számos forrásból eredeztethető. A munka, a pénzügyek és a család, mind-mind forrása lehet. Azonban a párkapcsolatra gyakorolt ​​hatásait könnyen figyelmen kívül hagyjuk, így nagyobb problémák merülhetnek fel. A figyelmeztető jelek ismerete azonban segíthet megőrizni az Ön és párkapcsolata egészségét.

A stressz hatásai néha a szemünk előtt rejtőzhetnek, amit sokszor úgy magyarázunk, hogy „rossz napunk van” vagy „nem aludtunk eleget”, de  ha ezeket a kifogásokat minden nap alkalmazzuk, akkor valami több történik a háttérben. Fontos, hogy megtanuljuk hatékonyan kezelni, hiszen idővel a stressz hatással lehet életének és egészségének számos aspektusára, beleértve a kapcsolatait is.

Vessen egy pillantást az alábbi árulkodó jelekre, és nézze meg, hogy ezek közül melyik ismerős az Ön számára. Valamelyiket esetleg már tapasztalta is a viselkedésében?  

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Partenere ellenfele lett

Ha egyre gyakrabban nem ért egyet azzal, amit a partnere mond, sőt inkább ellenzi mintsem egyetértsen vele, akkor állíthatjuk, hogy igazán ellenségessé vált vele. Azonban ha ez nem jellemző a személyiségére, akkor valószínűleg a stressz befolyásolja ezeket a reakciókat.

Az intimitás hiánya 

A stressz egyik egyértelmű hatása a fókuszálás és a koncentráció képtelensége. A fizikai intimitás viszont megköveteli, hogy mindkét partner a pillanatnak éljen és egymásra összpontosítson. Mindez elmulasztása, hogy nem tudja élvezni élvezni az intimitást, vagy teljesen elvesztette iránta az érdeklődését, a stressz következménye lehet.

Nem megfelelő dühreakció

A párja nem megfelelő márkájú WC-papírt vásárolt 3 napja, és azóta sem szól hozzá? A hirtelen dühkitörés vagy az aránytalan dühös reakció szükségtelen konfliktusokhoz vezethet. Ez egy gyakori módja a stressz jelenlétének egy kapcsolatban.

Paranoiássá vált

Ha állandó feltételezésekbe bocsátkozik a partnerével szemben, ha azt feltételezi, hogy a háta mögött csinál valamit, ez bizony mind nagyon káros. Ez olyan viselkedés, amely egyértelműen a stresszre adott reakció. 

Hirtelen ingerültté válik

Túl hangosan veszi a levegőt? Idegesíti a nevetése? Amikor partnere eddig elfogadott szokásai elkezdték idegesíteni, akkor a stressz lehet a hibás, ugyanis az ebből fakadó életkörülmények befolyásolhatják a párok interakcióját és egyéni viselkedésüket. Mindez hatással lehet arra is, amit az emberek először észrevesznek, például, hogy partnerük idegesítő, türelmetlen vagy kritikus. 

Sokszor akar egyedül lenni 

Irritálja mások, különösen a partnere jelenléte? Nem érdekli a mondanivalójuk, vagy gyorsan feldühödik mindenen?  Egy 2014-es kutatás azt mondja, hogy a stressz egyik hatása az a vágy, hogy mindenkitől távol legyen, beleértve a partnerét is.

Boldogtalannak érzi magát  

Valaha élvezte a partnerével töltött időt, egy ideje viszont már nem. Ezt érdemes tudni, hogy ez az érzés nem mindig a stresszre utal, de mégis sok esetben ez az első jel, amit felbukkanása kiválthat. 

Tippek az érzelmi stressz kezelésére

Mit tud tenni? Először is ismerje fel a jeleket, és ha készen áll a változásra, van néhány tipp, amelyet most kipróbálhat a dolgok javítása érdekében.

Határozza meg, mi okozza a stresszt

Nem lehet foglalkozni olyasmivel, amit nem nem tudott beazonosítani, így először keresse meg a stressz forrását. 

Beszéljen a partnerével. 

Ha a stressz hatással van kapcsolatára, fontolja meg, hogy beszélget erről a partnerével. Fontos, hogy megértsék mi történik, így nem mélyítik tovább a szakadékot. 

A jelenlegi módszer nem működik 

Sokan mindig ugyanazokat a dolgokat teszik a stressz kezelésére, de lehet, hogy az nem működik minden egyes helyzetben, van amikor érdemes új irányból megközelíteni.

Keressen egy új perspektívát

A partnerével való beszélgetésen kívül próbáljon meg beszélni egy megbízható barátjával vagy családtagjával is, hogy más nézőpontot is ki tudjon alakítani. Ez segíthet a stresszfaktor feltárásában is. 

A stressz hatása akkor a legrosszabb, ha nem sikerült megtalálni a forrását, illetve figyelmen kívül hagyják vagy titokban tartják. Ennek az lesz a végkimenetele, hogy a stressz kezeli Önt, ahelyett, hogy Ön kezelné. Fontos tisztában lenni a stressz jelenlétével és annak hatásával, hogy korrigálni lehessen az ebből fakadó viselkedést. 

Magára ismert? Aggodalomra semmi ok, de ragadja magához az irányítást. Ehhez hathatós segítséget tud nyújtani a Manna csepp, amellyel már csírájában elfolythatja a stressz érzését. Ne engedje, hogy eluralkodjon a mindent blokkoló negatív érzés! Tegyen ellene, és tegyen magáért!