Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A stressz az élet része. Érzed, amikor az ünnepekre készülsz, elakadsz a forgalomban, vagy aggódsz valaki egészségéért. Noha egy kis stressz nem ad okot az aggodalomra, a hetekig vagy hónapokig tartó heves stressz megnehezítheti az egészség megőrzését.

  A stressz nagymértékben befolyásolja a szervezet rendszerének működését. Az egészségügyi szakértők még mindig azt vizsgálják, hogy a stressz valóban okoz-e rákot. Az aligha kétséges azonban, hogy elősegíti a betegség egyes formáinak növekedését és terjedését. Leegyszerűsítve: a stressz vendégszeretőbbé teszi a szervezetet a rákkal szemben.

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  Nem minden stressz egyformán káros

  Két különböző típusú stressz létezik, és csak az egyik igazán káros az egészségre.

  A rövid távú vagy akut stressz, például az a típus, amelyet beszéd elmondása vagy a tömegek elleni küzdelem előtt érezhetsz, az esemény lezajlása után azonnal alábbhagy. Ez a stressz olyan helyzetekből fakad, amelyekről tudod, hogy kezelhető vagy amelyeken egy meghatározott időpontban túl leszel.

  A hosszú távú vagy krónikus stressz károsabb. Ez a fajta stressz olyan helyzetekből fakad, amelyek hosszú hétig vagy hónapig tartanak anélkül, hogy tudnád mikor lesz vége. Az ilyen típusú, nem látható stressz gyengítheti az immunrendszert, és elősegítheti a rák növekedését és terjedését. 

  A stresszhormonok gátolhatják az anoikis (véredényképzés) nevű folyamatot, amely elpusztítja a beteg sejteket, és megakadályozza azok terjedését. A krónikus stressz bizonyos növekedési faktorok termelését is fokozza, amelyek növelik a vérellátást, ez pedig felgyorsíthatja a rákos daganatok kialakulását. 

  Találj egészséges módszereket a stressz kezelésére

  Mit tehetsz a stressz ellen? Az ok megszüntetése az egyértelmű válasz, de ez nem mindig egyszerű, ha olyan típusú dolgokról van szó, amelyek a krónikus stresszt okozzák. Még ha nem is tudsz megszabadulni a stressz forrásától, megtanulhatod kezelni, ami segíthet megfékezni, és megakadályozza, hogy a kisebb stresszforrások olyan pontig jussanak, ami már hatással van az egészségedre.  

  Gyakorold a meditációt vagy a jógát

  A meditáció és a jóga bizonyítottan leküzdi a stresszt. Ezek a mozgásalapú tevékenységek pihentetőleg hatnak az elmére. Ezenkívül javíthatják a hangulatot és az életminőséget.

  Naponta legalább két 20 perces meditációs vagy hasonló relaxációs technikára törekedj. Ez ne a televíziózás legyen. Csak ülj csendben, és próbáld meg elterelni a gondolataidat minden aggodalomról. A jóga is segíthet abban, hogy tompítsd a gondolataidat, érzelmeidet és az egészségtelen biológiai változások közötti kapcsolatokat. Egyszerűen fogalmazva, ezek a gyakorlatok tompítják az agy és a test reakcióit a stresszes eseményekre.

  Aludj eleget

  Minden éjszaka nyolc óra alvás nagyszerű védekezés a stressz ellen. Miért? A teljes éjszakai alvás elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. Ez hatással van a hangulatodra, a memóriádra és a fókuszáló képességedre is. 

  Vedd komolyan a stresszt

  Fontos megérteni a stressz negatív következményeit, különösen, ha a rák kockázatáról van szó. A krónikus stresszt senkinek sem szabad félvállról venni. Ha a szokásosnál feszültebbnek érzed magad, nincs annyi energiád, mint korábban, vagy rosszul alszol, mindez a stressz jele lehet. Mielőbb tegyél lépéseket a probléma megoldására, mielőtt az súlyosabb módon érintené az egészséged.

  A stressz nem a barátunk, de a Manna csepp segíthet, hogy megtaláld a kiutat a legrosszabb helyzetből is. Ez a különleges táplálék természetes támogatást nyújt a stressz hatásainak csökkentéséhez. Napi perc Manna csepp, hogy könnyebb legyen. 

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.