Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Már nincs sok hátra a szeptemberi becsengetésig. Míg a gyerekek egy része kitörő örömmel fogadja, hogy hamarosan viszontláthatja barátait, mások kevésbé vidámak. Ők gyomorgörccsel készülnek az iskolakezdésre, hiszen tudják, mennyire nehéz időszak elé néznek. Mit lehet tenni akkor, ha az Ön gyermeke is szorong az iskolában? Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtünk néhány hasznos tippet, hogyan oldhatják a stresszt. 

De nehéz az iskolatáska…

Az iskolakezdés a legtöbb gyermek számára kihívást jelent. Búcsút kell venni az önfeledtségtől, a szabadságtól, és vissza kell állni a korai keléshez, szoros napirendhez.  Játék helyett a nap nagyobbik részét ismét tanulással, dolgozatírással, felelésekkel fogják tölteni, amit nem könnyű elfogadni, különösen egy emlékezetes nyári szünet után. 

A legtöbb gyermek néhány hét után sikeresen visszarázódik az iskolai életbe, mások azonban továbbra sem találják a helyüket. Az érzékenyebb gyermekeket általában nehezebben érinti a sulikezdés, náluk gyakran folyamatos stressz kíséri a hétköznapokat. 

Felnőttként talán nehezen értjük meg, hogy egy gyermek mitől is érzi magát feszültnek, de próbáljunk csak meg belegondolni a helyzetébe! 

Az elsősöknek nehézséget okoz a jól megszokott környezetből való kiszakadás, és egy teljesen új környezethez való alkalmazkodás. Az idősebb gyermekeknek problémát okozhat a saját maguk vagy szüleik felé történő megfelelési kényszer. A gyerekek egy részének nehezebben megy a tanulás, számukra a folyamatos koncentrálás, teljesítés jelent küzdelmet. Vannak, akik zárkózottabbak, számukra a beilleszkedés, a kortársakkal való kapcsolatteremtés okozza a feszültséget.

Milyen tünetek jelzik, ha túl nagy a stressz? 

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

A gyermekeknél nem egyszerű rábukkanni a stressz tüneteire. Mivel számukra még nehézséget okoz gondolataik, érzelmeik megfogalmazása, ezért gyakran csak külső jelekből derül ki számunkra, hogy valami nincsen rendben. De milyen jelzéseket kell figyelembe venni? 

A stresszes gyerek lehet kedvetlen, szomorú, motiválatlan, vagy ellenkező esetben ingerlékeny, agresszív. Általában tanulási nehézségekkel küzd, csökken a teljesítménye, jegyei rohamosan romlani kezdenek. Gyakran betegek, egy egyszerű nátha is ledönti őket a lábukról, de az is előfordulhat, hogy megmagyarázhatatlan fájdalmak gyötrik őket. Előfordulhat még túlzott ragaszkodás a szülők felé, de extrém esetben akár evés- vagy alvászavarok is jelentkezhetnek. 

Ezeket a figyelmeztető jeleket komolyan kell venni, hiszen ahogy nálunk felnőtteknél, úgy a gyermekenél is rengeteg problémát okozhat a kezeletlen stressz. Náluk is kialakulhatnak mentális problémák (szorongás, depresszió), amelyekkel nehezebben tudnak megbirkózni, mint a felnőttek. A folyamatos feszültség okozhat fizikai betegségeket, de akár olyan mértékű teljesítményromlást, amely a jövőjükre is hatással lehet. 

Ha a felsoroltakat tapasztaljuk a gyermekünkön, akkor segítségre van szüksége!

Hogyan segítsen gyermekén?

Szülőként fontos feladatunk, hogy megtanítsuk gyermekünknek a helyes stresszkezelést. Ez nem csak fiatal évein segítheti át, de felnőtt életére is jó hatással lehet. De mit tehetünk ezért? 

  • Beszélgessünk arról gyermekeinkkel, hogyan érzik magukat az iskolában! Ehhez fontos, hogy mindig higgadtak tudjunk maradni, máskülönben a gyermek nem fog megnyílni. Kisebb gyermekek nehezebben tudják megfogalmazni gondolataikat, őket érdemes játékos formában kérdezni! 
  • Ha arra gyanakszunk, hogy gyermekünk nekünk akar megfelelni, akkor biztosítsuk róla, hogy mindenki hibázik, és mi ezzel együtt is szeretjük! Ha úgy érzi, bármi történik, mi mellette állunk, az leveheti a válláról a terheket. 
  • A gyermekek nagy része szinte egész nap ül. A mozgás azonban számukra is remek stresszoldó! Ha rajong valamilyen sportért, akkor járhat különórára, de az iskolából történő hazabiciklizés, hazasétálás is jó megoldás lehet. Esténként, vacsora után a család tehet egy közös nagy sétát, hétvégén pedig szervezhetünk kirándulásokat a természetbe. 
  • Ha látszólag semmilyen megoldás nem segít, érdemes elgondolkodni az iskolaváltáson! Lehetséges, hogy a nem megfelelő környezet, bizonyos tanárok vagy gyermekek jelenléte okozza a problémát. 

Természetes megoldás stresszoldáshoz

Ha sejtjük, hogy gyermekünk számára az iskolakezdés egyenlő a stresszel, akkor már most elkezdhetünk felkészülni rá. 

Számoljon le az iskolai stresszel természetes módon!

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy támogassuk gyermekeinket a stressz leküzdésében. Mivel ez az étrendkiegészítő gyógynövényeket és virágesszenciákat tartalmaz, ezért biztonsággal adható gyermekek számára. Ehhez nincs más dolgunk, mint minden nap csepegtetni gyermekünk italába. Rendszeres használatával csökkenthetjük a kicsik feszültségét, és segíthetünk nekik abban, hogy nyugodtan, kiegyensúlyozottan tölthessék el az időt az iskolában. 

Gondoskodjon a békés, stresszmentes hétköznapokról!