Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A legtöbben ismerjük a stresszt. Legyen szó vezetőről, gyermekével otthon maradó anyáról vagy középiskolás diákról, gyakran a mindennapjaink részévé válhat. Bár vannak könnyen felismerhető és gyakori tünetei, de ezek sokszor már csak akkor jelentkeznek, amikor állapotunk a tetőfokára hágott. Vannak azonban olyan jelek, amik észrevétlenek maradnak vagy éppen figyelmen kívül hagyjuk. 

Ha valaha is tapasztalt feszültségből fakadó fejfájást egy hosszú munkahelyi hét után, akkor bepillantást nyerhetett a stressz testére gyakorolt ​​fizikai hatásaiba. A fejfájáson, a klasszikus szívdobogáson és a feszült izmokon túl a stressz kevésbé ismert, sőt különös tüneteket is produkálhat. Függetlenül attól, hogy felismeri-e az árulkodó jeleket vagy sem, az állandóan fennálló feszült állapot legyengíthet minket és hosszan tartó következményei lehetnek. 

A következő hét jel arra utalhat, hogy a stressz szintje magas és kezd kicsúszni a kezünkből:

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Memóriaproblémák

A stressz komoly erőfeszítést jelent az agynak. Ennek eredménye, hogy nehezebb lesz a koncentráció. Előfordulhat, hogy nem emlékszik arra, amit éppen olvasott vagy elveszti a gondolatmenetét egy mondat közepén. 

Fejfájás

A stressz szó szerint szó bántja a fejünket. Valójában az első számú kiváltó oka a fejfájásnak és a migrénnek.

Derékfájás

Az érzelmek megjelennek az izmokban. Amikor stresszesek vagyunk azonnal érezzük a feszültséget a nyakunkban és a vállunkban. Miért ne érezhetnénk mindezt a derekunknál is? 

Emésztési panaszok

Mondhatnánk, hogy a stressz klasszikus tünete a gyomorfájdalom. Ennek oka, hogy a szokásosnál több gyomorsavat termel, ami emésztési gondokhoz vezethet, a gyomorégéstől a hasfájáson keresztül a hasmenésig. 

Állkapocs fájdalom

Ha stresszesnek érezzük magunkat, akkor azt valahogy le kell vezetni. Sokan csikorgatják a fogukat alvás közben, ami végül fájdalmat okozhat az arcban, a nyakban és a vállban.

Álmatlanság

A folyamatos stresszben élő agy nehezen pihen. Ennek oka a ‘harcolj vagy menekülj’ állapot fenntartása, amely miatt elménk nem tud elcsendesedni.  

Ingerlékenység

Amikor a stresszhormonok túltengenek az agyban elnyomnak egyéb más hormont, ami miatt viszont kevésbé érezzük magunkat boldognak és nyugodtnak. Ennek eredménye, hogy ingerlékenyek leszünk, és minden apróság miatt képesek vagyunk felrobbanni. 

Ha ezen kevésbé ismert jelek közül valamelyiket már tapasztalta magán, vagy ha a stressz egyéb árulkodó tüneteitől szenved, fontolja meg, lépjen egyet hátra, hogy felmérje stresszszintjét és annak okozóját. A munkája? Pénzügyei? Párkapcsolata? Sokszor már az is segítség, ha felismeri, hogy stresszes. 

Nem számít milyen szintű a stressz, vagy mi okozza, egy a lényeg, hogy ha már megtörtént a felismerés, tegyen meg mindent ellene. A Manna csepp napi használatával csökkentheti feszült mindennapjait, megszüntetheti az ebből fakadó kellemetlen tüneteket. 

Ne várja meg, hogy mentális egészségén eluralkodjon a káosz! Kattintson, és tudja meg, hogy a Manna csepp hogyan járulhat hozzá lelke jólétéhez.