Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A mentális betegségek, mentális egészségügyi zavarok olyan rendellenességek, amelyek befolyásolják a hangulatot, a gondolkodást és a viselkedést. A mentális betegségek közé tartozik a depresszió, a szorongásos zavarok, a skizofrénia, az étkezési zavarok és a függőséget okozó magatartások. A mentális egészségügyi probléma azonban akkor válik betegséggé, amikor a folyamatos jelek és tünetek befolyásolják a mindennapos tevékenységet. 

  Mik a mentális problémák jelei?

  A jelek némelyikét nem biztos, hogy komoly probléma okozza. Néhányuk akár az élet része is lehet, de ha tovább tart, mint két hét, érdemes és szükséges is segítséget kérni. 

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  Szorongás vagy aggodalom

  A legtöbben időről időre valami miatt aggódnak. A szorongás viszont már egy mentális egészségi rendellenesség jele lehet, ha az aggodalom állandó és zavarja a napi tevékenységeit. Ez pedig arra késztethet valakit, hogy elkerüljön bizonyos helyzeteket. A szorongás fizikai tünetei közé tartozhatnak szívdobogás, légszomj, mellkasi szorító érzés, fejfájás, izzadás, remegés, szédülés, nyugtalanság vagy hasmenés.

  Levertnek vagy boldogtalannak érzed magad

  A depressziós érzés magában foglalhatja a szomorúságot, ingerlékenységet, zsibbadást, a motiváció és az energia hiányát. Ez jelentheti azt is, hogy elveszíted érdeklődésed egy hobbi iránt, vagy nem élvezel olyan dolgokat, amelyeket általában igen.

  Érzelmi kitörések

  Mindenkinek más és más a hangulata különböző időpontokban, de hirtelen és drámai hangulatváltozások, mint például az extrém szorongás, illetve a harag, mentális betegség tünete lehet.

  Alvási problémák

  Az egyén alvási szokásainak megváltozása egy mentális egészségi zavar tünete is lehet. Ebbe beletartozik álmatlanság vagy az aluszékonyság. 

  Súly- vagy étvágy változások

  Néhány ember számára a szokásosnál többet vagy kevesebbet evés, a súlygyarapodás vagy a gyors fogyás a mentális egészségi rendellenesség figyelmeztető jele lehet.

  A szokásosnál csendesebb vagy visszahúzódóbb

  Az élettől való visszavonulás, különösen, ha ez jelentős változás a megszokott személyiségéhez képest, mentális egészségi zavarra utalhat. Ha egy barát vagy szeretett személy elszigeteli magát, és nem hajlandó bekapcsolódni a társadalmi tevékenységekbe, segítségre lehet szüksége.

  Bűnösnek vagy értéktelennek érzed magad

  Az olyan gondolatok, mint „kudarcra vagyok ítélve”, „az én hibám” vagy „értéktelen vagyok”, mind a mentális egészségi zavar lehetséges jelei. 

  Öngyilkos gondolatok

  Néhány mentális egészségügyi probléma esetén egy személy kifejezheti azt a vágyat, hogy bántsa vagy megölje magát. Vannak, akiknek olyan gondolataik támadhatnak, hogy másoknak ártsanak. 

  Gyengébb teljesítmény

  Előfordulhat, hogy valaki teljesítménye romlik. Lehet, hogy rosszul teljesítenek az iskolában vagy a munkahelyen, és nem teljesítik kötelességeiket. Lehet, hogy már nem törődnek a megjelenésükkel vagy a személyes higiéniával. Problémák lehetnek a memóriával vagy a feladatra való összpontosítással.

  Bizarr vagy furcsa gondolatok

  Extrém, ám elég egyértelmű esetben mentális problémára utalnak olyan furcsa gondolatok, ha valaki azt gondolja, hogy különleges ereje van, olyan dolgokat látnak vagy hallanak, amit mások nem.

  Szerhasználat

  A szerhasználat, legyen az alkohol vagy drog, szintén egyértelmű jele annak, hogy segítségre van szükség mentális problémák miatt. 

  Ne engedd, hogy Te vagy valaki a környezetedben eljusson a végletekig. A Manna csepp nagyszerű kiegészítő a fáradt léleknek. Segít, hogy mosolyogni tudjunk minden nap! 

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.