Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Az optimizmus egy reményteli, pozitív kilátás a jövőre, önmagunkra és a körülöttünk lévő világra. Kulcsfontosságú része a belső erő, amely segít átvészelni a nehéz időszakokat. Az optimizmus segít pozitívan látni, érezni és gondolkodni, de vannak további előnyei, amelyekről talán nem is tud – az optimizmus segít megőrizni testi egészségét is.

A reziliencia ezzel szemben az a képesség, hogy a csapásokból vissza kell térni és továbbra fenntartani a pozitív kilátásokat. A rugalmas egyéneknek megvan az erejük és kellő rugalmasságuk az akadályok és kudarcok leküzdéséhez, és a kudarcot a tanulás és a fejlődés lehetőségének tekintik.

A kutatások kimutatták, hogy az optimizmus és a rugalmasság szorosan összefügg. Az optimista egyének nagyobb valószínűséggel lesznek rugalmasak, mivel pozitív kilátásaik segítik őket abban, hogy motiváltak és koncentráltak maradjanak a nehéz időkben. Ezzel szemben a rugalmas egyének nagyobb valószínűséggel lesznek optimisták, mivel a kudarcokat és a kihívásokat a növekedés és a változás lehetőségének tekintik.

Hogyan tudja elérni, hogy az optimizmus működjön?

Még ha hajlamos is inkább a dolgok negatív oldalára összpontosítani, a „realisztikus optimizmus” működhet az Ön esetében. Reális optimizmussal nem csak a legjobbra kell számítani, hanem arra, hogy a dolgok jól fognak menni. Ne a legrosszabbra számítson, és ne ez lebegjen a szeme előtt. 

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Tegyük fel például, hogy műtét előtt áll. Dönthet úgy, hogy optimista a felépülését illetően, ahelyett, hogy hagyná, hogy a félelem vagy a reménytelenség eluralkodjon. Képzelje el, hogyan szeretne érezni magát 6 vagy 12 hónappal a műtét után – erősnek és aktívnak. Képzelje el, mit szeretne csinálni, és ezeket a pozitív, reményteli képeket tartsa meg az elméjében. A pozitív hozzáállás segíthet a pozitív hangulat fenntartásában is, ami segíthet a gyógyulásban. Az optimizmus gyakorlása során ne felejtsen el rugalmas gondolkodásmódot tartani. Várjon változást, és legyen készen alkalmazkodni hozzá.

A pozitív gondolkodás előnyei

A pozitív gondolkodás számos előnnyel járhat mentális és fizikai egészségünk, valamint általános jólétünk szempontjából. 

  • Jobb mentális egészség

A pozitív gondolkodás segíthet csökkenteni a szorongás és a depresszió tüneteit, és javítani az általános mentális egészséget. Az optimista egyének általában jobb megküzdési készségekkel rendelkeznek, és jobban ellenállnak a stressznek, ami segíthet megelőzni vagy csökkenteni a mentális betegségek tüneteit.

  • Jobb fizikai egészség

A pozitív gondolkodás pozitív hatással lehet testi egészségünkre is. A kutatások kimutatták, hogy az optimisták általában jobb immunrendszerrel rendelkeznek, alacsonyabb a gyulladás szintje, és csökken a krónikus betegségek, például a szívbetegség és a cukorbetegség kockázata.

  • Erősebb kapcsolatok

Az optimista egyének általában jobb kapcsolatokat ápolnak, mivel pozitív kilátásuk és rugalmasságuk segíthet eligazodni a konfliktusokban és a kihívásokban. Valószínűbb, hogy megbocsátanak és empátiát mutatnak mások iránt, ami erősebb és tartalmasabb kapcsolatokhoz vezethet.

Fejlesszük a pozitív gondolkodást

Természetesen nem kell amiatt aggódni, ha alapvetően optimista természetű. A pozitív gondolkodás gyakorlással és némi erőfeszítéssel fejleszthető készség. Íme néhány stratégia: 

A hála gyakorlása 

A hála egy hatékony eszköz a pozitivitás és a rugalmasság ápolására. Ha időt szán arra, hogy értékelje élete jó dolgait, az segíthet a negatív gondolatokról a pozitív gondolatokra helyezni a hangsúlyt. Indíts el egy hálanaplót, ahol minden nap írj fel három olyan dolgot, amiért hálás vagy.

Alakítsa át a negatív gondolatokat

A negatív gondolatok az élet természetes velejárói, de károsak lehetnek, ha szokássá válnak. A negatív gondolkodás ellensúlyozásának egyik módja a dolgok pozitív megvilágításba helyezése. Például ahelyett, hogy azt gondolná, hogy „soha nem fogom tudni megcsinálni”, próbálja meg azt gondolni, hogy „még nem tartok ott, de erőfeszítéssel és gyakorlással eljutok oda”.

Vegye körül magát pozitív emberekkel

Azok az emberek, akikkel körbevesszük magunkat, jelentős hatással lehetnek kilátásainkra és rugalmasságunkra. Ha ezek pozitív, támogató emberek, segíthetnek motiváltnak és koncentráltnak maradni a nehéz időkben. Ezzel szemben a negatív vagy nem támogató emberek kiszívhatják az energiáját és alááshatják az önbizalmát.

A Mindfulness gyakorlása

Az éberség a jelenben maradás és az aktuális pillanatban való teljes elköteleződés gyakorlata. A mindfulness gyakorlása segíthet koncentráltnak és nyugodtnak maradni még a kihívásokkal szemben is. Próbáljon meg minden nap szánni néhány percet arra, amiko a légzésére összpontosít, vagy vegyen részt más gyakorlatokban, mint például a jóga vagy a meditáció.

Tűzzön ki reális célokat, és ünnepelje meg az elért eredményeket

A reális célok kitűzése segíthet a pozitív hozzáállás megőrzésében, és növelheti ellenálló képességet. Fontos, hogy olyan célokat tűzzön ki, amelyek elérhetőek, és összhangban vannak az erősségeivel és képességeivel. Az irreális célok csalódáshoz, frusztrációhoz és a kudarc érzéséhez vezethetnek.

Az elért célok után elengedhetetlen az eredmények megünneplése, amely segíthet megőrizni a pozitív hozzáállást, növeli a motivációt és az önbizalmat. A kisebb eredmények megünneplése abban is segíthet, hogy  koncentráltak és motiváltak maradjanak, miközben nagyobb céljaik felé dolgoznak.

A pozitív gondolkodás erejét nem lehet túlbecsülni. Fontos megjegyezni, hogy a pozitív hozzáállás fenntartása nem jelenti a negatív érzelmek figyelmen kívül hagyását vagy tagadását. A negatív érzelmek az emberi tapasztalat természetes és szükséges részét képezik, és fontos felismerni és feldolgozni őket. A pozitív hozzáállás fenntartásával és a helyzet pozitív aspektusaira összpontosítva azonban az egyének növelhetik képességüket a kihívások leküzdésére.

Ne csüggedjen, ha most úgy érzi nem fog menni. Cselekedjen lépésről és lépésre, és ha úgy érzi, vegyen igénybe segítséget. A Manna csepp a természetben rejlő erővel nyújt támaszt a léleknek. Feloldja a lelki blokkokat, megszünteti a feszültség okait, amellyel rugalmasabban tud reagálni a nehezebb helyzetekre. A Manna cseppel harmonikusabb teljesebb életet élhet. Győződjön meg róla Ön is!

Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.