Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A nyári hónapok melegsége, kikapcsolódása és rugalmassága izgalmas lehet a vakáció és a napsütés szempontjából, de egyeseknél a nyári hónapok a túlterheltség és az irányítás elvesztésének érzését válthatják ki. A gondtalanság elvárásai nagy nyomást gyakorolhatnak azokra, akik depresszióval vagy szorongással küszködnek. Az alábbiakban öngondoskodási tippeket mutatunk, amelyeket lehet használni a mentális egészség fenntartására a nyári hónapokban.

  1. Vigyázz mentális egészségedre ezen a nyáron úgy, hogy sok időt töltesz a szabadban

  A természetes napfénynek való kitettség növeli a D-vitamin és a szerotonin szintjét, amelyekről ismert, hogy javítják a hangulatot. Ha kilépsz a szabadba, és megérzed a virágok illatát, a homokot a lábujjad között, vagy megnézed a naplementét, megnyugtató és jó közérzetet biztosít. Válassz egy új szabadtéri hobbit, ahol 30 percet töltesz a napsütésben. Legyen szó kertészkedésről, túrázásról vagy evezésről, a szabadban eltöltött idő az öngondoskodás elengedhetetlen eleme.

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  2. Szánj időt a kikapcsolódásra a nyaralás idején is

  Sokan a nyári szabadságot arra használjuk, hogy olyan ház körüli feladatokat hajtunk végre, amelyeket elhanyagolunk a zsúfolt munkaheteken. Ahelyett, hogy kitakarítanád a szekrényt, átépítenéd a garázst és részt vennél egy régóta esedékes találkozókon, használd a vakációt arra, hogy jól érzed magad. Ilyen tevékenységek közé tartozhat egy könyv olvasása vagy utazás egy új helyre. A nyaralás idejét töltsd lazítással a tennivalók listája nélkül. 

  3. Összpontosítsd energiáidat a tervezett nyaralásra

  Amint elhagyod a várost, a megszokott közegedet, és megtapasztalod a változást, nagyszerű módja annak, hogy elkezd a lazítást, és energiádat a jelenre összpontosítsd. Legyen szó akár egynapos kiruccanásról, akár több hetes külföldi utazásról, a mindennapos mókuskerékből való kiszakadás segít kitisztítani az elmét és feldobhatja a hangulatot. Ez óriási segítséget jelenthet, amikor visszatérsz a mindennapok rutinjába.

  4. Tarts fenn egy egészséges alvási ütemtervet a mentális egészséged érdekében

  Csak azért, mert nyáron véget ér az iskola a gyerekeknek, és ők sokáig ébren vannak, nem jelenti azt, hogy neked is ezt kellene tenned. Próbálj meg, a szünidőtől függetlenül, egészséges és stabil alvás ütemtervet kialakítani. Javasoljuk a 8-10 óra megszakítás nélküli alvást, mivel az alváshigiénia elengedhetetlen része lelki egészségünknek.

  5. Maradj fizikailag aktív

  Legyen szó edzőteremről vagy sétáról a szabadban, a fizikai aktivitás köztudottan javítja a hangulatot. A nyári hónapokban könnyű a kanapén ülve hűsölni és a legfrissebb tévésorozatokat nézegetni, de egy tétlen tevékenység negatív következményekkel járhat testi és lelki egészségünkre nézve. Próbálj meg naponta 20-30 percnyi kardio mozgást végezni, ami után meg fogsz lepődni, hogy mennyire jól érzed magad. 

  Nehezen szakadsz ki a mindennapokból? Lelked nehezen pihen? Ne feledd, hogy mentális egészséged megőrzése legalább annyira fontos, mint fizikai állapotunk megtartása. A Manna csepp segít a léleknek, segít az elmének kizökkenni a mindennapi mókuskerékből. 

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.