Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Tavasz van! Nyílnak a virágok, kezd kisütni a nap. Sok ember számára a tavasz az új kezdet és a megújulás időszaka. Az emberek több energiát vagy megújult önérzetet érezhetnek tavasszal. Lehet, hogy ihletet kapnak egy tavaszi nagytakarítás elvégzésére, vagy elkezdhetnek egészségesen étkezni. Ne félj kihasználni ezeket az érzéseket.

  Szezonális affektív zavar

  Nem vagy olyan pozitív idén tavasszal? Erre is van magyarázat. A szezonális, visszatérő depressziós rendellenesség, vagy amit az emberek általában szezonális affektív zavarnak (SAD) neveznek, az évszakok változásával kapcsolatos depressziós rendellenességek egyik fajtája. A SAD által érintett embereknél a depresszió tünetei minden évben ugyanabban az időben kezdődnek és végződnek. A tünetek leginkább ősszel indulnak, és a téli hónapokon keresztül folytatódnak.

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  Másokat azonban tavasszal és nyáron érintheti ez a zavar. A tavaszi és nyári SAD-ra jellemző tünetek közé tartozik az érdeklődés elvesztése, az alvászavarok, az étvágy változásai, a súlyváltozások, az izgatottság vagy szorongás.

  Használd ki a napfény erejét

  A napfény szintjének változása nagy szerepet játszhat a hangulatváltozásban. A téli hónapokban az állandó napfény hiánya befolyásolhatja a hangulatot azáltal, hogy kibillenti a test biológiai óráját.

  Csökkenti a szervezet szerotonin és dopamin termelését is. Ezek a vegyszerek közvetlenül befolyásolják az emberek boldogság és jólét érzetét.

  Tavasszal sokkal több napfényhez jutunk, és akik a téli hónapokban rosszul érzik magukat, pozitív hangulat emelkedést tapasztalhatnak, mivel a szerotonin és a dopamin termelése megnő. Ha leülsz a padra napozni egyet, nagyban javíthatod mentális egészségedet. 

  Mozgás

  A vizsgálatok azt mutatják, hogy a következetes edzés jelentősen javít a depressziós érzéseken. A hőmérséklet emelkedésével az emberek szívesebben mozdulnak ki, amit a saját magukra, a mozgás javára fordítanak.  

  Hozz létre új emlékeket

  A hangulatot erősen befolyásolják a különböző fizikai, érzelmi és szociális hatások. Sok ilyen hatás az egyes emlékekből fakadhat. Az emberek bizonyos évszakokat konkrét emlékekhez köthetnek, mint például egy kedvenc ünnep, vagy – a másik oldalon – egy szeretett személy halála.

  Ha lehetséges, tölts minél több időt családoddal vagy barátaiddal. A közösségi kapcsolatok megléte elengedhetetlen a szezonális affektív zavarok elkerüléséhez és kezeléséhez. 

  Táplálkozz egészségesen

  A testi egészség javítása mellett az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás fokozza a jólét érzését. A minőségi étrend és a jobb mentális egészségügyi állapot igen szoros kapcsolatban van egymással. Sok gyümölcsnek és zöldségnek tavasszal jön a szezonja, így nagyszerű lehetőség, hogy ezekre cseréld a cukros ételeket és az egyszerű szénhidrátokat.

  Tavasszal frissítsd fel mentális egészséged

  Sokaknál a szezonális affektív zavarral járhatnak a téli hónapok. Az igazság az, hogy az emberek az év bármely szakában tapasztalhatnak tüneteket és hangulatváltozásokat. A gond azonban akkor kezdődik, amikor a téli melankolikus hangulat nem javul tavasszal sem. Ezek az emberek általában csodálkoznak azon, hogy mindenki más élvezi az időjárás változását.

  Oldd fel a Manna csepp segítségével a lelki blokkokat, melyek meggátolnak abban, hogy meglásd az élet szépségét. Egészséged nem csak a testben nyilvánul meg, de a mentális egészséged ugyanolyan fontos. Tegyél érte, és támogasd a Manna cseppel. 

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.