Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Szorongással, depresszióval vagy kiégéssel küszködsz a munkahelyeden? Még ha sokszor nem is látszik a kiút, számos módja van annak, hogy megbirkózz a mérgező munkahellyel, vagy éppen enyhítsd a távmunka okozta stresszt, ezzel pedig javítsd a munka és a magánélet egyensúlyát.

A munka és a mentális egészség kapcsolata

A munka óriási szerepet játszhat az általános egészségi állapotban és jólétben. Az anyagi előnyök mellett a munka értelmet, szerkezetet és célt teremt az életnek. Emellett identitástudatot adhat, megerősítheti az önbecsülést, és fontos társadalmi lehetőséget kínálhat.

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

A negatív környezetben végzett munka azonban pont ellenkező hatást válthat ki, és súlyosan károsíthatja a mentális egészséget. A hosszú órák, a létszámhiány, a támogatás hiánya növelheti a stressz szintjét, és hozzájárulhat olyan mentális egészségügyi problémákhoz, mint a szorongás, a depresszió. Ezeket a problémákat csak súlyosbította a világjárvány és az elmúlt néhány évben a munkavégzési szokásainkban bekövetkezett jelentős változások. Sokan közülünk hónapokat töltöttünk azzal, hogy alkalmazkodjunk a távmunka okozta új stressz tényezőkhöz, de most újra hozzá kell szokni a változásokhoz. Megeshet, hogy feszültnek, boldogtalannak érzed magad, és összességben aggódással tekintesz a jövőre.

 

A munkahelyi mentális egészségügyi problémák jelei és tünetei

 

Időnként mindannyiunknak vannak rossz napjai a munkahelyén, olyan napok, amikor semmi sem megy jól. Előfordulhat, hogy nehézségeid vannak a koncentrálásban, túlzottan stresszesnek, ingerlékenynek vagy értéktelennek érezheted magad, netán hiányzik az energia és a motiváció a legalapvetőbb feladat elvégzéséhez is. Igen, előfordulhat, de ha így érzed magad nap mint nap, akkor ez annak a jele, hogy valami nincs rendben.

 

Annyira hozzá lehet szokni ahhoz, hogy a munkában fáradtnak, szorongónak és levertnek érzed magad, hogy az már szinte kezd „normálisnak” tűnni. De a probléma korai jeleinek figyelmen kívül hagyása nem fog elmúlni, idővel csak rosszabb lesz. Sebezhetővé válhatsz a betegségek és más egészségügyi problémákkal szemben, kiégést okozhat, ami rontja a munkahelyi teljesítményed, a kapcsolatokra és az otthoni életedre is rányomja a bélyegét. 

 

Hogyan vigyázz a mentális egészségedre munkahelyeden?

Még akkor is, ha jelenleg nem nézel szembe semmilyen mentális problémával, az érzelmi egészség megőrzése érdekében tett lépések segíthetnek az ellenálló képesség kialakításában, a munkateljesítmény javításában, és megerősíthetnek a jövőbeni bizonytalanságokkal és kihívásokkal szemben. 

Kapcsolódj ki! 

Akár bejársz a munkahelyedre, akár otthonról dolgozol, fontos a munka és a magánélet egészséges egyensúlyának megteremtése. 

Alkalmazd a relaxációs technikákat. 

A pihenéshez és a feltöltődéshez többre van szükség, mint a TV előtti kanapén való heverészés. A stressz káros hatásainak csökkentése és a mentális egészség védelme érdekében alkalmazz néhány relaxációs technikát.  

Figyelj magadra! 

Eleget alszol? Egészséges és tápláló az étrended? Ha ezekre az apróságnak tűnő dolgokra odafigyelsz, óriási változást fogsz elérni mentális állapotod javulásában. 

Találd meg a munkád értelmét és célját. 

Még ha nem is szereted a munkádat, akkor is találhatsz rá módot, hogy megtaláld az általad végzett munka célját. Próbálj meg arra összpontosítani, hogy munkáddal hogyan segítesz másoknak, ami pedig neked segíthet több értelmet találni a munkában. 

Együttműködés és kapcsolatépítés. 

Kölcsönösen támogató kapcsolatok kialakítása munkatársaiddal, csapatként való együttműködés és a közös munkán kívüli szórakozás segít enyhítheti a stresszt és nem mellékesen javíthatja a munkahelyi hangulatot is. 

Rugalmasság kialakítása. 

Minél ellenállóbb vagy, annál jobban képes vagy elviselni a stressz, a szorongás és a kilátástalanság érzését, amelyeket a munkahelyi problémák generálhatnak.

Bár hivatalosan már lecsengett a COVID-19 világjárvány, de az általa okozott stressz és felfordulás következtében a mentális egészségügyi problémák az egekbe szöktek. Nincs ez másként most sem, járványtól függetlenül. 

Nem kell egyedül megoldani a problémákat, nem kell segítség nélkül viselni a mentális terheket. Ehhez nyújtunk segítséget, ehhez nyújt ideális megoldást a Manna csepp. Ne fáradj bele a munka okozta fásultságba vagy kedvetlenségbe. Bizonyosodj meg róla, hogy a Manna csepp természetes ereje igazi pozitív fordulatot hozhat a lelkiállapotodban. 

Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.