Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A közösség kifejezést manapság gyakran használjuk, és meghatározása a közös tapasztalatokban gyökerezik. A közösség tipikusan olyan emberek csoportja, akik osztoznak az értékeken, a hiedelmeken, a tapasztalatokon és a normákon. Tagadhatatlan, hogy igazán jó érzés szembesülni azzal, hogy valóban részese vagy valaminek, legyen az egy helyi csoport, egy közös érdekű klub vagy akár egy munkacsoport, amely sikeresen dolgozik ugyanazon célok érdekében. Ez eddig nagyon szép és jó, de a közösség ereje hogyan járul hozzá mentális egészségünkhöz? 

Hogyan hat a közösség a mentális egészségre?

A legfontosabb, amit tudni kell, hogy a közösség kulcsfontosságú összetevője a boldogságnak és a mentális jólétnek, és a magány igazi ellenszere. Ahhoz, hogy valóban megértsük a közösséghez való tartozás előnyeit fontos, hogy különbséget tegyünk a közösség része és egyszerűen egy csoport tagja között. A befogadó összetartozás érzésével, a kölcsönös megértéssel és a közös élményekkel a közösségek érzelmi és mentális támogatást nyújthatnak.

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Társas lények vagyunk, és nem arra születtünk, hogy elszigetelten éljünk. A közösség létfontosságú a boldogulásunkhoz, különösen olyan mentális betegségben szenvedők számára, akik már megtapasztalták a magány és az elszigeteltség gyakori tüneteit.

 Valahová tartozás

Ha valaha is érezted úgy, hogy nem illesz valahová, akkor ez egy magányos élmény lehetett. A közösség az összetartozás érzését nyújtja – egy olyan csoport, amelynek tagjaként azonosítani tudod magad. Ez más, mint megfelelni egy csoportnak. Az összetartozás valódi érzése magában foglalja azt a képességet, hogy úgy érezd, igazán a közösség része vagy. Semmin sem kell változtatnod ahhoz, hogy a közösség tagja legyél, ehelyett megbecsülnek egyedi tulajdonságaidért.

Támogatás

Kihez fordulsz, ha szükséged van valamire? Ha vannak olyan emberek, akiket felhívhatsz, ha beszélned kell valakival, vagy segítségre van szükséged, az átsegíthet olyan nehéz helyzeteken, amelyek egyedül leküzdhetetlennek tűnhetnek. Ha tudod, hogy vannak olyan emberek, akik támogatnak téged, az segíthet abban, hogy biztonságban érezd magad, és az életszemléletedben is hasznos lehet.

Célok

A közösségekben az emberek különböző szerepeket töltenek be. Talán te vagy az a barát, aki szeret főzni, és számítani lehet rád, ha meleg ételre van szükség. Vagy te vagy az a barát, akiről mások tudják, hogy felhívhatnak, ha beszélniük kell a küzdelmeikről. Ezek a szerepek más emberek életének javításán keresztül céltudatosságot adhatnak. A cél megléte és mások segítése segít értelmet adni az életnek.

Magányosság

Ez egy általános tévhit, hogy aki magányos az mindig egyedül van. Valószínűleg mindannyian tapasztaltuk már, hogy tömegben vagy csoportban magányosnak éreztük magunkat. Az, hogy egy csoporttal együtt vagyunk, nem feltétlenül jelenti azt, hogy kapcsolatban vagyunk, de a másik oldalon, az egyedüllét sem azt jelenti, hogy magányosnak kell lenni. Amikor egy közösség tagja vagy, és nem csak név vagy szám egy csoportban, ez az igazi közösségi élmény, ami segíthet a magány leküzdésében.

Biztonság

Az összetartozáshoz hasonlóan a biztonságérzetet is az egyik legfontosabb emberi szükségletnek tekintik. A biztonságérzet a bizalom és a biztonság érzésére utal. A biztonságérzet segíthet abban, hogy az emberek magabiztosabbak legyenek, amikor új tapasztalatokkal találkoznak és új emberekkel érintkeznek. Egy közösség lehetőséget ad arra, hogy megbízzon az emberekben, és függjön tőlük, és minél kényelmesebbnek érzi ezt, annál valószínűbb, hogy ezt más környezetben is megjeleníti.

A közösségek másik értéke a társadalmi kapcsolat – tudjuk, hogy az elszigeteltség jelentős hatással lehet az egészségre. Az elszigeteltség a szívbetegségek, a stroke és az olyan betegségek, mint a tüdőgyulladás fokozott kockázatával jár. Ennek oka, hogy a betegségek gyakrabban fordulnak elő elszigetelt személyeknél, és a stressz hatása is felerősödik. 

Bár a közösségnek a mentális jólét erősítésében nyújtott fenti előnyei igazak, előfordulhat, hogy ez nem elegendő a mentális egészséggel kapcsolatos aggodalmak kordában tartásához. 

Ekkor lehet szükség némi külső segítségre, de már mintegy megelőző jelleggel is érdemes használni a Manna cseppet, amellyel támogathatod lelked egészségét. Ne csak tested, de erősítsd lelked állóképességét is! 

Olvass tovább, és tudd meg, Neked hogyan tudna segíteni a Manna csepp!

Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.